MasterChef VIP -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jyrki Anttila kokkaa peuranfileetä. Lisukkeiksi hän valmistaa päärynächutneytä, puolukkakastiketta ja perunaohukaisia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
Vaikea
Perunaohukaiset
Ainesosat
150
g
perunoita
75
g
juustoraastetta
3
munaa
1/2
dl
kermaa
1
rkl
maitoa
suolaa
pippuria
1/2
dl
sulatettua voita (n. 50 g)
voita paistamiseen
Vaiheet
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
- Kuori perunat ja laita ne kiehumaan.
- Perunoiden kiehuessa ruskista voi pannussa. Varo ettet polta sitä. Anna voin jäähtyä.
- Puserra kypsät perunat isoreikäisen siivilän lävitse ja sekoita perunaseokseen munankeltuaiset, juustoraaste, kerma, maito ja ruskistettu voi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi ja vatkaa puolet vaahdosta perunaseokseen. Kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti seokseen.
- Kuumenna voi pannulla ja paista ohukaisia noin 2minuuttia/puoli.