Pitkään haudutettu kinkku-juureslaatikko on todella maukasta ja edullista arkiruokaa. Tämä laatikko on tehty lihaliemeen, mutta halutessaan lihaliemen voi korvata munamaidolla. Ennenvanhaan äitini haudutti tätä laatikkoa leivinuunissa jälkilämmöllä useita tunteja. Joulun loppu kinkku käytettiin tähän ja perunan lisäksi mukana oli porkkanaa, lanttua jne. Paljon sipulia ja valkosipulia, niin on maukasta pitkään haudutettuna. Kyllä maistuu pulkkamäen jälkeen koko perheelle! Tämä on ihanaa talviruokaa. Ostan usein palvikinkkupalan ja teen tämän herkun viikonlopuksi.
Mummon kinkku-juureslaatikko
Ainekset
Työvaiheet
1. Viipaloi perunat,porkkanat ja sipulit mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Silppua valkosipuli. Pilko kinkku kuutioiksi tai suikaleiksi.
2. Lataa kaikki ainekset kerroksittain vuokaan. Aloita ja lopeta perunoilla. Mausta suolalla ja pippurilla joka kerros. Minä käytän nykyään mustapippuria, mutta äitini kyllä käytti aina maustepippuria ja heitti niitä kokonaisina perunoiden sekaan.
3. Lisää lihaliemi. Laita muutama voinokare perunoiden päälle.
4. Hauduta uunissa 2,5-3 h (200 asteessa uunin alatasolla n. 40 min, jotta pinta saa väriä ja loppuaika 150 asteessa.) Jos pinta tummuu liikaa, niin laita päälle kansi tai folio. (Nuo päällimmäiset kunnolla paistuneet perunaviipaleet oli minun herkkua lapsenakin. Ihanan rapeita!)
Ruoka uuniin ja ulkoilemaan!
Vesikielellä @waterontongue