ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Niin maukasta! Kun valko-, hapan- ja lehtikaali laitetaan samaan pataan, ei maukkaampaa ruokaa olekkaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kaalin pata

Ainekset

1
l
valkokaalia suikaloituna
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
200
g
hapankaalia
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
hunajaa
1
tl
juustokuminaa
3/4
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
4
kpl
mausteista makkaraa, esim. krakovanmakkaraa
2
lehteä
lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuleita 5 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon kaali, hapankaali, vesi, liemikuutio, hunaja ja mausteet. Hauduta 30 minuuttia.
  4. Viipaloi makkarat. Paista paloja pari minuuttia pannulla.
  5. Poista lehtikaalista ranka ja silppua lehtikaali pataan. Lisää pataan makkarat. Hauduta 5 minuuttia.
  6. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä resepti on todellinen arki-iltojen pelastus. Tuoregnocchit kylpevät ruskistetussa voissa pekonin, pinaatin ja sitruunanmehun kanssa. Rapea pähkinärouhe ja raastettu parmesaani sopii tämän annoksen viimeistelyyn kuin nenä päähän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistetulla voilla höystetyt gnocchit

Ainekset

1
ps (250 g)
tuoregnoccheja
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta
pekonia tai pancettaa
1
ps (60 g)
salaattipinaattia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinää
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpiminä.
  2. Kuutioi voi. Laita se pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Ota hetkeksi sivuun.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pekonin kanssa pannulla kypsäksi.
  4. Yhdistä valutetut gnocchit, pekoni-valkosipuliseos, ruskistettu voi, pinaatti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Viimeistele pähkinöillä ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Italialaisen maalais­makkarakeiton voit valmistaa yhdestä, kahdesta tai vaikka kolmesta erilaisesta kaalista. Tilkka balsamicoa antaa soppaan sopivasti särmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kaalikeitto

Ainekset

4
perunaa
1
porkkana
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (280 g)
tuoremakkaraa
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
400
g
kaalia (esim. puna-, savoijin- ja mustakaalia)
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
kermaa
1
rkl
vaaleaa balsamicoa tai viinietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja hienon­na sipuli ja valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja purista makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi öljyyn. Rus­kista muutama minuutti ja ota pois kattilasta.

  3. Kuullota juureksia ja sipu­leita kattilassa 3 minuuttia. Lisää vesi ja murenna liemi­kuutiot kattilaan. Lisää makka­rat ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.

  4. Suikaloi kaalit, lisää keit­toon ja keitä 5–8 minuuttia.

  5. Jauha fenkolinsiemenet. Sekoita siemenet, oregano ja kerma keittoon, mausta eti­kalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sirly Ylläsjärvi ja Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Muhevan lihaisa chiliresepti on peräisin lappilaisen keittiömestarin Sirly Ylläsjärven ja Heidi Seikkulan keittokirjasta Reseptejä ja elämyksiä – Lapin kahdeksan vuodenaikaa. Resepti on kirjailijoiden ystävän, Oscarin, herkulliseksi todettu bravuuriruoka. 

Vinkki! Mikäli käytät vain hirven jauhelihaa tai muuta vähärasvaista jauhelihaa, lisää aurinkokuivattujen tomaattien lientä ja/tai toinen säilyketomaattitölkki. Muuten pata voi kuivua liikaa. Myös porsaan jauheliha sopii pataan loistavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Oscarin chili

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
tuoretta chiliä (tai oman maun mukaan)
150
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
250
g
grillimakkaraa
200
g
savukylkeä
200
g
pepperonia
400
g
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
500
g
hirven jauhelihaa (myös muut lihat käyvät)
200
g
kidneypapuja
200
g
maissia
(Paistamiseen voita)
Päälle
tuoretta persiljaa
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.

  2. Aloita pilkkomalla sipuli, valkosipuli, chili, ja aurinkokuivattu tomaatti yhteen astiaan sekä makkara, savukylki ja pepperoni toiseen. Silppua persilja erikseen.

  3. Kuullota ensimmäisenä paloitellut kasvikset (runsaassa voissa) valurautapadassa tai isossa kattilassa.

  4. Lisää joukkoon makkara, pepperoni, savukylki ja paista kaikkia vielä hetken aikaa. Kaada sekaan säilyketomaatit ja kiehauta.

  5. Sekoittele mukaan raaka jauheliha ja kiehauta. Lopuksi voit laittaa kattilaan valutetut pavut ja maissit. Aseta kansi päälle ja hauduta uunissa 3 tuntia. Voit halutessasi hauduttaa pataa yön yli myös miedommalla lämmöllä, 95 asteessa. Tai sitten ihan liedellä, jos sinulla ei ole käytössäsi uunia. Tarjoa ranskankerman ja persiljan kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Stifado on perinteinen kreikkalainen lihapata, jonka voi mainiosti valmistaa myös kasvisversiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pata stifadon tapaan

Ainekset

350
g
vegekanaa tai seitania
4
sipulia
3
isoa valkosipulinkynttä
1–2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
500
g
tomaattimurskaa
dl
punaviiniä
1
kasvisliemikuutio
1
kanelitanko
3
kokonaista neilikkaa
3
laakerinlehteä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy padassa liedellä. Lisää savupaprikajauhe. Kuullota paprikaa, kunnes mausteinen tuoksu alkaa irrota. Lisää pataan vegekana, paista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, kasvisliemikuutio, mausteet ja sipulit. Hauduttele hetki miedolla lämmöllä, kunnes sipuli alkaa pehmetä, ja siirrä pata sitten ilman kantta uuniin.

  4. Kypsennä uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna padan vetäytyä hetki ennen syömistä.

Kommentit (0)