Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Padat ja laatikot
10:34 | 7.2.2014

Currylihapata

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Joskus ajasta ei kannata tinkiä ja tämä pata on yksi niistä herkuista minkä kannattaa antaa kunnolla muhia uunissa matalalla lämmöllä. Terästä lihapata vielä lämpimin intialaisin maustein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta, 166 kcal/annos
noin 2 t
Keskivaikea

Currylihapata

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600–700
g
naudanpaistia (ulkopaisti, pyöröpaisti, kulmapaisti tai etuselkä)
3
porkkanaa
1
keltasipuli
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
1
rkl
mietoa currytahnaa
1/2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1/2
tl
jauhettua korianteria
3
rkl
öljyä
400
g
paseerattua tomaattia
1
tl
suolaa
ripaus
sokeria
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3 1/2
dl
vettä
1
prk
kookoskermaa

Vaiheet

  1. Siisti paisti ja leikkaa se kookkaiksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot kuumalla pannulla öljyssä pienissä erissä. Kumoa lihat isoon uunipataan.
  2. Paista öljyssä kuoritut ja pilkotut sipulit, porkkanat, raastettu inkivääri, murskatut valkosipulinkynnet, currytahna, jeera ja korianteri, kunnes sipuli on kuullottunut ja porkkanapalat ovat saaneet hiukan väriä.
  3. Lisää kuullotettu sipuli-porkkanaseos ruskistettujen lihakuutioiden sekaan paseeratun tomaatin, suolan, sokerin, mustapippurirouheen ja veden kanssa.
  4. Nosta pata uuniin 150 asteeseen ja anna muhia hiljalleen puolitoista tuntia tai kunnes lihapalat ovat murean pehmeitä. Lisää lopuksi kookoskerma. Nosta lämpötila 225 asteeseen vielä noin 15 minuutiksi.
  5. Tarjoa lihapata keitetyn riisin, kreikkalaisen jogurtin ja raikkaan salaatin kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Intialainen
pataruoka
curry
lihapata
päivän resepti
päivällinen
liharuuat
etno
Pihvi & BBQ
sporttiruoka
currylihapata
Touch of Taste: Pataruoat
Pihvi & BBQ
etno
sporttiruoka

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini