Osso buco on patojen aatelia. Gremolata maistuu annoksen päällä.
Osso buco
Ainekset
Työvaiheet
- Pyörittele potkaviipaleet suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Viipaleiden ympärille voi sitoa paistinlankaa, jotta ne pysyvät koossa haudutuksen aikana.
- Ruskista viipaleet pannulla tai padassa oliiviöljyssä. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja kuutioi pieneksi. Hienonna sellerinvarsi. Ruskista kaikki kasvikset kevyesti padassa oliiviöljyssä.
- Lisää valkoviini, tomaatti-murska ja lihat. Kiehauta ja sekoita koko ajan voimakkaasti. Lisää mausteet ja murskatut lihaliemikuutiot.
- Laita kansi päälle ja hauduta ruokaa 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Ruoka on valmista, kun lihat irtoavat luista. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria. Ruuan voi kypsentää myös liedellä.
- Tarjoa osso buco mehevänkostean parmesaanirisoton kanssa.
Gremolata
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta öljyn sekaan puolikkaan sitruunan kuori.
- Silppua joukkoon valkosipulin kynsi ja kourallinen persiljaa.