Brittiklassikko shepherd’s pie maistuu myös vauvaversioksi viritettynä, meksikolaisin maustein.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 + vauvalle
1 t 15 min
Helppo
Jauheliha-perunasoselaatikko
Ainesosat
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
700
g
jauhelihaa
200
g
herne-maissi-porkkanasekoitusta (pakaste)
1
tlk tomaattimurskaa
2
dl
vettä
Perunamuusi
1½
kg
jauhoisia perunoita
2½
dl
kaurakermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
Vanhemmille
1
pss tacomaustetta
2
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Kuori ja puolita perunat. Keitä ne kypsäksi, noin 20 minuuttia.
- Hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa kasarissa ja kuullota sipuli pehmeäksi kovalla lämmöllä. Lisää jauheliha ja ruskista kunnolla. Sekoita pakastekasvikset joukkoon.
- Lisää tomaattimurska ja vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta perunamuusin valmistuksen ajan.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Valuta perunat. Vatkaa perunat ja kaurakerma kuohkeaksi muusiksi sähkövatkaimella.
- Levitä neljännes jauhelihasta pieneen uunivuokaan vauvalle. Voit myös tehdä valmiita miniannoksia muffinivuoassa ja pakastaa niitä. Levitä neljännes muusista päälle.
- Sekoita tacomauste loppuun jauhelihaan. Lisää voi muusiin. Levitä jauheliha ja muusi isoon vuokaan vanhemmille. Pirskota öljy pinnalle.
- Kypsennä vuokia uunissa noin 25 minuuttia. Peitä vauvan vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Vinkki! Paista vauvan annos muffinipellissä.