Moussaka on kreikkalaisille kuin makaronilaatikko meille: perinteistä lohturuokaa ihanimmillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 MIN + 50 MIN
Vaikeustaso
Helppo
Moussaka
Ainekset
2
(á 300 g) munakoisoa
3
jauhoista perunaa
½
dl
oliiviöljyä
Juustokastike
¾
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
3
dl (1 ps á 150 g)
mozzarellaraastetta
ripaus muskottipähkinää
½
tl
suolaa
Jauhelihakastike
400
g
karitsan jauhelihaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
2
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua minttua
3
laakerinlehteä
1
tl
kanelia
½
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
Työvaiheet
- Poista munakoisojen kannat ja leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi.
- Kuumenna uunin grillivastus. Levitä munakoisosiivut pellille leivinpaperin päälle ja sipaise pintaan oliiviöljyä. Grillaa uunin ylätasolla noin 7 minuuttia. Varo, ettei leivinpaperi osu grillivastukseen. Säädä uuni sitten 175 asteeseen.
- Valmista jauhelihakastike. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit. Lisää joukkoon liha ruskistumaan. Sekoita ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia.
- Tee juustokastike. Mittaa vehnäjauhot kattilaan. Lisää maito muutamassa erässä samalla sekoittaen. Hauduta pari minuuttia. Lisää juustoraaste, muskottipähkinä ja suola.
- Levitä noin 25 x 30 sentin kokoiseen uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, jauhelihakastiketta ja perunaviipaleita. Kaada päälle juustokastike.
- Kypsennä noin 50 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.