Moussaka on kreikkalaisille kuin makaronilaatikko meille: perinteistä lohturuokaa ihanimmillaan.
Moussaka
Ainekset
Työvaiheet
- Poista munakoisojen kannat ja leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi.
- Kuumenna uunin grillivastus. Levitä munakoisosiivut pellille leivinpaperin päälle ja sipaise pintaan oliiviöljyä. Grillaa uunin ylätasolla noin 7 minuuttia. Varo, ettei leivinpaperi osu grillivastukseen. Säädä uuni sitten 175 asteeseen.
- Valmista jauhelihakastike. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit. Lisää joukkoon liha ruskistumaan. Sekoita ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia.
- Tee juustokastike. Mittaa vehnäjauhot kattilaan. Lisää maito muutamassa erässä samalla sekoittaen. Hauduta pari minuuttia. Lisää juustoraaste, muskottipähkinä ja suola.
- Levitä noin 25 x 30 sentin kokoiseen uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, jauhelihakastiketta ja perunaviipaleita. Kaada päälle juustokastike.
- Kypsennä noin 50 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.