Kaali ja makkara kietoutuvat padassa herkkuateriaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
35 min
Helppo
Makkarapata
Ainesosat
1,20
kg
perunoita
4
sipulia
4
rkl
öljyä
1 1/2
l
vettä
2
lihaliemikuutiota
8
laakerinlehteä
600
g
keräkaalia
800
g
mausteista makkaraa
4
omenaa
suolaa
valkopippuria
Vaiheet
- Kuori ja viipaloi perunat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa kattilassa (tai kahdessa noin 3 l kattilassa). Kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää perunat, vesi, liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä kannella peitettynä 10 minuuttia. Leikkaa kaali paloiksi ja lisää se pataan kiehumaan 10 minuutiksi.
- Leikkaa makkarat paloiksi ja ruskista ne pannulla.Poista omenista siemenkota ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Lisää makkarat ja omenat pataan ja keitä pari minuuttia. Lisää ruokaan pippuria ja suolaa makusi mukaan. Ota puolet padasta sivuun seuraavaa päivää varten.