Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Lisukkeet
16:18 | 9.2.2015

Peuran sisäfilee

Lisää omaan keittokirjaan
MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä
MasterChef VIP

MasterChef VIP -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jyrki Anttila kokkaa peuranfileetä. Lisukkeiksi hän valmistaa päärynächutneytä, puolukkakastiketta ja perunaohukaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
Vaikea

Peuran sisäfilee

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
Peuran sisäfilee (n. 400 g)
2
rkl
rypsiöljyä
suolaa
pippuria

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Hiero suolaa ja pippuria lihan pintaan. Ruskista  filee  öljyssä. 
  2. Nosta file uuninkestävään astiaan ja laita lihalämpömittari pituussuunnassa fileen sisään. Paista noin 1/2 tuntia eli kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Kääri fileet folioon ja anna seistä huoneen lämmössä vähintään 5-10 min ennen tarjoilua.

Päärynächutney

Ainesosat

1/2
dl
rusinoita
2
rkl
konjakkia
2
päärynää
2
rkl
voita
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
hunajaa
2
rkl
limettimehua

Vaiheet

  1. Laita rusinat konjakkiin likoamaan. Kuori päärynät. Leikkaa päärynät 4 lohkoksi, poista siemenkota ja viipaloi lohkot.
  2. Kuullota päärynöitä voissa ja lisää joukkoon rusinat ja fariinisokeri. Kuullota päärynäseosta vielä hetken ajan ja lisää joukkoon hunaja. Keitä seosta kokoon n. 5 minuuttia ja mausta limettimehulla. 

Puolukkakastike

Ainesosat

1
dl
puolukoita
1
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
pala
kanelitankoa
1
appelsiinin mehu
1
sitruunan kuori
1
rkl
arrowjuurijauhetta
2
rkl
vettä

Vaiheet

  1. Purista appelsiinista mehu ja kuori sitruunasta varovasti kuorimaveitsellä ohuelti kuoren keltainen osa.
  2. Pane kasariin puolukat, vesi, sokeri ja appelsiinimehu.  Kiehauta seos. Lisää joukkoon kaneli ja sitruunakuori ja keitä hiljalleen vielä hetken ajan.
  3. Siivilöi liemi.
  4. Sekoita arrowjuurijauhot vesitilkkaseen ja suurusta liemi. Voit jättää kastikkeen suurustamatta, jolloin se jää liemimäseksi.

Perunaohukaiset

Ainesosat

150
g
perunoita
75
g
juustoraastetta
3
munaa
1/2
dl
kermaa
1
rkl
maitoa
suolaa
pippuria
1/2
dl
sulatettua voita (n. 50 g)
voita paistamiseen

Vaiheet

 

 

  1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
  2. Kuori perunat ja laita ne kiehumaan.
  3. Perunoiden kiehuessa ruskista voi pannussa. Varo ettet polta sitä. Anna voin jäähtyä.
  4. Puserra kypsät perunat isoreikäisen siivilän lävitse ja sekoita perunaseokseen munankeltuaiset, juustoraaste, kerma, maito ja ruskistettu voi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  5. Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi ja vatkaa puolet vaahdosta perunaseokseen. Kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti seokseen.
  6. Kuumenna voi pannulla ja paista ohukaisia noin 2minuuttia/puoli. 
Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
päärynä
ohukainen
peura
masterchef vip

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini