Joskus ajasta ei kannata tinkiä ja tämä pata on yksi niistä herkuista minkä kannattaa antaa kunnolla muhia uunissa matalalla lämmöllä. Terästä lihapata vielä lämpimin intialaisin maustein.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta, 166 kcal/annos
noin 2 t
Keskivaikea
Currylihapata
Ainesosat
600–700
g
naudanpaistia (ulkopaisti, pyöröpaisti, kulmapaisti tai etuselkä)
3
porkkanaa
1
keltasipuli
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
1
rkl
mietoa currytahnaa
1/2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1/2
tl
jauhettua korianteria
3
rkl
öljyä
400
g
paseerattua tomaattia
1
tl
suolaa
ripaus
sokeria
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3 1/2
dl
vettä
1
prk
kookoskermaa
Vaiheet
- Siisti paisti ja leikkaa se kookkaiksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot kuumalla pannulla öljyssä pienissä erissä. Kumoa lihat isoon uunipataan.
- Paista öljyssä kuoritut ja pilkotut sipulit, porkkanat, raastettu inkivääri, murskatut valkosipulinkynnet, currytahna, jeera ja korianteri, kunnes sipuli on kuullottunut ja porkkanapalat ovat saaneet hiukan väriä.
- Lisää kuullotettu sipuli-porkkanaseos ruskistettujen lihakuutioiden sekaan paseeratun tomaatin, suolan, sokerin, mustapippurirouheen ja veden kanssa.
- Nosta pata uuniin 150 asteeseen ja anna muhia hiljalleen puolitoista tuntia tai kunnes lihapalat ovat murean pehmeitä. Lisää lopuksi kookoskerma. Nosta lämpötila 225 asteeseen vielä noin 15 minuutiksi.
- Tarjoa lihapata keitetyn riisin, kreikkalaisen jogurtin ja raikkaan salaatin kanssa.