Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Padat ja laatikot
13:53 | 28.12.2017

Jauheliha-perunasoselaatikko

Lisää omaan keittokirjaan
Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Brittiklassikko shepherd’s pie maistuu myös vauvaversioksi viritettynä, meksikolaisin maustein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 + vauvalle
1 t 15 min
Helppo

Jauheliha-perunasoselaatikko

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
700
g
jauhelihaa
200
g
herne-maissi-porkkanasekoitusta (pakaste)
1
tlk tomaattimurskaa
2
dl
vettä
Perunamuusi
1½
kg
jauhoisia perunoita
2½
dl
kaurakermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
Vanhemmille
1
pss tacomaustetta
2
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Kuori ja puolita perunat. Keitä ne kypsäksi, noin 20 minuuttia.
  2. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa kasarissa ja kuullota sipuli pehmeäksi kovalla lämmöllä. Lisää jauheliha ja ruskista kunnolla. Sekoita pakastekasvikset joukkoon.
  3. Lisää tomaattimurska ja vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta perunamuusin valmistuksen ajan.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Valuta perunat. Vatkaa perunat ja kaurakerma kuohkeaksi muusiksi sähkövatkaimella.
  6. Levitä neljännes jauhelihasta pieneen uunivuokaan vauvalle. Voit myös tehdä valmiita miniannoksia muffinivuoassa ja pakastaa niitä. Levitä neljännes muusista päälle.
  7. Sekoita tacomauste loppuun jauhelihaan. Lisää voi muusiin. Levitä jauheliha ja muusi isoon vuokaan vanhemmille. Pirskota öljy pinnalle.
  8. Kypsennä vuokia uunissa noin 25 minuuttia. Peitä vauvan vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Vinkki! Paista vauvan annos muffinipellissä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Shepherd's pie
jauheliha-perunalaatikko
perunapiilo
Viikonloppubistro
lasten suosikit
jauhelihakierre

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini