
Merimiespata
ANNOKSET 6
VALMISTUSAIKA Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA 175°C
Munaton, Maidoton, Laktoositon
Merimiespihviksikin kutsuttu liha-perunapata on klassikkoruoka, jonka herkullisen maun salaisuus piilee oluessa ja huolellisessa haudutuksessa.
Ainekset:
600 g naudanpaistia (esim. sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 1/2 tl suolaa
10 kpl kokonaista mustapippuria
3 3/10 (1 pullo) olutta
2 kpl sipulia
1 kg perunoita
8 dl lihalientä
Vinkki: Pata säilyy pari päivää jääkaapissa. Jos valmistat ruoan valurautapadassa, siirrä se toiseen astiaan säilytyksen ajaksi.
Näin teet
1
Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaiton aloittamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Ruskista lihaviipaleet useassa erässä paistinpannulla voi-öljyseoksessa.
600 g naudanpaistia (esim. sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
2
Siirrä lihat kattilaan ja huuhtele pannu vesitilkalla. Kaada vesi pannusta lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää olut kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljaa kiehuen noin 20 minuuttia.
1 1/2 tl suolaa
10 kpl kokonaista mustapippuria
3 3/10 (1 pullo) olutta
3
Säädä uuni 175 asteeseen. Lihojen kiehuessa kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kuori ja viipaloi perunat. Laita peruna- ja sipuliviipaleet haudutettujen lihojen kanssa uunipataan kerroksittain. Kaada kattilan liemi pataan ja lisää sen verran lihalientä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa uunissa noin 1 ½ tuntia.
2 kpl sipulia
1 kg perunoita
8 dl lihalientä