
Nepalilaiset herkut onnistuvat kotikeittiössäkin yllättävän vähällä vaivalla.
Nepalilainen lammascurry Khasi ko masu
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa liha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Paista lihat voissa kasarissa kauniin ruskeiksi. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, valkosipulit ja mausteet kanelitankoa lukuun ottamatta. Jatka paistamista pari minuuttia.
- Lisää kanelitanko ja vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Anna curryn hautua kannen alla noin tunti tai kunnes liha on mureaa.
- Hienonna korianteri ja sekoita valmiin curryn joukkoon. Tarjoa curryn lisäkkeenä höyrytettyä riisiä.
Vinkki! Curryyn voi kypsennyksen loppuvaiheessa lisätä pari desiä rasvaista (10 %) ruuanvalmistusjogurttia. Vähennä tällöin veden määrästä vastaavasti 2 desilitraa.