Me Naiset on lisännyt 783 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Uunissa tehty lihapata on väsyneen kokkaajan ystävä. Kippaa ainekset pataan ja hautua uunissa.

Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
10 min + 2 tuntia kypsyttelyä
Vaikeustaso
Helppo

Helppo lihapata

Ainekset

1
pkt
(700 g) karjalanpaistilihoja
2
rkl
voita
1
pss
(350 g) pakastettuja punajuurikuutioita (esim. Findus)
1
pss
(200 g) babyporkkanoita
1
rasia
(250 g) kirsikkatomaatteja
5-7
dl
vettä
2
dl
hillosipuleita
1
lihaliemikuutio
2
oksaa rosmariinia
1
rasia
(400 g) ruusukaaleja 1 tl suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
  2. Sulata voi isossa paistinpannussa. Ruskista lihapalat kuumalla pannulla muutamassaerässä. Siirrä lihat pataan.
  3. Lisää pataan pakastepunajuuret, pikkuporkkanat ja kirsikkatomaatit. Kaada päälle vettä niin, että lihat lähes peittyvät. Lisää joukkoon hillosipulit, liemikuutio ja rosmariinin oksat. Hauduta lihapataa kannen alla miedolla lämmöllä 1½ tuntia. Sekoita välillä. Lisää pataan tarvittaessa vähän vettä.
  4. Huuhtele ruusukaalit, poista huonot lehdet. Lisää ruusukaalit padan pinnalle ja anna kypsyä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Lohikeitto uusiksi! Klassisen lohikeiton haastaja on tässä. Rasvainen lohi raikastuu juuri sopivasti pirteän tomaatin kaverina.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-tomaattikeitto

Ainekset

400
g
ruodotonta kirjolohifileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
sitruunan mehua
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
10
kirsikkatomaattia
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
prk
(n. 250 g) valkoisia papuja
6
dl
kasvislientä
1
oksa
tuoretta rosmariinia
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee kuutioiksi kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Siirrä kylmään odottamaan keiton valmistumista.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi varsisellerit.
  3. Paista sipuleita ja selleriä kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää kattilaan chili, tomaattipyree ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  4. Kuutioi purkkitomaatit ja lisää kattilaan papujen, kasvisliemen ja rosmariinin oksan kanssa. Anna hautua keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ryynirieskan gluteeniton versio tehdään tattarihiutaleista. Niin maukasta!

Annoksia
1 uunipellillinen
Valmistusaika
10 min + turvotus ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ryynirieska

Ainekset

5
dl
maitoa
1
prk
(200 g) kermaviiliä
5
dl
tattarihiutaleita
25
g
voita
2
kananmunaa
1 1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, kermaviili ja tattarihiutaleet kulhossa. Anna turvota 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata voi.
  3. Lisää taikinaan voisula, munat ja suola. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperilla päällystetylle uuni-pellille. Paista uunissa 25–30 minuuttia.

Kommentit (0)

Sanni Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Sanni Klemelä

Onko sesonkiherkku löytänyt jo pöytääsi? Tässä maukas ja aromaattinen salaatti, jolla voi aloittaa tutustumisen kotimaiseen varhaskaaliin. Salatti on ruokaisa vegeherkku sellaisenaan ja herkullinen lisäke raskaampien grilliherkkujen seuraan vaikka juhannuspöytään.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesän maukkain varhaiskaalisalaatti

Ainekset

1 pieni
varhaiskaali
1
kesäkurpitsa
1
avokado
250
g
kirsikkatomaati
1
Granny Smith omena
kourallinen
tuoretta basilikaa
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa
Kastike
1
rkl
oliiviöljy
1
rkl
valkoviinietikka
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Pilko varhaiskaali ja ota kesäkurpitsasta ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä. Laita varhaiskaali ja kesäkurpitsasuikaleet isoon kulhoon.
  2. Pese ja kuori halutessasi omena ja lohko kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää muiden raaka-aineiden joukkoon. Halkaisen avokado, poista kivi ja lohko avokado mukaan salaattiin. Lisää joukkoon myös kourallinen lehtipersilijan ja basilikan lehtiä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Jaa saalaatit pieniin kulhoihin tai tarjoa lisäkkeenä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Kana pyöritellään majoneesissa ennen grillaamista. Idea voi kuulostaa oudolta, mutta kannattaa kokeilla. Lopputulos on elämäsi mehevin grillikana.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Alabaman kana

Ainekset

1
kg
broilerin paistileikkeitä
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
Alabama-kastike
2
dl
majoneesia
1/2
dl
omenamehua
2
rkl
väkiviinaetikkaa
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
rkl
sitruunan mehua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota leikkeet huoneenlämpöön 1 tunti ennen grillaamista. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin.
  2. Sivele leikkeet öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa leikkeet suoralla lämmöllä melkein kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  3. Laita leikkeet kulhoon ja reilu desi kastiketta päälle ja pyörittele sekaisin. Jatka leikkeiden grillaamista, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Tarjoa leikkeet lopun kastikkeen ja vihreiden tahinikasvisten kanssa.

Kommentit (0)