Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos saat käsiisi hirvipaistia, käsittele sitä arvonsa mukaan ja hauduta herkullinen hirvipata. Hajoavan pehmeä liha ja maustuneet juurekset ovat käsittämättömän hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Hidas hirvipata

Ainekset

1
kg
hirvenpaistia
3
rkl
karkeaa merisuolaa
1
l
vettä
2
pientä sipulia
2
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
200
g
palsternakkaa
25
g
voita
1
l
kotikaljaa
½
rkl
hienoa merisuolaa
1
tl
mustapippuria
3
rosmariininoksaa
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Poista hirvenlihasta näkyvät kalvot ja leikkaa liha noin 5 x 5 cm paloiksi.
  2. Valmista suolaliemi. Sekoita suola veteen, kunnes se on liuennut. Laita lihapalat suolaliemeen ja sulje kansi. Säilytä yön yli jääkaapissa.
  3. Kaada suolaliemi pois ja anna lihan lämmetä noin tunnin verran huoneenlämmössä.
  4. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja viipaloi palsternakka ohueksi.
  5. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kuumenna valurautapata. Sulata voi padassa. Kuullota sipuleita ja porkkanoita 5 minuuttia. Kaada joukkoon kotikalja. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariininoksilla. Tarkista maku. Kaada liemi kasviksineen toiseen kulhoon.
  6. Lämmitä valurautapata uudelleen kuumaksi ja sulata voi. Ruskista lihat erissä. Kaada kotikalja-kasvisliemi joukkoon. Lusikoi palsternakkaviipaleet pinnalle.
  7. Laita kansi padan päälle. Kypsennä uunissa 7 tuntia. Tarjoile peruna-bataattimuusin ja uunipaahdettujen ruusukaalien kera.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Ensin keitetään mausteinen luumukastike, sitten paistetaan pankolla leivitetyt kasslerleikkeet. Lopuksi wokataan sellerit ja kurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Possu-tonkatsu, selleri-kurkkuwokki ja luumukastike

Ainekset

600
g
porsaan kassleria
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
3
dl
panko- tai korppujauhoja
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
rypsiöljyä
Luumukastike
4-5
luumua
1
sipuli
1 1/2
dl
fariinisokeria
3/4
dl
punaviinietikkaa
1/2
dl
worcesterkastiketta
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
srirachakastiketta
1/2
tl
jauhettua muskottipähkinää
1/2
tl
kanelia
Selleri-kurkkuwokki
4
varsisellerin vartta
1
kurkku
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
soijakastiketta
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1
rkl
rypsiöljyä
2
tl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensin luumukastike. Puolita luumut ja poista kivet. Pilko sipuli. Kiehauta luumut, sipuli, sokeri ja etikka kasarissa. Raasta inkivääri joukkoon, keitä 5 minuuttia ja lisää sitten loput aineet. Keitä matalalla lämmöllä 10 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja painele siivilän läpi.
  2. Valmistele wokkiin tulevat kasvikset. Viipaloi sellerit vinottain. Halkaise kurkut ja kaavi siemenet pois teelusikalla. Leikkaa kurkut noin 1 cm:n paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  3. Tee tonkatsut. Leikkaa kassler neljäksi pihviksi. Nuiji liha kelmun välissä ½ cm paksuiksi pihveiksi. Riko kananmunien rakenne laakeassa kulhossa. Levitä vehnäjauhot toiseen kulhoon ja pankojauho kolmanteen. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Leivitä possut puuteroimalla ne ensin vehnäjauhoissa, kastamalla sitten kauttaaltaan kananmunassa ja pyörittelemällä lopuksi hyvin pankojauhossa.
  4. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Testaa öljyn lämpötila tiputtamalla siihen pankojauhomuru: öljy on sopivan kuumaa, kun jauhomuru alkaa tiristä heti, mutta ei pala vaan ruskistuu kauniisti. Paista pihvit yksi kerrallaan kuumassa öljyssä molemmilta puolilta rapeiksi ja kullanruskeiksi. Siirrä talouspaperille valumaan.
  5. Tee wokki loppuun. Sekoita pienessä kulhossa soijakastike, etikka ja sokeri. Kuumenna rypsiöljy wokkipannussa ja lisää sellerinpalat. Paista sekoitellen noin minuutti, lisää sitten kurkut ja valkosipulit ja paista vielä 10–20 sekuntia. Lisää soijakastikeetikka-sokeriseos ja jatka paistamista 15 sekuntia koko ajan sekoittaen. Kaada kasvikset kulhoon. Koristele seesaminsiemenillä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lorauksella soijakastiketta.
  6. Suikaloi possunleikkeet ja tarjoa ne luumukastikkeen, selleri-kurkkuwokin ja majoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Melkein kuin ceviche! Filippiiniläisversiossa kala kypsytetään limetillä ja maustetaan kookosvedellä sekä riisiviinietikalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + marinointi 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Filippiiniläinen ceviche eli kinilaw

Ainekset

300
g
pakastettuja ahvenfileitä
180
g
katkarapuja
2
limettiä
2
valkosipulinkynttä
3
cm
tuoretta inkivääriä
1/2
dl
kookosvettä
1/2
dl
riisiviinietikkaa
1
tl
tummaa sokeria
Lisäksi
1
punasipuli
1
punainen chili
1
ruukku
korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Sulata kalat ja ravut.
  2. Jos fileissä on ruotoja, poista ne. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Laita ne kulhoon.
  3. Purista limettien mehu kalan päälle. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, kookosvesi, etikka ja sokeri kalan joukkoon. Lisää katkaravut ja sekoita.
  4. Anna kinilawn vetäytyä jääkaapissa noin 45 minuuttia, kääntele muutaman kerran.
  5. Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele chili. Sekoita sipulit ja chili sekä hienonnettu korianteri kinilawn joukkoon. Tarjoa limettilohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Tiina-Rakel Liekki KUVA Tuomas Kolehmainen

Marinoidut porkkanat ovat mainio lisuke melkein mille vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min +porkkanoiden marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Karitsan sisäfilee, valkosipuliporkkanat ja jogurttikastike

Ainekset

500
g
porkkanoita
Marinadi
1
sitruunan mehu + kuori
2
rkl
tuoretta timjamia
½
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulin kynsi
2
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
merisuolaa
Karitsan sisäfilee
500
g
luomukaritsan sisäfileetä
voita ja öljyä paistamiseen
2
tl
ras el hanoutia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
2
rkl
tuoretta timjamia
Kastike
1
ruukku
minttua
1/2
sitruunan mehu + kuori
3
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
sinappia
1/2
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä viipaleet puolikypsiksi, 10–15 minuuttia.
  2. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami ja säästä siitä puolet ruuan viimeistelyyn. Raasta sitruunan keltaisesta kuoriosasta 2 tl hienoa raastetta ja purista hedelmästä mehu. Säästä puolet raasteesta ja mehusta kastikkeeseen. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada se porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  3. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Poista tarvittaessa ohut kalvo lihan pinnalta. Paista lihaa pannussa voi-öljyseoksessa noin 1 minuutti/puoli. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta ras el hanoutilla, suolalla ja pippurilla. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 ennen viipaloimista.
  4. Tee kastike. Hienonna minttu ja sekoita se aiemmin puristetun sitruunamehun ja kuoriraasteen kanssa jogurttiin. Lisää sinappi ja suola. Tarjoa kastike karitsan ja valkosipuliporkkanoiden kanssa. Viimeistele annos timjamilla.

Kommentit (0)