
Possun rasvaisen lihan pariksi sopii hapokas omena. Omenasiiderissä haudutettu liha on pehmeää ja se tarjotaan suolaisenmakeiden omenalohkojen kanssa.
Lämmittävät pataruoat kuuluvat erottamattomasti syksyyn. Tämä possupata on samaan aikaan täyteläinen sekä mauiltaan tasapainoinen yhdistelmä hapanta ja makeaa.
Pataan käytetään rasvaista possun kassleria, joka pysyy mehevänä eikä kuivu ja sitkisty pitkään haudutettaessa. Kassler kannattaa leikata isoiksi paloiksi, joita voi tarjoiluvaiheessa tarvittaessa pieniä nyhtämällä. Lihapalat ruskistetaan ja ne lisätään pataan purjon ja valkosipulin kanssa.
Pataan antavat makua syksyn viimeiset omenat sekä siiderin muodossa että hieman karamellisoituina lohkoina. Lisäksi pata saa makua sinapista. Kaiken pyöristää yhteen täyteläinen ranskankerma. Pata kannattaa suurustaa, kun kypsennystä on jäljellä puolisen tuntia.
Sadonkorjuun possupata
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa se reiluiksi paloiksi.
-
Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuori valkosipulit.
-
Paista lihoihin kaunis väri padassa voi-öljyseoksessa. Paistaminen kannattaa tehdä muutamassa erässä. Lisää purjo ja valkosipulit pataan lihojen ruskistamisen jälkeen.
-
Lisää siideri, kanaliemi, ranskankerma, sinappi ja rosmariinit pataan. Kiehauta. Nosta pata uuniin ja kuumenna uuni 150 asteeseen. Hauduta noin 1 t 30 min.
-
Tee suurus. Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään. Lisää pataan huolellisesti sekoittaen. Jatka kypsentämistä uunissa vielä 30 minuuttia. Viimeistele etikalla, mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
-
Valmistele padan kypsyessä omenat. Huuhtaise omenat. Puolita tai lohko ne. Sulata voi pannulla sokerin kanssa. Lisää omenat. Paista miedohkolla lämmöllä, kunnes omenat ovat pinnalta pehmeitä, mutta sisältä vielä hieman napakoita. Tarjoa pata omenoiden, perunamuusin ja paahdettujen kasvisten kanssa.
Vinkki Voit myös oikaista ja lohkoa omenat kypsymään pataan. Lisää ne samaan aikaan suuruksen kanssa.
Reseptiä editoitu 17.10.2022 klo 9.10: Lisätty ohjeeseen sipulien lisääminen pataan.
Oli todella hyvänmakuinen, siideri sopi loistavasti tuohon pataan, omenat laitoin pataan mukaan. Todella herkullinen ruoka