Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Padat ja laatikot
Gluteeniton
12:00 | 19.6.2017

Helppo lihapata

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Uunissa tehty lihapata on väsyneen kokkaajan ystävä. Kippaa ainekset pataan ja hautua uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6 annosta
10 min + 2 tuntia kypsyttelyä
Helppo

Helppo lihapata

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt
(700 g) karjalanpaistilihoja
2
rkl
voita
1
pss
(350 g) pakastettuja punajuurikuutioita (esim. Findus)
1
pss
(200 g) babyporkkanoita
1
rasia
(250 g) kirsikkatomaatteja
5-7
dl
vettä
2
dl
hillosipuleita
1
lihaliemikuutio
2
oksaa rosmariinia
1
rasia
(400 g) ruusukaaleja 1 tl suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
  2. Sulata voi isossa paistinpannussa. Ruskista lihapalat kuumalla pannulla muutamassaerässä. Siirrä lihat pataan.
  3. Lisää pataan pakastepunajuuret, pikkuporkkanat ja kirsikkatomaatit. Kaada päälle vettä niin, että lihat lähes peittyvät. Lisää joukkoon hillosipulit, liemikuutio ja rosmariinin oksat. Hauduta lihapataa kannen alla miedolla lämmöllä 1½ tuntia. Sekoita välillä. Lisää pataan tarvittaessa vähän vettä.
  4. Huuhtele ruusukaalit, poista huonot lehdet. Lisää ruusukaalit padan pinnalle ja anna kypsyä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
säilyke
pakaste
nuuka kokki
gluteeniton deli

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini