Pitkään haudutettu kinkku-juureslaatikko on todella maukasta ja edullista arkiruokaa. Tämä laatikko on tehty lihaliemeen, mutta halutessaan lihaliemen voi korvata munamaidolla. Ennenvanhaan äitini haudutti tätä laatikkoa leivinuunissa jälkilämmöllä useita tunteja. Joulun loppu kinkku käytettiin tähän ja perunan lisäksi mukana oli porkkanaa, lanttua jne. Paljon sipulia ja valkosipulia, niin on maukasta pitkään haudutettuna. Kyllä maistuu pulkkamäen jälkeen koko perheelle! Tämä on ihanaa talviruokaa. Ostan usein palvikinkkupalan ja teen tämän herkun viikonlopuksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
25 min esivalmistelu + 2,5 h uunissa
Helppo
Mummon kinkku-juureslaatikko
Ainesosat
5
kpl
Isoa jauhoista perunaa (800g)
4
kpl
porkkanaa (400g)
360
g
kinkkua
1
iso sipuli (170g)
3-4
valkosipulin kynttä
4
dl
lihalientä
Ripaus
suolaa ja mustapippuria joka kerrokseen