Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Makkararagun yllättävä mauste on tällä kertaa aromaattinen tähtianis! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Makkararagu

Ainekset

1
annos pastataikinaa
KASTIKE
n. 400
g
tuoremakkaraa (esim. salsiccia)
1
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rosmariininoksaa
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tomaattipyreetä
dl
(alkoholitonta) punaviiniä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
dl
vettä
2
rkl
kapriksia
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa tai basilikaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa pastataikina 4 palaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi kaulimella tai pastakoneella. Leikkaa levyt 20 cm:n pituisiksi. Jauhota hyvin.

  2. Laskosta taikinalevy neljään laskokseen. Jauhota levyt joka taitoksella.

  3. Leikkaa kerrostettu taikina 2 cm:n levyisiksi nauhoiksi terävällä veitsellä. Tee sormistasi häkki ja ravista pastaa, kunnes nauhat irtoavat toisistaan. Levitä pappardellenauhat jauhotetulle alustalle odottamaan. Pastanauhat saavat kuivua 30 minuuttia ennen keittämistä.

  4. Purista tuoremakkarat kuoristaan nokareiksi leikkuulaudalle. Ruskista ne isolla pannulla öljyssä ja siirrä lautaselle.

  5. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna rosmariini. Kuullota ne pannulle jäänessä rasvassa. Lisää tomaattipyree ja tähtianis. Paista sekoittaen noin minuutti.

  6. Kaada pannulle viini, kiehauta ja lisää tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi pannulle.

  7. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaprikset ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljaa poristen 15 minuuttia. Lisää sitten makkaranokareet ja jatka kypsentämistä, kunnes pasta on valmista.

  8. Keitä pappardellet suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa) 2–3 minuuttia. Nosta pappardellet pastakauhalla suoraan kastikkeen joukkoon. Kääntele pasta kastikkeessa, lisää pastan keitinvettä tarvittaessa. Hienonna joukkoon lehtipersilja. Tarjoa heti.

Tuorepastataikina

Ainekset

400
g (n. 6 dl)
00-vehnäjauhoja
4
isoa kananmunaa (L-koko)
(1–2 rkl vettä)

Työvaiheet

  1. Kumoa jauhot työtasolle. Tee jauhojen keskelle kolo, riko siihen munat ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.

  2. Sekoita jauhoja munien joukkoon sormenpäillä vähän kerrallaan, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vaivaa taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vettä pienissä erissä.

  3. Jatka vaivaamista kevyesti jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa.

  4. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30–60 minuuttia.

  5. Jaa taikina paloiksi. Työstä paloja yksi kerrallaan, pidä loput kostutetun keittiöpyyhkeen tai kelmun alla. Pastataikina kuivuu nopeasti.

  6. Muotoile pastapala palloksi. Kauli se ohueksi levyksi taikinapalaa useasti käännellen. Tarkoitus on saada levystä ohut. Vältä lisäämästä kaulimisen aikana runsaasti jauhoja, jotta taikina ei kuivu. Sopivasti kaulitusta taikinasta valo kuultaa hieman läpi.

Kommentit (2)

Vierailija

Jaa..miks ihmees pitää olla alkoholiton viini..alkoholihan kiehuu pois..??

Nallen hella
Seuraa 
Liittynyt18.1.2018

Reseptin kryptinen "1 tomaattipyreetä" tarkoittaa "1 tähtianis" (joka jo esittelytekstissäkin mainitaan) - tarkistin omasta lehdestäni;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.