Me Naiset on lisännyt 809 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Uunissa tehty lihapata on väsyneen kokkaajan ystävä. Kippaa ainekset pataan ja hautua uunissa.

Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
10 min + 2 tuntia kypsyttelyä
Vaikeustaso
Helppo

Helppo lihapata

Ainekset

1
pkt
(700 g) karjalanpaistilihoja
2
rkl
voita
1
pss
(350 g) pakastettuja punajuurikuutioita (esim. Findus)
1
pss
(200 g) babyporkkanoita
1
rasia
(250 g) kirsikkatomaatteja
5-7
dl
vettä
2
dl
hillosipuleita
1
lihaliemikuutio
2
oksaa rosmariinia
1
rasia
(400 g) ruusukaaleja 1 tl suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
  2. Sulata voi isossa paistinpannussa. Ruskista lihapalat kuumalla pannulla muutamassaerässä. Siirrä lihat pataan.
  3. Lisää pataan pakastepunajuuret, pikkuporkkanat ja kirsikkatomaatit. Kaada päälle vettä niin, että lihat lähes peittyvät. Lisää joukkoon hillosipulit, liemikuutio ja rosmariinin oksat. Hauduta lihapataa kannen alla miedolla lämmöllä 1½ tuntia. Sekoita välillä. Lisää pataan tarvittaessa vähän vettä.
  4. Huuhtele ruusukaalit, poista huonot lehdet. Lisää ruusukaalit padan pinnalle ja anna kypsyä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Vartissa valmistuva nuudeliruoka, joka vetää suun hymyyn. Muikean maun takaajia ovat tähtianis ja soossi, jossa on limettiä, minttua, chiliä, soijaa ja aasialaista kalakastiketta.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudelia ja nautaa vietnamilaisittain

Ainekset

4 annosta 15 min
1
rs (300 g)
naudan minuuttisuikaleita
1
rs (300 g)
naudan minuuttisuikaleita
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
200
g
riisinuudelia
1
iso paksoi-kaali tai ½ kiinankaalia
1
punainen chili
4
rkl
tähtianista
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
2
valkosipulikynttä
1
limetin mehu
1
dl
ruukku minttua
½
dl
soijakastiketta
½
dl
sweet chili -kastiketta
1
tl
kalakastiketta
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja lisää riisinuudelit. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, peitä kannella ja anna nuudeleiden kypsyä 5 minuuttia. Valuta nuudelit.
  3. Hienonna kaali ja chili. Jauha tähtianikset morttelissa hienoksi.
  4. Kuumenna öljy pannussa ja paista lihasuikaleita ja chiliä 2–3 minuuttia. Lisää kaalit ja paista vielä 2 minuuttia. Mausta tähtianiksella ja suolalla ja laita sivuun.
  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit, purista limetin mehu ja hienonna minttu. Yhdistä kastikkeen ainekset isossa kulhossa. Sekoita siivilöidyt riisinuudelit ja paistetut lihat joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Suolapedillä paahtuneista uuniperunoista tehty muusi on lohturuokaa parhaimmillaan.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
1 t + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu perunamuusi

Ainekset

4
isoa Rosamundaa
1
kg
karkeaa merisuolaa
30
g
voita
1
rkl
puristettua sitruunan mehua
3
dl
täysmaitoa
200
g
graavilohta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat. Pistele ne haarukalla, jolloin perunat kypsyvät tasaisesti eivätkä ”räjähdä”. Levitä suola uunipellille ja perunat suolapedin päälle. Kypsennä 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Sulata sillä välin voi ja purista sitruunan mehu. Mausta voisula sitruunalla. Kuumenna maito omassa kattilassaan.
  3. Purista tai kaavi perunat kuoristaan syvään kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja sitruunavoi kuumien perunoiden päälle. Jätä tilkka voita muusin viimeistelyyn. Lisää sen jälkeen maito samalla survoen tai jos haluat kuohkeamman muusin, käytä sähkövatkainta.
  4. Kaada loppu sitruunavoi muusin päälle. Saksi päälle valmista graavilohta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lehtevä kaalipiirakka on oikea syysklassikko –  ja nyt tuoremakkaroilla ryyditettynä entistäkin mehevämpi.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t + sulatus 1 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkara-kaalipiirakka

Ainekset

1
iso (600 g)
lehtitaikinalevy
500
g
valkokaalia
1
sipuli
200
g
tuoremakkaraa (mielellään vaaleaa possumakkaraa)
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1
tl
kuminaa
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
Lisäksi
1
rkl
voita voiteluun
n. 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi sipuli.
  2. Kuumenna paistinpannu. Purista tuoremakkara kuorestaan nokareina pannuun ja murenna makkaramassa puulastalla. Lisää kaali ja sipuli ja kypsennä keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes kaali on pehmeää. Mausta hunajalla, suolalla, kuminalla ja timjamilla.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø 25 cm). Jauhota alusta, jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä kaksi pyöreää (Ø 27 cm) taikinalevyä. Asettele toinen levyistä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi kaalitäyte taikinapohjalle. Laita toinen taikinalevy piirakan kanneksi ja nipistele reuna huolellisesti kiinni pohjataikinaan.
  4. Voit kaulia yli jääneistä taikinapaloista koristeita kiertämään piirakan reunaa tai koristamaan pintaa. Voitele piirakka kananmunalla. Paista uunissa 25–30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Pilvenpehmeän perunamuusin salaisuus on jauhoiset perunat, voin ruskistaminen ja sen lisääminen ennen maitoa. Ja ihan tavallinen sähkövatkain.

Kuohkea perunamuusi on kaikessa yksinkertaisuudessaan superherkkua. Onnistut varmasti, jos valitset jauhoisen perunalajikkeen, esimerkiksi Rosamundan tai Lapin Puikulan. Monissa resepteissä neuvotaan lisäämään ensin kuuma maito ja lopuksi voi. Mutta vielä paremman maun saat, kun juotat perunat...

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuohkea perunamuusi

Ainekset

800
g
jauhoisia perunoita
50
g
voita
3
dl
täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Laita vesi kiehumaan ja mausta se reilusti suolalla. Laita perunat kiehuvaan veteen. Vettä tarvitaan vain sen verran, että perunat peittyvät. Kaada ylimääräinen vesi pois. Perunat kypsyvät noin 30 minuutissa.
  2. Kun perunat alkavat olla kypsiä, sulata voi kattilassa. Sulata se keskilämmöllä ja anna ruskistua. Voi vaahtoaa hieman, kun se alkaa paahtua.  Siirrä kattila liedeltä heti kun väri muuttuu tummemmaksi ja voi tuoksuu pähkinäiseltä. Kuumenna maito omassa kattilassaan.
  3. Kaada perunoiden keitinvesi pois (voit ottaa tilkan talteen). Kuumenna kattila nopeasti liedellä niin, että kaikki neste haihtuu ja perunat ovat kuivia. Murskaa perunat survimella tai perunanuijalla. Voit myös rikkoa ne puristimella. Lisää voi survokseen. Lisää maito vähitellen ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää tarvittaessa keitinvettä.

VINKKI! Tarjoa sulan voin ja lehtipersiljan kanssa. Ruskistetun voin sijaan voit maustaa muusin sitruunamehulla maustetulla voisulalla.

Kommentit (0)