
Jos saat käsiisi hirvipaistia, käsittele sitä arvonsa mukaan ja hauduta herkullinen hirvipata. Hajoavan pehmeä liha ja maustuneet juurekset ovat käsittämättömän hyvät yhdessä.
Hidas hirvipata
Ainekset
Työvaiheet
- Poista hirvenlihasta näkyvät kalvot ja leikkaa liha noin 5 x 5 cm paloiksi.
- Valmista suolaliemi. Sekoita suola veteen, kunnes se on liuennut. Laita lihapalat suolaliemeen ja sulje kansi. Säilytä yön yli jääkaapissa.
- Kaada suolaliemi pois ja anna lihan lämmetä noin tunnin verran huoneenlämmössä.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja viipaloi palsternakka ohueksi.
- Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kuumenna valurautapata. Sulata voi padassa. Kuullota sipuleita ja porkkanoita 5 minuuttia. Kaada joukkoon kotikalja. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariininoksilla. Tarkista maku. Kaada liemi kasviksineen toiseen kulhoon.
- Lämmitä valurautapata uudelleen kuumaksi ja sulata voi. Ruskista lihat erissä. Kaada kotikalja-kasvisliemi joukkoon. Lusikoi palsternakkaviipaleet pinnalle.
- Laita kansi padan päälle. Kypsennä uunissa 7 tuntia. Tarjoile peruna-bataattimuusin ja uunipaahdettujen ruusukaalien kera.
Olisihan näissä kiva jos ilmoitettaisiin myös uunin lämpötila. Yleensä näin tehdään.
Kiitos kommentistasi, uunin lämpötila mainitaan kohdassa 7, eli 100 astetta.
Ei siinä kyllä mainita, mut hyvä että selvis
...siis kohdassa viisi! Sieltä löytyy tieto :)
Tästä tuli ihan tajuttoman hyvää, lisäsin vain lanttua 400g .jatkossa hirvipata tehdään meillä näin.
Kyllä, erittäin hyvää tuli. Jatkoon 👍.
Itsellä on pakastettu liha, uskaltaako sulatuksen jälkeen lihan vielä laittaa suolakylpyyn kun sulatetut lihat pitäsi kaiketi kypsentää heti?
Kiitos kysymyksestäsi. Hyvä vaihtoehto saattaisi laittaa paisti sulamaan suoraan suolaliemeen. Paisti ei välttämättä suolaudu yhtä hyvin (itselläni ei ole tästä kokemusta), mutta näin ainakin saisi paistin mahdollisimman nopeasti käyttöön sulatuksen jälkeen.