Tämä ruoka on oikea pataässä! Pieni ripaus sokeria pehmentää punaviinin ja tomaatin suuta supistavan terävyyden. Karitsan jauhelihasta pyöräytetyt pullat imevät kastikkeessa itseensä mahtavia makuja.
Karitsapullapata
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Mittaa bulgur isoon kulhoon ja kaada kuuma vesi joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja anna bulgurin turvota noin 15 minuuttia.
- Hienonna oregano ja ota siitä puolet sivuun ruuan viimeistelyä varten. Sekoita öljy, puolet oreganosta ja muut mausteet sekä kananmunat bulguriin. Lisää jauheliha ja sekoita. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin isoja (Ø 5 cm) lihapullia.
- Ruskista lihapullat öljyssä paistinpannussa muutamassa erässä ja siirrä kannelliseen uunipataan. Lihapullien ei tarvitse kypsyä, ruskistus riittää.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valko-sipulinkynnet. Hienonna chilipalko. Lisää paistinpannuun tarvittaessa oliiviöljyä ja kuullota sipuleita ja chiliä 3–4 minuuttia. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa nopeasti. Lisää tomaatti-sose, sokeri ja suola ja jatka keittämistä 2–3 minuuttia. Kaada kastike lihapullien päälle pataan, peitä kannella ja laita uuniin 30 minuutiksi.
- Ripottele juustoraaste ruuan pinnalle. Laita pata vielä ilman kantta noin 5 minuutiksi uuniin. Viimeistele oreganolla. Tarjoa lämpimän pitaleivän kanssa.