
Todella mehevä ja kostea gluteeniton "lasagne" syntyy korvaamalla pastalevyt kesäkurpitsaviipaleilla. Viipaleet kannattaa maustaa suolalla ja pyyhkiä irronneet nesteet pois hetken päästä.
Kesäkurpitsalasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi sekoitellen.
- Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Kiehauta seos ja vähennä miedohkolle lämmölle. Mausta etikalla, oreganolla, suolalla, sokerilla, pippurilla ja chilillä. Anna porista 15 minuuttia välillä sekoitellen.
- Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Levitä päälle suolaa. Anna maustua 15 minuuttia. Huuhtele ja taputtele mahdollisimman kuiviksi. Paista hetki pannulla öljyssä.
- Kerrosta jauhelihakastiketta, fetaa, parmesaania ja kesäkurpitsaviipaleita uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi hieman kastiketta ja juustoa.
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.