Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Pitaleivän sisällä maistuvat kahteen kertaan maustettu nyhtöpossu, harissahummus ja maukas kaalisalaatti. Lisää muutama siivu tomaattia ja nauti edullinen herkku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
15 min + 7 h
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtöpossupitat

Ainekset

1
kg
possun kassleria
2
rkl
vahvaa sinappia
1
dl
omenamehua
Mausteseos
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
jauhettua korianteria
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
1
tl
fenkolinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista lihasta kalvot. Sivele liha kauttaaltaan sinapilla. Yhdistä mausteseoksen ainekset ja levitä mausteseos tasaisesti lihan pintaan.
  2. Laita liha korkeareunaiseen uunivuokaan. Peitä foliolla ja anna maustua huoneenlämmössä tunti. Kuumenna uuni 110 asteeseen.
  3. Lisää vuoan pohjalle omenamehu ja laita liha uuniin. Kypsennä mureaksi 5–6 tuntia. Lusikoi tunnin välein vuoan pohjalle kertynyttä nestettä lihan pinnalle. Sammuta uuni, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä vielä tunnin.
  4. Nyhdä liha kahdella haarukalla riipien. Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen maustumaan.

Vinkki! Laita halutessasi paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Porsaan kassler on revittävää, kun sen sisälämpö on 87–90 astetta.

Pitaleivät

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
kädenlämpöistä vettä
7–8
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon 7 dl jauhoja, öljy, suola, sokeri ja juustokumina. Vaivaa 5 minuuttia. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni vähintään 250 asteeseen.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palat palloiksi. Kauli taikinapallot runsaan jauhon kera noin 2 cm paksuiksi, pyöreiksi pitaleiviksi.
  3. Laita pitat pellille leivinpaperin päälle ja anna nousta 10 minuuttia. Paista kuuman uunin ylätasolla 5–8 minuuttia. Paistuessaan taikina nousee ”taskuksi”, joten älä avaa uuninluukkua välillä. Tarjoile pitat lämpiminä.

Harissahummus

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
½–1
sitruunan mehu
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
kikherneiden lientä
1
dl
tahinia (esim. Gavrielides)
2
tl
harissatahnaa (esim. Al’Fes)
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipulit ja purista sitruunan mehu. Valuta kikherneet ja ota liemi talteen.
  2. Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa kikherneet, 1 dl kikherneiden nestettä ja loput ainekset. Jos nestettä ei ole tarpeeksi, lisää joukkoon vettä. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Keltainen kaalisalaatti

Ainekset

1
kg
keräkaalia
30
g
tuoretta inkivääriä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
tl
suolaa
Kastike
1
dl
omenaviinietikkaa
1
dl
sokeria
½
dl
rypsiöljyä
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri.
  2. Laita kaalit isoon kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa. Hiero kaalia käsin muutama minuutti, jotta se hieman mehustuu ja pehmenee. Lisää inkivääri ja korianteri.
  3. Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa niin, että sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liemi kaalin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1447 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen ihana parsa-pekonisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi grililihojen lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea parsa-pekonisalaatti

Ainekset

500
g
(vihreää tai vihreää ja valkoista) parsaa
140
g
pekonikuutioita
1
pieni purjo
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
sitruunan kuoriraaste
½
appelsiinin kuoriraaste
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori (erityisesti valkoiset) parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.

  2. Laita pekoni kuivalle pannulle ja paista rapeaksi. Huuhdo ja suikaloi sillä aikaa purjo, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää voi, parsapalat ja purjo ja paista noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli loppuvaiheessa.

  3. Lisää lopuksi pestyjen sitrusten kuoriraasteet joukkoon ja ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1447 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Yhdysvaltojen eteläosasta tulee Surf&turf -pyttipannu, jossa yhdistyvät maa ja meri: makkara ja ravut viihtyvät pannulla sulassa sovussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Louisianan spydäri

Ainekset

800
g
keitettyä (tai lähes kypsäksi keitettyä) perunaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
(punainen) paprika
1
pieni tlk maissia
100
g
katkarapuja
½
dl
öljyä
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaraa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
KAPRISMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
rkl
pikkukapriksia hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
puristettu valkosipulinkynsi
(1
tl
kuivattua rakuunaa)

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna paprika.

  2. Valuta maissi.

  3. Kuumenna öljy isolla pannulla ja purista makkarat suolestaan pieniksi palluroiksi pannulle. Paista sekoitellen, kunnes makkara on lähes kypsää, lisää sipulit loppuvaiheessa. Lisää myös perunat ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Lisää paprika ja maissi ja paista vielä hetki.

  4. Lisää lopuksi katkaravut ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna lämmetä kannen alla. Sekoita kaprismajoneesin ainekset ja tarjoa spydärin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1447 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Bellmanin pannu on pyttipannun tuunattu serkku, jonka kerrotaan syntyneen, kun ruotsalainen muusikko ja runoilija Carl Michael Bellman älysi lorauttaa makkara-perunoidensa joukkoon kermaa. Tämä pannu tehdään sisäfileestä, joten Bellmankin haukkoisi henkeään ihastuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bellmannin parempi pannu

Ainekset

7
siikliperunaa
300
g
naudan sisäfileetä (tai ulkofileetä)
1
sipuli
50
g + 25 g
voita
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
karkeaa dijoninsinappia
1
dl
kuohukermaa
PÄÄLLE
1
pieni suolakurkku kuutioituna
2
rkl
kuutioitua etikkapunajuurta
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Harjaa ja leikkaa perunat 4–6 osaan. Esikeitä kiehuvassa vedessä 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

  2. Paloittele sillä aikaa liha pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli.

  3. Sulata voi isolla pannulla. Paista perunoita voissa, kunnes ne saavat väriä, lisää sipuli ja jatka muutaman minuutin ajan.

  4. Mausta suolalla ja siirrä pannulla sivuun. Lisää voita ja ruskista lihapalat nopeasti vapaalla pannunpuoliskolla.

  5. Lisää loppu suola, mustapippuri, sinappi ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Hauduta kasaan hetki.

  6. Tarjoa suolakurkun, punajuuren ja hienonnetun kevätsipulin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2861 reseptiä.
Linkitetty 347 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Colan makuisia marinadeja löytyy broilerille ja lihalle, mutta ne sopivat hyvin myös kasviksille. Yhdistettynä soijaan ja inkivääriin, colaa sisältävä kastike tekee näille porkkanoille ihmeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Colaporkkanat

Ainekset

300
g
ohuita porkkanoita
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
4
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
voita
2
dl
cola-juomaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
tl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
PÄÄLLE
1
ruukku tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese porkkanat hyvin, kuori ja lohko punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri.

  2. Paista porkkanoita voissa padassa noin 5 minuuttia. Lisää punasipuli, valkosipuli ja inkivääri ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput aineet ja kiehauta.

  3. Siirrä pata uuniin ja kypsennä ilman kantta 30 minuuttia. Laita kansi päälle ja jatka kypsentämistä 20 minuuttia.

  4. Hienonna korianteri porkkanoiden päälle.

Kommentit (3)

Mä vaan

Ihan skeidaa

Vierailija

Selitä tarkemmin.

Vierailija

No on kai se "skeidaa" ihmiselle, jonka mielestä suolavedessä ylikypsäksi keitetty porkkana on parasta mitä maustamattoman uuniperunan kanssa voi saada :D

Nämä Kristan ohjeet ovat aina hyviä. Kiitos toimitukselle, ettei viime aikoina enää ole näkynyt makumaailmaltaan kummallisia somesottaajien "reseptejä".