Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nyt on järisyttävän hyvää! Mehevä kassler ja makea persimon solmivat padassa koukuttavan makuliiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-possupata

Ainekset

800
g
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
4
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
tummaa misotahnaa
1
rkl
gochujangia tai muuta chilitahnaa
1
tl
anista
4
neilikkaa
Lisäksi
4
persimonia
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita ruskistetut lihat pataan. Paista valkosipulia ja inkivääriä samassa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, miso, chilitahna ja mausteet. Kaada liemi lihapataan. Keitä kannen alla keskilämmöllä 1 tunti.
  3. Poista persimoneista kannat ja paloittele hedelmät. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja paista persimoneja 3–5 minuuttia.
  4. Lisää persimonit possupataan ja hauduta pataa vielä 10 minuuttia. Lisää viipaloidut kevätsipulinvarret ruokaan.

Kommentit (2)

in Sweden, eiku i Sverige

Tuo käsitys kasslerista on kyllä supisuomalainen, muissa maissa se ei ole raakaa, rasvaista lihaa, kuten täällä. Läntisessä naapurissa se on valmista syötäväksi, hiukan savustettua. Mitään ei mene hukkaan, ei aikaakaan valmistamiseen. Edullista ja hyvää!

Ama de casa

Ehkä ihmiset ostavat mieluummin kassleria kuin junttimaista sianniskaa.  Täällä on pahasti menetetty taito ja valmius käyttää erilaisia ruohonosia. Ne ovat ”yök-yök” jopa koulutetummissa piireissä. 

Hämmästyin kerran yläkoulun opettajainhuoneessa, kun biologian opettaja toi sydämen oppituntiaan varten. Voi sitä kauhistelua, kun metrin päästä sitä varovaisesti katsottiin. Kieli on myös sellainen, joka pitää erikseen tilata myymälään, possunposket samoin.  

Sitäkin ihmettelen että broilerinmaksat ovat aivan hakusessa, Ja ne ovat todella herkullista pikaruokaa ja naposteltavaa. Nopeasti kypsyvät, pieni loraus sherryä tai viiniä mausteeksi, Vakiotavaraa hyivn puhdistettuina espanjalaisessa marketissani, joka nyt on tavoittamattomissa.- Callos-sisälmyskeiton aineksista ei voi haaveillakaan.   

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 174 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kashmirin keittiön ylpeys on Rogan Josh, jonka joukossa lammaskuutiot muhivat suussasulavan mureiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rogan Josh, lammascurry

Ainekset

1
kg
luutonta lampaanlapaa tai -rintaa
vettä
2
tl
suolaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
½
dl
rypsiöljyä (tai gheetä)
2
rkl
tomaattipyreetä
10
vihreää kardemummaa
4
kokonaista neilikkaa
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
inkivääriä
1
tl
chilijauhetta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1
tl
kardemummaa
2
laakerinlehteä
1
dl
paksua jogurttia
Tarjoiluun
keitettyä basmatiriisiä

Työvaiheet

  1. Kuivaa lihan pinta ja kuutioi liha. Laita lihakuutiot ja suola kattilaan. Lisää vet­tä, kunnes lihakuutiot lähes peittyvät.

  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20 minuuttia. Nosta liha kattilasta, kuori vaahto pinnalta, siivilöi ja säästä keitinliemi.

  3. Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy tai ghee padassa. Ruskista sipuleita 5–10 minuuttia.

  4. Lisää lihat ja paista noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniisti väriä. Lisää valkosipuli, tomaattipyree ja kaikki muut mausteet paitsi laakerinlehdet. Paista vielä 1–2 minuuttia käännellen.

  5. Lisää 6 dl lihan keitinlientä sekä laakerinlehdet ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla hiljalleen kiehuen tunnin ajan. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää hieman lihan keitinlientä. Sekoita lopuksi joukkoon jogurtti. Tarkista maku.

  6. Poista laakerinlehdet ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn basmatiriisin, sekä halutessasi mangochutneyn ja raitakastikkeen kanssa.

