Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Teresa Välimäki KUVA Nico Backström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munakoisorullat tomaattikastikkeessa

Ainekset

800
g
munakoisoa
2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
2
rkl
rypsiöljyä
80
g
parmankinkkua
kourallinen
tuoretta basilikaa
mustapippuria
TOMAATTIKASTIKE
400
g
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattipyreetä
2
valkosipulinkynttä
muutama tippa
tabascoa
kourallinen
tuoretta basilikaa
suolaa
sokeria
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisoista pituussuunnassa ohuita viipaleita. Levitä viipaleet leivinpaperille. Ripottele viipaleiden pinnalle suolaa ja anna niiden itkettyä tunnin verran. Kun pintoihin nousee vesipisaroita, painele ne kuiviksi talouspaperilla. Paista viipaleisiin pintaväri kuumassa rypsiöljyssä paistinpannulla. Nosta viipaleet lautaselle. Laita jokaisen viipaleen päälle parmankinkkua ja muutama basilikanlehti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri viipale rullalle ja kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla. Lado rullat uunivuokaan.
  2. Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku. Kaada tomaattikastike munakoisorullien päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Tarjoile rullat keitetyn pastan ja vihreän salaatin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli liha-riisikulho

Ainekset

4
dl
sushi- tai puuroriisiä
400
g
kassleria
2
sipulia
2
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta
1
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
sokeria
Pinnalle
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
1
dl
sushi-inkivääri garia
(togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta tai chiliä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
  3. Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  5. Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.

Tee itse maustettua snapsia! Juuri puhjenneet hiirenkorvat sopivat hyvin viinan ja liköörin valmistukseen. Tarvitset vain kourallisen pieniä koivunlehtiä maustaaksesi aromikkaan snapsin. Koivuviinan maku on pehmeän makeahko....

Hennot hiirenkorvat ovat parhaimmillaan kun ne ovat vielä tahmeita ja lehdet eivät ole ehtineet kasvaa täyteen mittaansa. Viinan maustamiseen voi käyttää myös koivun silmuja.

Jos haluat valmistaa hiirenkorvaviinaa hyvin aikaisin keväällä, kerää koivunoksia maljakkoon. Täytä maljakko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 - 14 pv
Vaikeustaso
Helppo

Aromikas koivunlehtiviina

Ainekset

1
kourallinen
hiirenkorvalla olevia koivun lehtiä
0,75
l
kirkasta viinaa, esim. Koskenkorvaa tai maustamatonta votkaa
1 - 2
tl
hienoa sokeria

Työvaiheet

1. Laita juuri kerätyt koivunlehdet puhtaaseen pulloon tai muuhun sopivaan astiaan.
2. Lisää hieno sokeri.
3. Kaada viina päälle ja sulje pullo.
4. Pidä pulloa huoneenlämmössä, mielellään pimeässä 1 - 14 päivää.

Kun olet maustanut viinaa haluamasi ajan, siivilöi neste. Tarjoa koivuviina raikkaan kylmänä.
Hiirenkorvaviinan kultainen väri vaihtelee sen mukaan kuinka kauan maustat viinaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapankaali lämpenee vastapaistettujen pihvien päällä. Nopeat possupihvit sopivat sekä arkeen että juhlaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankaalipossu ja tillivinegretti

Ainekset

4
porsaan ohutta fileepihviä
1
rkl
voita + 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Marinadi
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
täysjyväsinappia
1
tl
merisuolaa myllystä
2
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin öljy, etikka, sinappi, suola ja mustapippuri keskenään. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Marinoi pihvejä seoksessa vähintään 15 minuuttia, mielellään tunti.
  2. Tee tillivinegretti oheisen ohjeen mukaan.
  3. Taputtele pihveistä enin marinadi pois talouspaperilla. Kuumenna pannu ja lisää voi ja öljy pannuun. Paista pihvejä 1–2 minuuttia molemmin puolin. Käännä pihvit, kun pinnalle muodostuu nestettä. Älä liikuttele pihvejä paistamisen aikana.
  4. Lisää lopuksi hapankaali pannuun pihvien päälle ja anna kuumentua noin 5 minuuttia. Tarjoa tillivinegretin kanssa (ks. ohje alhaalla).

Tillivinegretti

Ainekset

1
pieni ruukku (1/2 dl)
tilliä hienonnettuna
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
4
tl
täysjyväsinappia
2
tl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Sekoita kaikki vinegretin aineet keskenään. Vinegretti säilyy hyvänä noin 1 vuorokauden, joten voit tehdä sen etukäteen.

Kommentit (0)