Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Poronkäristys ei pröystäile raaka-aineiden määrällä. Siksi sen tekeminen onkin tekniikkalaji. Kun liha on laadukasta, rasvaa riittävästi ja tekniikka hallussa, poronkäristys ei kaipaa sipulia, pippuria tai olutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + kypsennys 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Poronkäristys

Ainekset

1
kg
poronkäristyslihaa
50
g
poron kuuta eli rasvaa tai sian ihraa
½
l
vettä
1
tl
merisuolaa
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen.
  2. Vuole poron kuu tai sian ihra lastuiksi. Sulata ja kuumenna hieman kuuta tai ihraa valurautapannussa. Ruskista käristyslihat pienissä erissä erittäin kuumassa pannussa ja siirrä sitten tiiviskantiseen pataan. Huuhdo jokaisen lihaerän jälkeen maut talteen lisäämällä pannuun vettä ja raaputtamalla se lastalla puhtaaksi. Kippaa liemi pataan lihojen joukkoon. Ruskista kaikki lihat samalla tavalla.
  3. Mausta käristys suolalla. Sulje pata kannella ja laita uuniin 3 tunniksi.
  4. Sulata voi kattilassa. Ruskista voita noin 10 minuuttia koko ajan pohjasta sekoittaen, ettei se pääse palamaan.
  5. Kaada ruskistettu voi poronkäristyksen joukkoon. Tarjoa poronkäristys puikulaperunamuusin ja sokeroitujen puolukoiden kera.

Kommentit (4)

Sarviku sulane.

Tämä on ruoka jota Jumalatkin siellä Olympoksella naamaansa veteli ,jos poronlihaa saivat.Mutta kai niillä suhteita on.Minä en sitä herkkua en Saaremaalla saa,ei ole poronlihaa ja peura ei ole minkään väärtiä käristykseen.

Vierailija

Tuo on kyllä niin etelänmiehen resepti kuin olla ja voi! Kolmeksi tunniksi uuniin? Sopii varmaan, jos liha on vähän huonompaa palaa (pakastealtaan valmispaketista). 🤔🦌

Keski-Suomen mies

Ei se pilalle mee vaikka vähän pidempäänkin hauduttaa, poromiehet ei etelän  miehille myy niitä parhaita lihoja vaan pitää ne itellään. Ohje on ihan kuin minun tekemä, toi voilisä oli uutta, pitänee seuraavalla kerralla kokkeilla.

Ahku

Järkyttävä. Tämä on käristys, meillä Lapissa ei koskaan lillu tuollaisessa määrässä nestettä ja tehdään liedellä ei uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Tänä jouluna bataattilaatikossa maistuu pehmeä ja makea kookos. Riisi tekee koostumuksesta tutun porkkanalaatikkomaisen. Edes kananmunaa ei tarvita.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-bataattilaatikko

Ainekset

1
kg
bataattia
1
limetti
½
tuore chili
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
tummaa siirappia
tl
suolaa
dl
puuroriisiä
dl
vettä
Pinnalle
1
ps (80 g)
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutio bataatti. Laita kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Purista limetistä mehu ja hienonna chili.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kaada bataattien keitinvesi pois. Lisää kookosmaito, siirappi, limetin mehu, chili ja suola kattilaan bataattien joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

  4. Sekoita riisi ja vesi bataattiseokseen.

  5. Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 1 tunti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Kinkku-juustopiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko. Tällä kertaa se leivotaan valmistaikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-juustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
rukiista piirakkataikinaa
200
g
palvikinkkua
150
g
emmentalia
1
pieni punasipuli
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
rs (200 g)
mustapippurituorejuustoa
¼
dl
maitoa
½
tl
suolaa
3
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  4. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.

  5. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.

  6. Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  7. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min + taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat pannurieskat

Ainekset

3
dl
huoneenlämpöistä (suolattua) perunamuusia tai peruna-bataattimuusia (esim. Apetit)
½
tl
suolaa
1
kananmuna
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

  2. Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.

  3. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 289 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä resepti on todellinen arki-iltojen pelastus. Tuoregnocchit kylpevät ruskistetussa voissa pekonin, pinaatin ja sitruunanmehun kanssa. Rapea pähkinärouhe ja raastettu parmesaani sopii tämän annoksen viimeistelyyn kuin nenä päähän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistetulla voilla höystetyt gnocchit

Ainekset

1
ps (250 g)
tuoregnoccheja
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta
pekonia tai pancettaa
1
ps (60 g)
salaattipinaattia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinää
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpiminä.
  2. Kuutioi voi. Laita se pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Ota hetkeksi sivuun.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pekonin kanssa pannulla kypsäksi.
  4. Yhdistä valutetut gnocchit, pekoni-valkosipuliseos, ruskistettu voi, pinaatti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Viimeistele pähkinöillä ja parmesaanilla.

Kommentit (0)