Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Arto Vuohelainen

Tarjoile grillattu porsaanfileerulla feta-perunasalaatin ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
2 tuntia
Vaikeustaso
Vaikea

Grillattu porsaanfileerulla

Ainekset

1
kpl
porsaan sisäfileetä
6
kpl
ilmakuivattua kinkkuviipaletta
3
rkl
aurinkokuivattuja tomaatteja
3
rkl
oliiveja
1
dl
juustoraastetta
3/4
dl
tuoreita yrttejä
Feta-perunasalaatti
2
kpl
kesäsipulia varsineen
2
rkl
viinietikkaa
1
tl
sinappia
1
tl
sokeria
suolaa
mustapippuria
1
dl
oliiviöljyä
1
kg
varhaisperunaa
200
g
fetaa
1
dl
tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Ota filee hyvissä ajoin, noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Poista fileestä mahdolliset kalvot ja pyyhi se talouspaperilla. Leikkaa filee auki mahdollisimman ohueksi levyksi. Mausta molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla.
  2. Asettele fileelle kinkkuviipaleet. Ripottele päälle tasaisesti tomaattia, oliiveja, juustoraastetta ja yrttejä. Kääri filee kääretortun tapaan kiinni. Sido rulla paistinarulla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Paista rullaan kaunis väri pintaan grillissä.
  3. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan lihakohtaan. Kiepauta filee tiiviisti kaksinkertaiseen folioon. Jatka fileerullan paistamista keskilämpöisessä grillissä, kunnes paistolämpömittari osoittaa 65 astetta. Muista käännellä rullaa  paistamisen aikana, jotta se kypsyy tasaisesti joka puolelta.
  4. Anna fileen levähtää folioon käärittynä noin 15 minuuttia, jolloin sen sisälämpö ousee vielä noin 5 astetta. Voit myös kypsentää rullan 150-asteisessa uunissa. Tarjoile perunasalaatin ja keitettyjen kesäkasvisten kanssa.
  5. Tee feta-perunasalaatti: Hienonna sipulit varsineen ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon viinietikka, sinappi ja mausteet. Sekoita hyvin. Valuta joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  6. Viipaloi perunat ja murustele juusto. Lisää ne yrttisilpun kanssa muiden aineiden joukkoon. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

Vinkki! Käytä tuoreita yrttejä, esim. lehtipersiljaa, basilikaa tai oreganoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Sulatettu voi, pieni loraus tryffeliöljyä ja rosmariini yhdistyvät paahtuneen perunan kanssa täydellisesti. Mäiskypotut voi valmistaa myös tähteeksi jääneistä perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tryffeli-mäiskypotut

Ainekset

8
isohkoa perunaa, yleislajike
50
g
sulatettua voita
1
rkl
tryffeliöljyä
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi. Perunan rakenne saa jäädä mieluummin hieman liian napakaksi kuin kypsyä hajoavaksi. Kaada vesi perunoista ja nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille. (Voit käyttää myös tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita.)
  2. Litistä perunoiden rakenne rikki varovasti perunasurvimella tai vaikka mittakannun pohjalla painamalla niin, että peruna jää vielä kokonaiseksi.

  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

  4. Sekoita sulatettu voi, tryffeliöljy ja hienonnettu rosmariini keskenään. Valele voiseosta perunoiden päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa maun mukaan.

  5. Paista perunoita uunin ylätasolla 15–20 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on ruskistunut rapeaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kermainen ja täyteläinen stroganoff kestää reipastakin maustamista. Kokeile! Tämä versio klassisesta lihapadasta on täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen smetana-lihapata

Ainekset

700
g
naudan sisäpaistia
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
3⁄4
tl
suolaa
½
rkl
mustapippuria
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua rosmariinia
2
tl
kuivattua oreganoa
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
lihalientä
½
sitruunan mehu
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
currya
2
maustekurkkua
2
prk (250 g)
smetanaa
1
ruukku tuoretta persiljaa
Lisäksi
mauste- (tai suola-) kurkkuja ja keitettyä perunaa (sekä salaattia)

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.

  3. Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.

  4. Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon. Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.

  5. Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon smetana. Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen sekä salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Mascarponejuusto antaa muusille ihanan kermaisen maun ja notkean rakenteen. Makua täydentävät joukkoon raastettu pähkinäinen pecorinojuusto ja ripaus sitruunankuorta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouhea peruna-mascarponemuusi

Ainekset

1
kg
perunoita, yleisperunaa tai jauhoista lajiketta
1
prk (250 g)
mascarponea
50
g
voita
1
dl
raastettua pecorinoa tai gruyèreä
1
sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa maun mukaan

Työvaiheet

  1. Kuori perunat, leikkaa lohkoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä perunoiden koosta riippuen noin 20 minuuttia.

  2. Kaada vesi pois perunoiden joukosta. Lisää mascarpone ja voi. Painele perunasurvimella kevyesti niin, että perunat soseutuvat. Älä painele liikaa, joukkoon saa jäädä kunnolla sattumia.

  3. Raasta pecorino ja hyvin pestyn sitruunan kuori, ja sekoita kauhalla perunamuusin joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele vielä halutessasi sulatetulla voilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mausteiset lihapullat ja punaviini-kermakastike ovat mahtavaa syysruokaa. Kerma saa punaviinin tanniinisuuden taittumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat ja punaviini-kermakastike

Ainekset

1
prk (200 g)
kermaviiliä
1
dl
korppujauhoja
500
g
naudan jauhelihaa
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua oreganoa
Paistamiseen
50
g
voita
Punaviini-kermakastike
2
dl
kuohukermaa
dl
punaviiniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
täysjyväsinappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna niiden tekeytyä muutaman minuutin ajan.

  2. Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita huolellisesti keskenään. Pyörittele kostein sormin massasta pullia.

  3. Sulata voi ja anna pannun kuumentua. Paista pullat kypsäksi ja nosta hetkeksi sivuun.

  4. Kaada kerma samalle pannulle ja keitä hetki kokoon. Lisää punaviini ja lämpöä ja jatka muutaman minuutin ajan kokoon keittämistä. Lisää loput ainekset ja keitä, kunnes kastike on saostunut sopivasti. Nosta pullat kastikkeeseen vielä muutamaksi minuutiksi, pyörittele kastiketta pullien päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Nyt alkoi jotakuinkin oikeilta lihapullilta vaikuttaa. Eli sipulit poissa eikä sitä kananmunaakaan ehdottomasti tarvita. Lisäisin kyllä vähän ruokaöljyä lihapullataikinaan, parantaa rakennetta Voisi olla hyvääkin. Tuosta viinikastikkeesta kun vielä jättää viinin pois, niin ok.