
Pohjois- ja Keski-Italiassa kani on yleisesti käytetty raaka-aine. Sen tilalla voi käyttää broileria.
Rosa dei Ventin kanipata
Ainekset
Työvaiheet
-
Paloittele kani tai broileri luineen noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.
-
Leikkaa sellerit noin 1 cm:n paloiksi ja lohko porkkana 5–6 palaan. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella. Nypi meiramista ja rosmariinista lehdet. Hienonna lehtipersilja.
-
Laita uunivuokaan 3 rkl oliiviöljyä ja kaikki ainekset viiniä ja tomaattimurskaa lukuun ottamatta. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan loput öljystä.
-
Kypsennä 200-asteisessa uunissa välillä sekoitellen, kunnes lihat ovat melkein kypsiä, noin 20 minuuttia. Kypsennysaika riippuu valitsemastasi lihasta.
-
Kun liha on kullanruskeaa, ota vuoka uunista ja lisää viini. Jatka kypsentämistä uunissa vielä 10 minuuttia.
-
Tee kuuman vuoan pohjalle tilaa, johon kaadat tomaattimurskan. Anna murskan kypsyä hetki ennen sekoittamista.
-
Laita vuoka takaisin uuniin ja kypsennä, kunnes tomaattimurska kiehahtaa kunnolla. Tarjoa ruoka esimerkiksi vihreiden papujen tai varsiparsakaalien kera.