
Luulliset karitsanpotkat muhivat kanelin ja kardemumman masutamassa liemessä liki kolme tuntia. Tuore minttu viimeistelee pehmeän lihan.
Pitkään haudutettu karitsanpotka ja kurpitsacouscous
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita karitsanpotkat uunivuokaan ja mausta suolalla. Laita liha uuniin ruskistumaan 10 minuutiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita paistinpannussa öljyssä noin 10 minuuttia.
- Jos käytät kokonaisia kardemummankotia, kuori siemenet mortteliin. Lisää pippuri ja kanelitangot ja jauha mausteet. Pese sitruuna ja raasta kuori mortteliin. Purista sitruunan mehu joukkoon ja jauha tasaiseksi.
- Kaada mausteseos ja viini paistinpannuun ja kiehauta. Kaada neste uunivuokaan mausteineen ja sipuleineen. Lisää myös vesi. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja anna potkien hautua kannen alla 2,5 tuntia.
- Ota liha uunista ja anna vetäytyä liemessä 20 minuuttia. Valmista couscous (ks. ohje alla) karitsan haudutusliemen lisäämistä vaille valmiiksi.
- Nosta liha varovasti pois vuoasta ja siivilöi liemi couscousia varten.
- Hienonna yrtit ja pyörittele potkat varovasti niissä juuri ennen tarjoamista.
Kurpitsacouscous
Ainekset
Työvaiheet
- Laita korintit ja rusinat likoamaan lämpimään veteen.
- Kuori ja leikkaa kurpitsa peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Poista siemenet. Paista kurpitsanpaloja laakeassa kattilassa öljyssä sekoitellen 5 minuuttia.
- Lisää couscous ja mantelit. Paista 5 minuuttia, kunnes couscous ja mantelit ruskistuvat. Lisää karitsan haudutusliemi ja anna hautua 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi liotetut korintit ja rusinat. Mausta suolalla.
VINKKI! Voit korvata israelilaisen couscousin bulgurilla tai tavallisella couscousilla. Lisää ne vasta, kun kurpitsa on hautunut jo hetken liemessä. Bulguri kypsyy 5 minuutissa ja tavallinen couscous noin 1 minuutissa.