Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 146 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Elvi Rista

Lombardialainen klassikkoruoka hautuu hitaasti.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 3 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Osso Buco

Ainekset

1
kg
(4 kpl) naudanpotkakiekkoja (luuydin mukana)
2
rkl
+ 1/2 dl oliiviöljyä
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
sellerinvarsi
3
dl
valkoviiniä
2
laakerinlehteä
1/2
ruukkua oreganoa
6
timjaminoksaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
800
g
tomaattimurskaa
n. 5
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa saksilla lihakiekkojen uloimpiin kalvoihin viillot 5 kohtaan, jotta lihakiekot eivät käpristy paistettaessa. Ruskista lihoja kuumassa pannussa öljyssä 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta isoon uunivuokaan odottamaan.
  2. Laita uuni lämpenemään 120 asteeseen. Kuori ja kuutioi kasvikset. Kuullota niitä oliiviöljyssä 10 minuuttia.
  3. Lisää viini, yrtit ja mausteet kasvisten joukkoon ja kiehauta. Lisää tomaattimurska joukkoon ja sekoita.
  4. Kaada kastike uunivuokaan lihojen päälle. Lisää tarvittaessa vettä niin, että lihat peittyvät. Laita vuoka uuniin 3 ½ tunniksi ilman kantta.
Hyvä terveys on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Uunimakkara saa seurakseen mehevää bataattia ja rapeaksi paahtuneita kikherneitä, jolloin makkaraa tarvitaan vain vähän makua antamaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimakkarabataatit

Ainekset

1
iso bataatti
1
tl
suolaa
100
g
maustettua tuorejuustoa, esim. paprika-chili
100
g
grillimakkaraa
1
tlk/290 g
kikherneitä
1
rkl
öljyä
rouhittua mustapippuria
5
dl
villirucolaa

Työvaiheet

  1. Kuori bataatti ja leikkaa pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle ½ tl suolaa. Levitä bataattien päälle tuorejuustoa.
  2. Viipaloi grillimakkarat ja levitä bataattien päälle. Huuhtele tölkkikikherneet lävikössä. Sekoita kikherneet, öljy ja ½ tl suolaa ja ripaus pippuria kulhossa. Huuhtele rucola.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa bataatteja ja makkaroita 15 minuuttia. Lisää päälle kikherneseos ja jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Lisää päälle rucolaa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 251 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vain viisi ainesta! Janssoninkiusaus on edullinen ja herkullinen klassikko, joka on hetkessä valmis uuniin.

Janssoninkiusaus on monen muun suomalaisten lempiruoan tavoin ruotsalaista perua. Nostalginen herkku on helppo tehdä. Raaka-aineita tarvitaan vain viisi.

Tässä ohjeessa käytetään valmista peruna-sipulisekoitusta, jonka ansiosta ruoan valmisteluun menee vain 10 minuuttia. Toki vuoan voi...

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo janssoninkiusaus

Ainekset

1
ps (500 g)
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1
rs (125/80g)
anjovisfileitä
3
dl
kuohukermaa
2
rkl
tilliä hienonnettuna
Pinnalle
25
g
voita
2
rkl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen Sekoita jäinen peruna-sipulisekoitus ja anjovikset liemineen keskenään kulhossa. Hienonna tilli joukkoon.
  2. Lusikoi voideltuun vuokaan. Kaada kerma päälle ja lusikoi voinokareita pinnalle. Kypsennä noin 1 tunti.
  3. Hienonna päälle tuoretta tilliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kirpeän makeassa siirapissa hautuneet karitsanpaistit viimeistellään tuoreilla granaattiomenansiemenillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenakaritsa ja lehtikaali-fetapaistos

Ainekset

4
karitsan paahtopaistia
1
sitruunan mehu
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta timjamia
2
dl
granaattiomenasiirappia (ks. ohje alhaalla)
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
Lehtikaali-fetapaistos
1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
pkt (200 g)
fetaa
1
sitruunan kuori
1
dl
maapähkinöitä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
granaattiomenan siemenet

Työvaiheet

  1. Poista paisteista kalvot. Purista sitruunan mehu kulhoon. Hienonna valkosipulit ja timjami, ja sekoita ne siirapin, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa sitruunamehuun. Levitä seos paisteille. Anna maustua 30 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pyyhi lihan maustetahna talteen. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista paisteja käännellen 3–5 minuuttia. Paina yhden paistin paksuimpaan kohtaan paistomittari ja laita lihat uunivuokaan. Kypsennä uunissa maustetahnalla välillä sivellen 15–20 minuuttia tai kunnes lihan lämpötila on 58 astetta. Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia.
  3. Nosta uunin lämpö 180 asteeseen. Revi lehtikaali uunipellille. Valuta feta ja murenna se pellille. Leikkaa sitruunan keltainen kuoriosa suikaleiksi ja lisää ne pähkinöiden kanssa pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa 10–15 minuuttia.
  4. Irrota granaattiomenasta siemenet ja ripottele ne paisteille. Tarjoa karitsa lehtikaali-fetapaistoksen kanssa.

Granaattiomenasiirappi

Ainekset

1
l
granaattiomenamehua
1
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja anna poreilla tunnin ajan.
  2. Säilytä siirappi jääkaapissa ja käytä Lähi-idän ruuissa tai lorauta jälkkäreihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 183 keittokirjaan.
Krista Kupariharju KUVA Sami Repo

Tähtikokki Lari Heleniuksella on hihassaan pari kikkaa, joilla rakastetuista uuniperunoista tulee entistä herkumpia.

Uuniperuna on retroruoka, jota kaikki salaa rakastavat. Michelin-ravintola Olossa kokkaava Lari Helenius kypsentää perunoita ensin hetken kovassa lämmössä ja kääntää loppukypsennyksen ajaksi lämmön lempeämpiin lukuihin. Entä folio? Sitä ammattikokki ei missään nimessä käytä, sillä metallikääre...

Annoksia
6
Valmistusaika
75 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Ammattikokin uuniperunat ja porotäyte

Ainekset

6
isoa rosamunda-perunaa (tai 12 pientä)
täyte
200
g
poron kylmäsavupaistia
3
suolakurkkua
5
kevätsipulin vartta
1
ruukku
persiljaa
1
rkl
piparjuurta raastettuna
½
sitruuna
100
g
kermaviiliä
1
prk (120 g)
smetanaa
1
dl
majoneesia
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmäsavuporo ja suolakurkut. Hienonna kevätsipuli ja persilja. Kuori ja raasta piparjuuri, purista sitruunan mehu.
  2. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja anna täytteen maustua kylmässä pari tuntia.Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20
  3. minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen ja kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä. Anna perunoiden vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä. Halkaise ja täytä perunat.

Kommentit (0)