Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
20 + 30 + 25 + 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ruusukaaligratiini ja yrteillä täytetty fileerulla

Ainekset

500
g
ruusukaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
1
pkt
(200 g) tuorejuustoa
n. 1
dl
täysmajoneesia
150
g
raastettua parmesaania
1
tl
(sormi)suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Päälle
4
rkl
leivänmuruja

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Huuhtaise ruusukaalit ja poista uloimmat lehdet tarvit-taessa. Leikkaa kova kanta pois. Puolita ruusukaalit.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua 1–2 min pannussa voissa. Lisää tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juusto sulaa.
  3. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon majoneesi ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon ruusukaalit ja sekoita hyvin.
  4. Lusikoi seos uunivuokaan ja peitä foliolla. Paista uunissa noin 35 min. Poista folio, sekoita hyvin ja ripottele päälle leivänmurut. Jatka paistamista 15 min, tai kunnes ruusukaalit ovat napakan kypsiä ja paistoksen pinta on kauniin värinen.

Vinkki! Korvaa leivänmurut mantelirouheella, niin saat karppaajan version.

Yrteillä täytetty fileerulla

Ainekset

700
g
(pihvikarjan) sisäfileetä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Täyte
150
g
gruyèrea, parmesaania tai muuta maukasta juustoa
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa ja ruohosipulia
50
g
huoneenlämpöistä voita
Paistamiseen
voi-öljyseosta

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen. Ota liha huoneenlämpöön noin 30 min ennen paistamista. Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: leikkaa ensin vaakatasossa 1/3 fileen paksuinen viilto fileen päästä päähän, jätä hiukan pitkästä reunasta kiinni ja nosta leikattu osa auki. Jatka leikkaamista vastakkaiseen suuntaan. Jätä filee myös toisesta pitkästä reunasta kiinni ja nosta leikattu osa auki. Näin lihasta muodostuu levy. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Raasta juusto. Sekoita se muiden täytteen aineiden kanssa. Levitä seos fileelle. Kääri filee napakalle rullalle. Kiinnitä paistilangalla tai cocktailtikuilla. Paista fileeseen kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Nosta filee uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Laita lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa, kunnes mittari osoittaa 60 astetta, noin 50 min. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 70 astetta, noin 1 t.
  3. Kääri liha folioon ja anna levätä noin10 min ennen viipaloimista. Tarjoa ruusukaalipaistoksen ja paistettujen perunoiden tai riisin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut bataatti-viipaleet korvaavat sämpylän ihanassa aura-ananashampparissa. Bataatin makeus tasapainottaa juuri sopivasti suolaista sinihomejuustoa sekä ananaksen happoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Leivätön aura-ananashampurilainen

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (noin 20% rasvaa)
dl
sinihomejuustomurua
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita
PAPRIKAMAJONEESI
4
rkl
majoneesia
1
tl
ketsuppia
½
tl
savupaprikajauhetta
LISÄKSI
1
iso bataatti
öljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria
TARJOILUUN
4
ananasrengasta, babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita paprikamajoneesin ainekset keskenään.

  2. Kuori ja leikkaa bataatista 8 paksua kiekkoa. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.

  3. Tee sillä aikaa pihvit. Sekoita jauheliha, juustomuru ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin sormin 4 isoa pihviä.

  4. Paista pihvejä voissa tai voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia per puoli. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.

  5. Nosta kahden bataattikiekon väliin pihvi, ananasrengas, babypinaattia ja paprikamajoneesia.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen ihana parsa-pekonisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi grililihojen lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea parsa-pekonisalaatti

Ainekset

500
g
(vihreää tai vihreää ja valkoista) parsaa
140
g
pekonikuutioita
1
pieni purjo
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
sitruunan kuoriraaste
½
appelsiinin kuoriraaste
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori (erityisesti valkoiset) parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.

  2. Laita pekoni kuivalle pannulle ja paista rapeaksi. Huuhdo ja suikaloi sillä aikaa purjo, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää voi, parsapalat ja purjo ja paista noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli loppuvaiheessa.

  3. Lisää lopuksi pestyjen sitrusten kuoriraasteet joukkoon ja ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Yhdysvaltojen eteläosasta tulee Surf&turf -pyttipannu, jossa yhdistyvät maa ja meri: makkara ja ravut viihtyvät pannulla sulassa sovussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Louisianan spydäri

Ainekset

800
g
keitettyä (tai lähes kypsäksi keitettyä) perunaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
(punainen) paprika
1
pieni tlk maissia
100
g
katkarapuja
½
dl
öljyä
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaraa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
KAPRISMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
rkl
pikkukapriksia hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
puristettu valkosipulinkynsi
(1
tl
kuivattua rakuunaa)

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna paprika.

  2. Valuta maissi.

  3. Kuumenna öljy isolla pannulla ja purista makkarat suolestaan pieniksi palluroiksi pannulle. Paista sekoitellen, kunnes makkara on lähes kypsää, lisää sipulit loppuvaiheessa. Lisää myös perunat ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Lisää paprika ja maissi ja paista vielä hetki.

  4. Lisää lopuksi katkaravut ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna lämmetä kannen alla. Sekoita kaprismajoneesin ainekset ja tarjoa spydärin kanssa.

Kommentit (0)