Vinkki: Vihreää kardemummaa voi ostaa etnisistä kaupoista ja maustekaupoista.

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Veripalttu on edullinen ja ravintorikas, mutta melko lailla unohdettu herkku. Parhaimmillaan se on perunoiden, vastaraastetun piparjuuren ja pienen raikkaan vihersalaatin kanssa.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. 11:ssa jaksossa Hans valmistaa veripalttua. Voit kuunnella jakson ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Veripalttu

Ainekset

5
dl
verta (pakaste)
3
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2–3
siivua
pekonia
2–3
rkl
voita
1
rkl
öljyä
5
dl
vettä
2
kananmunaa
3
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1–2
tl
suolaa
1–2
tl
meiramia
Lisäksi
keitettyjä perunoita paistettuna yrttien kera
paistettua pekonia
puolukkasurvosta
raastettua tuoretta piparjuurta

Työvaiheet

  1. Nosta veritölkki pakastimesta jääkaappiin ruoanvalmistusta edeltävänä iltana, jotta veri ehtii sulaa rauhassa.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pekoni. Kuullota ne pannulla voi-öljyseoksessa.
  3. Sekoita vesi, veri ja kananmunat keskenään. Lisää jauhot ja mausteet sekä jäähtynyt sipuli-valkosipuli-pekoniseos. Anna turvota 10–20 minuuttia.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia, kunnes palttu on kokonaan hyytynyt.
  5. Anna paltun jäähtyä hetki, kumoa se työlaudalle ja leikkaa paloiksi. Paista palttu rapeaksi pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoile vastaraastetun piparjuuren, paistetun pekonin, voisulan ja paistettujen keitinperunoiden kanssa. Halutessasi voit valmistaa oheen myös valkokastiketta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 174 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kylvetä lihapullat vaihteeksi kookosmaitoisessa, thaimaustetussa liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen red curry lihapullilla

Ainekset

2
salottisipulia
800
g
kasviksia, esimeriksi suippopaprikaa, porkkanaa ja litteitä herneenpalkoja
öljyä
1
rkl
(tai maun mukaan) thai red curry -tahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kasvislientä
1
limetti
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
ruukku korianteria
Lihapullat
2
valkosipulinkynttä
noin 3
cm:n
pätkä inkivääriä
1
punainen miedohko chilipalko
500
g
possunjauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa
1
kananmuna
hiutalesuolaa, valkopippuria myllystä
Tarjoiluun
basmatiriisiä tai riisinuudeleita

Työvaiheet

  1. Tee ensin lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet ja kanta. Kuutioi chili. Yhdistä ne jauhelihan ja munan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele pieniksi pulliksi. Paista pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Laita hetkeksi sivuun. Jos haluat pulliin kauniin värin, paista ne pannulla öljyssä kypsiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää red curry ja sekoita. Laita pannulle kasvikset, kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja lisää joukkoon kevyesti paistetut lihapullat. (Jos käytät kypsiä pullia, niin lisää ne keittoon vasta lopuksi). Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja kasvikset ovat napakoita.
  3. Viimeistele limettimehulla, kalakastikkeella ja korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Kaipaatko vaihtelua perusburgereihin? Kokeile näitä! Possu-maapähkinäpurilaiset ovat saaneet inspiraationsa vietnamilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Possu-maapähkinäpurilaiset

Ainekset

400
g
possun jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
kalakastiketta
1
keltuainen
LISÄKSI
8
pientä briossi- tai hampurilaissämpylää
1
dl
majoneesia
1
dl
makeaa thai chilikastiketta
romaine- tai sydänsalaattia
1
dl
rouhittuja maapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki jauhelihapihvien ainekset keskenään. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla seesamiöljyssä kypsäksi.

  2. Paahda sämpylät. Laita pohjalle majoneesia ja makeaa thai chilikastiketta, päälle salaatinlehti ja pihvi. Rouhi päälle maapähkinöitä ja purista limetin mehua. Laita kansi kiinni.

Kommentit (0)