MasterChef VIP -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jyrki Anttila kokkaa peuranfileetä. Lisukkeiksi hän valmistaa päärynächutneytä, puolukkakastiketta ja perunaohukaisia.
Perunaohukaiset
Ainekset
Työvaiheet
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
- Kuori perunat ja laita ne kiehumaan.
- Perunoiden kiehuessa ruskista voi pannussa. Varo ettet polta sitä. Anna voin jäähtyä.
- Puserra kypsät perunat isoreikäisen siivilän lävitse ja sekoita perunaseokseen munankeltuaiset, juustoraaste, kerma, maito ja ruskistettu voi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi ja vatkaa puolet vaahdosta perunaseokseen. Kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti seokseen.
- Kuumenna voi pannulla ja paista ohukaisia noin 2minuuttia/puoli.
Ruokaohje on kahdelle hengelle tarkoitettu ja lihaa menee 800g. Tuntuu paljolta.
Pienemmillä annoksilla ruokaa riittää hyvin kolmelle. Meillä tämä meni kahdestaan niin, ettei edes huomannut: https://www.lily.fi/blogit/herkkumies/herkullinen-karamellipossu/