Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Padat ja laatikot
10:00 | 12.8.2019

Jänis-oliivipata

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paista lihanpalojen pinta ja hauduta yrttien sekä tomaattien kanssa punaviiniliemessä valloittavaksi padaksi! Parin tunnin kuluttua oliivit voivat liittyä seuraan.

Vinkki! Voit korvata jäniksen kaninlihalla. Se on vaaleampaa ja kypsyy nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
10 min + haudutus 2 t
Helppo

Jänis-oliivipata

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
(n. 1,6kg)
jänis
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
4
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
dl
kasvislientä
2 1/2
dl
punaviiniä
2
(400g) prk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
rkl
balsamiviinietikkaa
3-4
rosmariinioksaa
3-4
salvianoksaa
1
dl
oliiveja
3-4
kierrosta mustapippuria myllystä
LISÄKSI
oliiviöljyä paistamiseen
polentaa
voissa paistettuja sieniä

Vaiheet

  1. Paloittele jänis. Sekoita vehnäjauho, suola ja pippuri. Pyörittele palat kevyesti jauhoseoksessa. Kuori salotit ja valkosipulit. Puolita salotit. Tee kasvisliemi kuutiosta tai fondista.
  2. Paista lihoihin ja sipuleihin muutamassa erässä oliiviöljyssä padassa kaunis väri. Laita lopuksi kaikki lihapalat ja sipulit takaisin pataan. Lisää viini. Kiehauta ja anna porista muutama minuutti.
  3. Kaada kirsikkatomaatit pataan. Lisää kasvisliemi, etikka ja yrtit. Hauduta noin 2 tuntia kannen alla.
  4. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa oliivit. Jänis on kypsää, kun lihat irtoavat helposti luista. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Tarjoa jänispata keitetyn polentan ja paistettujen sienien tai salaatin ja maalaisleivän kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Viikonloppubistro
jänispata
oliivit
pata
punaviinipata

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Skagenröra Hansin tapaan

Hasselbackan punajuuret

Marinoitu sunnuntaipaisti ja paistoliemikastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini