Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 142 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Brittiklassikko shepherd’s pie maistuu myös vauvaversioksi viritettynä, meksikolaisin maustein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 + vauvalle
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-perunasoselaatikko

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
700
g
jauhelihaa
200
g
herne-maissi-porkkanasekoitusta (pakaste)
1
tlk tomaattimurskaa
2
dl
vettä
Perunamuusi
kg
jauhoisia perunoita
dl
kaurakermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
Vanhemmille
1
pss tacomaustetta
2
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja puolita perunat. Keitä ne kypsäksi, noin 20 minuuttia.
  2. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa kasarissa ja kuullota sipuli pehmeäksi kovalla lämmöllä. Lisää jauheliha ja ruskista kunnolla. Sekoita pakastekasvikset joukkoon.
  3. Lisää tomaattimurska ja vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta perunamuusin valmistuksen ajan.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Valuta perunat. Vatkaa perunat ja kaurakerma kuohkeaksi muusiksi sähkövatkaimella.
  6. Levitä neljännes jauhelihasta pieneen uunivuokaan vauvalle. Voit myös tehdä valmiita miniannoksia muffinivuoassa ja pakastaa niitä. Levitä neljännes muusista päälle.
  7. Sekoita tacomauste loppuun jauhelihaan. Lisää voi muusiin. Levitä jauheliha ja muusi isoon vuokaan vanhemmille. Pirskota öljy pinnalle.
  8. Kypsennä vuokia uunissa noin 25 minuuttia. Peitä vauvan vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Vinkki! Paista vauvan annos muffinipellissä.

Kommentit (1)

Vierailija

Näin olen tehnyt jo kauan. Opin tavan Ranskassa asuessani.  Siellä tätä herkkua sai myös pakasteena niin, että itse vain paistoit. Hyvää oli.  Sitä oli myynnissä myös Lidlessä, kun se Suomeen rantautui. Vahinko vain että vetivät myynnistä. Suomalaiset eivät kai uskaltaneet kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Helppojen grillissä paistettavien kaalikääryleiden sisältä löytyy raakamakkaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta / 8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkaalikääryleet

Ainekset

1
varhaiskaali
1
pkt (280 g)
raakamakkaraa, esimerkiksi chorizoa tai bratvurstia
Marinadi
25
g
sulatettua voita
3
rkl
ketjap manis -soijakastiketta
2
rkl
siirappia tai hunajaa
Pinnalle
1
dl
korianteria, minttua tai lehtipersiljaa hienonnettua

Työvaiheet

  1. Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot lehdet. Koverra kaalista kanta pois. Irrottele kaalista isoimpia lehtiä noin 8 kappaletta. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

  2. Leikkaa raakamakkarat tarvittaessa puoliksi niin, että makkarat sopivat kaalin lehtien sisälle. Aseta jokaiselle kaalinlehdelle makkara ja taittele lehti makkaran ympärille. Kiinnitä cocktailtikulla.

  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

  4. Nosta kaalikääryleet parilapannun päälle kuumaan grilliin. Voitele kääryleitä grillaamisen aikana marinadilla. Kypsennä noin 10 minuuttia. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Smash-burgerin taika piilee pihvissä, joka painetaan ronskisti littanaksi kuumaa parilaa tai pannua vasten. Yksi puraisu burgerista ja paluuta entiseen ei enää ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Smash-burgerit

Ainekset

Pihvit
600
g
naudan jauhelihaa (rasvaa vähintään 17 %)
2–3
rkl
nduja-tahnaa
Pikkelikurkut
2
avomaan kurkkua
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesi
2
dl
majoneesia (esim. Hellmann’s)
1
valkosipulinkynsi
2
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
makeaa sipulia
8
siivua cheddarjuustoa
burgerisämpylää
n. 2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pikkelikurkut. Pese ja leikkaa kurkut viipaleiksi kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kaada kuuma liemi kurkuille, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan noin ½ tunniksi.

  2. Mittaa majoneesi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se majoneesin joukkoon yhdessä etikan ja pippurin kanssa.

  3. Sekoita nduja-tahna jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 8 kuohkeaa palloa.

  4. Leikkaa sipulit viipaleiksi. Viipaloi juusto. Halkaise sämpylät valmiiksi.

  5. Laita grilli kuumenemaan. Kun grilli on tarpeeksi kuuma (vähintään 250 astetta), nosta yksi jauhelihapallo kerrallaan grillin parilapuolelle ja litistä se heti noin 1⁄2 cm:n paksuiseksi pihviksi tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla. Litistä kaikki pihvit samalla tavalla ja anna pihvien paistua noin minuutin ajan.

  6. Laita sipulit paistumaan pihvien ympärille. Käännä pihvit, ripottele sormisuolaa paistopinnalle ja laita juustoviipale pihvin päälle. Paista vielä noin minuutti grillin kansi suljettuna, jotta juusto ehtii sulaa.

  7. Lusikoi sämpylälle majoneesia ja pikapaistettua sipulia. Lado seuraavaksi sämpylälle kaksi kuumaa pihviä ja pikkelikurkkuja. Lusikoi majoneesia vielä sämpylän kannen sisäpuolelle ja paina kansi kiinni.

Vinkki Mausteista, italialaista nduja-salami-tahnaa löytyy nykyään isoista marketeista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kypsennä naudan kuvepaisti eli flank steak mediumiksi kokonaisena ja viipaloi salaattiin. Pihvi saa seurakseen grillattuja kasviksia, kevätsipulivinegrettiä ja mozzarellaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu pihvisalaatti

Ainekset

600
g
naudankuvetta eli flank steakia
2
pientä parsakaalia
2
pientä cosmopolitansalaattia
1
kesäkurpitsa
12
retiisiä
2
palloa (à noin 120 g)
bufalamozzarellaa
Savupaprikasuola
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
savupaprikaa
½
appelsiinin kuori
Kevätsipulivinegretti
1
kevätsipuli
½
dl
appelsiinimehua
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta.
  2. Tee makusuola sekoittamalla suola ja savupaprika ja raastamalla pestyn appelsiinin kuori joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita vinegretti. Hienonna kevätsipuli ja purista appelsiinimehu pieneen kulhoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kypsennä naudankuvetta kuumassa grillissä ensin noin minuutti molemmin puolin, laske lämpöä ja jatka kypsentämistä noin 3 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä noin 3 minuuttia.
  5. Hiero makusuola grillatun lihan pintaan ja kiedo liha folioon kasvisten grillauksen ajaksi.
  6. Halkaise parsakaalit ja salaatit pitkittäin tai leikkaa ne isoiksi lohkoiksi. Viipaloi kesäkurpitsa paksuiksi lanteiksi. Poista retiiseistä naatit. Grillaa parsakaaleja keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia kerran kääntäen. Lisää salaatit ja kesäkurpitsat grilliin ja jatka kypsentämistä 2–3 minuuttia.
  7. Valuta ja kuivaa mozzarellat. Kokoa grillatut kasvikset tarjoiluvadille, lisää retiisit ja lusikoi vinegretti kasviksille. Leikkaa liha syihin nähden viistosti ohuiksi viipaleiksi ja laita vadille. Viimeistele revityllä mozzarellalla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Nopeasti grillissä kypsyvät karitsan ulkofileet tarjotaan parsagremolatan kanssa. Paistolämpömittari on kätevä apuri karitsan valmistamisessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu karitsanfilee ja parsagremolata

Ainekset

2
(yhteensä 750 g)
karitsan ulkofileetä
2
tl
rypsiöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
suolaa
Parsagremolata
400
g
vihreää parsaa
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäsipuli varsineen
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Tee parsagremolata. Poista parsoista kovat tyvet. Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Keitä parsaviipaleita 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja laita parsat jäävettä sisältävään astiaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Sekoita niiden joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, suola ja sokeri.
  5. Valuta parsat ja kuivaa ne. Yhdistä muiden aineiden joukkoon yrttisilpun ja parmesaanin kanssa. Jätä odottamaan.
  6. Valmistele lihan pintaan tulevat ainekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna lehtipersilja.
  7. Taputtele lihan pinnat talouspaperilla kuiviksi. Sivele pintaan öljyä. Paista fileisiin grillissä nopeasti pintaväri.
  8. Nosta fileet foliovuokaan. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Hiero fileiden pintaan lehtipersiljaa, valkosipulia, suolaa ja pippuria.
  9. Kypsennä fileitä epäsuoralla lämmöllä kuvun alla noin 12 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 56 astetta. Tällöin liha on sisältä kauniin rosee. Peitä foliolla ja anna tasaantua noin 10 minuuttia.
  10. Viipaloi fileet ja tarjoa parsagremolatan, perunasalaatin ja halutessasi vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (0)