Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Paimenen paistos eli shepherd's pie syntyy valmiista perunasoseaineksista käden käänteessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo paimenen paistos

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2
rkl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa
1
prk (300 g)
kypsiä valkoisia papuja
3
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
mustapippuria myllystä
3–4
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
tl
suolaa
1
ps (600 g)
perunamuusiaineksia (esim. Oolannin)
3
dl
vettä
3
dl
maitoa
1
muna
1
ps (150 g)
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipulit. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon jauheliha ruskistumaan viideksi minuutiksi.
  3. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää ne porkkanaraasteen, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa pannulle viideksi minuutiksi kypsymään.
  4. Lisää vesi, liemikuutio ja suola. Anna kastikkeen porista 20 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Valmista perunamuusi kattilassa pussin ohjeen mukaan. Sekoita muusiin muna ja puolet juustoraasteesta.
  6. Kaada litran suuruisen uunivuoan pohjalle jauhelihakastike. Levitä muusi pinnalle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Voit myös täyttää samalla  tavalla kuusi annosvuokaa.
  7. Paista vuokaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli liha-riisikulho

Ainekset

4
dl
sushi- tai puuroriisiä
400
g
kassleria
2
sipulia
2
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta
1
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
sokeria
Pinnalle
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
1
dl
sushi-inkivääri garia
(togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta tai chiliä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
  3. Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  5. Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapankaali lämpenee vastapaistettujen pihvien päällä. Nopeat possupihvit sopivat sekä arkeen että juhlaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankaalipossu ja tillivinegretti

Ainekset

4
porsaan ohutta fileepihviä
1
rkl
voita + 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Marinadi
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
täysjyväsinappia
1
tl
merisuolaa myllystä
2
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin öljy, etikka, sinappi, suola ja mustapippuri keskenään. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Marinoi pihvejä seoksessa vähintään 15 minuuttia, mielellään tunti.
  2. Tee tillivinegretti oheisen ohjeen mukaan.
  3. Taputtele pihveistä enin marinadi pois talouspaperilla. Kuumenna pannu ja lisää voi ja öljy pannuun. Paista pihvejä 1–2 minuuttia molemmin puolin. Käännä pihvit, kun pinnalle muodostuu nestettä. Älä liikuttele pihvejä paistamisen aikana.
  4. Lisää lopuksi hapankaali pannuun pihvien päälle ja anna kuumentua noin 5 minuuttia. Tarjoa tillivinegretin kanssa (ks. ohje alhaalla).

Tillivinegretti

Ainekset

1
pieni ruukku (1/2 dl)
tilliä hienonnettuna
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
4
tl
täysjyväsinappia
2
tl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Sekoita kaikki vinegretin aineet keskenään. Vinegretti säilyy hyvänä noin 1 vuorokauden, joten voit tehdä sen etukäteen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Mango toimii kastikkeessa raikkaiden yrttien makeana vastaparina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääribroileri, pikakasvikset ja mango-minttukastike

Ainekset

4
broilerin ohutleikettä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
200
g
sokeriherneitä, parsaa tai muita vihreitä kauden kasviksia
1 + 1
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
makeaa thai-chilikastiketta
1/4
dl
siirappia
2
tl
inkivääritahnaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki marinadin aineet keskenään ja marinoi 15 minuuttia.
  2. Tee tässä vaiheessa mango-minttukastike.
  3. Halkaise herkkusienet. Huuhtele sokeriherneen palot. Jos käytät parsaa, kuori ne ja poista kovat kannat.
  4. Paista broilerinleikkeitä öljyssä pannussa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Ota pihvit pois pannusta. Lisää herkkusienet ja kasvikset pannuun ja kypsennä muutama minuutti. Laita pihvit lämpimien kasvisten päälle pannuun. Tarjoa broileri minttukastikkeen kanssa (ks ohje alhaalla).

Mango-minttukastike

Ainekset

1
syöntikypsä mango tai 300 g pakastettua mangoa sulatettuna
1/2
sitruunan mehu
1
ruukku (2 dl)
mintunlehtiä
1/2-1
ruukkua
korianteria
1
vihreä mieto chili
1/2
tl
kuminan siemeniä
1/2
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
(1
rkl
turkkilaista jogurttia)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango ja hienonna yrtit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunanmehu joukkoon.
  2. Lisää loput aineet suolaa ja jogurttia lukuun ottamatta. Soseuta tasaiseksi. Sekoita joukkoon suola (ja jogurtti).

Kommentit (1)

Vierailija

Toimisikohan tämä valmiin mangochutneyn kanssa jos on laiska eikä jaksa puljata kastikkeen kanssa?