Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Roope Rask KUVA Jussi Hellsten

Suvi Teräsniskan päivänä Vain elämää -ohjelmassa syödään perinteistä hirvikäristystä perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Suvi Teräsniskan hirvikäristys

Ainekset

500
g
hirvikäristyslihaa
80
g
savukylkeä
1
sipuli
nokare
voita
suolaa
3
dl
olutta
6
maustepippuria
3
laakerinlehteä
noin 2
oksaa
timjamia ja rosmariinia
loraus
vettä

Työvaiheet

  1. Paloittele tarvittaessa käristysliha ja savukylki. Kuori ja lohko sipuli. Paahda lihat padassa voissa. Lisää pataan suolaa ja sipulilohkot. Lisää olut, pippurit, laakerinlehdet ja yrtit sekä loraus vettä.
  2. Hauduta miedolla lämmöllä liedellä noin 2 tuntia. Lisää vettä kypsennyksen aikana tarvittaessa.
  3. Tarjoa perunamuusin ja puolukkasurvoksen kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herkkumies on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Karamellisoidun possun vieno makeus viipyilee mukavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karamellipossu

Ainekset

800
g
kasslerpihvejä (maustamaton)
2
kpl
sipulia
5
kpl
valkosipulinkynttä
2
kpl
punaista chiliä
2
rkl
fariinisokeria
3
rkl
soijaa
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
kevätsipulia
Lisäksi
riisiä

Työvaiheet

1. Keitä riisi pakkausohjeen mukaisesti.
2. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Poista tarvittaessa luut. Silppua sipulit, valkosipulinkynnet ja chilit.
3. Pane kevätsipuleita lukuunottamatta kaikki ainekset wok-pannulle. Kuumenna ensin hyvällä lämmöllä sekoitellen. Kun ruoka on kuumaa, alenna lämpöä.
4. Paista niin kauan, että paistinneste haihtuu, ja liha saa kauniin paistopinnan, johon pannulle sulanut sokeri on tarttunut kiinni.
5. Koristele kevätsipulilla. Tarjoile riisin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Ruokaohje on kahdelle hengelle tarkoitettu ja lihaa menee 800g. Tuntuu paljolta.

Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi paistettua, ohueksi nuijittua porsaanfileetä, ananasta ja nappi grillivoita. Havaijinleikkeen resepti vie ajatukset 1980-luvulle, jolloin leikkeitä tarjottiin lähes jokaisessa ravintolassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Havaijinleike

Ainekset

4
viipaletta (à 150 g)
porsaan ulkofileetä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Leivitys
1
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
2
dl
korppujauhoja
Lisäksi
4
ananasrengasta
Paistamiseen
2
rkl
voita ja 2 rkl rypsiöljyä
Grillivoi
100
g
pehmeää voita
1
valkosipulikynsi
2
rkl
(suolatonta) grillimaustetta
noin ¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustevoi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi voin sekaan. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi maustevoi tuorekelmun päälle, kääri tangoksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.

  2. Leikkaa ulkofileeviipaleet pakastepussiin ja kahden elintarvikemuovin väliin ja nuiji hellästi noin puolen sentin paksuisiksi ohuiksi pihveiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa. Riko kananmunan rakenne ja kasta fileet munassa. Kieritä lopuksi korppujauhoissa.

  3. Kuumenna pannussa öljyä ja voita. Kun rasva hieman ruskistuu, paista leikkeet pari minuuttia per puoli.

  4. Paista ananasrenkaat lopuksi samassa rasvassa. Leikkaa grillivoista nappeja leikkeen päälle. Tarjoa havajinleike heti ananaksen, grillivoin ja esimerkiksi ranskalaisten tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Selina Vienola ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Muheva juurespata on herkullista kylmän päivän ruokaa. Nyhtökaura-papulisukkeen kanssa siitä saa täyttävän aterian isolle joukolle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
2½ t
Vaikeustaso
Helppo

Juurespata uunissa

Ainekset

1
(250 g)
palsternakka
1
(700 g)
pieni lanttu
½
(500 g)
juuriselleri
3
(300 g)
perunaa
2
(250 g)
pientä raitajuurta
2
(200 g)
porkkanaa
2
sipulia
3
kokonaista valkosipulia
2
tl
pippuriseosta (kokonaisia pippureita)
1
tl
makeaa tai tulista paprikajauhetta
3
kasvisliemikuutioita
1
tlk (500 g)
tomaattimurskaa
n. 1
l
vettä
¼
ruukku
timjamia
¼
ruukku
rosmariinia
¼
ruukku
kirveliä
4
laakerinlehteä
½
sitruuna
Lisäksi
½
ruukku
lehtipersiljaa
Nyhtökaura-papulisuke
2
rs (à 240 g)
tomaattimaustettua nyhtökauraa
2
rkl
rypsiöljyä
2
tlk (à 400 g)
kypsiä kidneypapuja
Mausteöljy
½
ruukku
timjamia
8
katajanmarjaa
3
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

  2. Pese, kuori ja paloittele juurekset isoiksi paloiksi. Kuori ja paloittele sipulit.

  3. Ota valkosipulista uloin kuori pois, mutta jätä kynnet kuorineen kiinni kantaan. Leikkaa pieni pala päältä pois, niin että kynnet näkyvät.

  4. Laita juurekset, sipulit ja valkosipulit isoon pataan. Lisää pippuri, paprikajauhe ja liemikuutiot. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi. Lisää vettä tarvittaessa, kasvikset saavat juuri ja juuri peittyä.

  5. Sido timjami, rosmariini ja kirveli keittiönarulla nipuksi. Laita yrttinippu ja laakerinlehdet pataan. Purista joukkoon sitruunan mehu. Peitä kannella.

  6. Hauduta juurespataa uunissa 2–3 tuntia.

  7. Valmista sillä aikaa nyhtökauralisauke. Kuumenna öljy pannussa ja paista nyhtökaura rapeaksi kahdessa erässä.

  8. Tee mausteöljy. Hienonna timjami ja laita kulhoon. Murskaa katajanmarjat morttelissa ja lisää öljyn kanssa kulhoon. Lisää suola ja sekoita haarukalla voimakkaasti vatkaten.

  9. Valuta kidneypavut ja sekoita ne mausteöljyn kanssa. Lisää nyhtökaura ja sekoita.

  10. Ota juurespata uunista. Hienonna pinnalle lehtipersilja. Tarjoa pata nyhtökauran kanssa.

VINKKI Voit tarjota juurespadan myös nyhtöriistan kanssa. Kypsennä 2 kg peuran tai hirven niskaa tai lapaa isoina paloina 100-asteisessa uunissa paistopussissa 5–7 tuntia, kunnes liha on hajoavan kypsää. Nyhdä liha tarjoiluastiaan. Valmista mausteöljy ohessa olevalla reseptillä, mutta puolita ainemäärät. Kääntele öljy lihan joukkoon.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kahvilatyyliset avokadoleivät onnistuvat myös kotioloissa. Tämän leivän päällä on sekä avokadoa, paahtopaistia että mozzarellaa. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
4
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
avokado
2
tomaattia
1
pallo
mozzarellaa (buffalo)
paahtopaistia viipaleina
basilikaa

Työvaiheet

  1. Paista leivät kummaltakin puolelta paistinpannussa öljyssä. Kuori valkosipulinkynsi ja rapsuta sillä leivän pintaa.
  2. Kuori avokado ja poista kivi. Viipaloi hedelmä sekä tomaatit. Lohko mozzarella.
  3. Kokoa leivät. Viimeistele basilikalla ja lorauksella oliiviöljyä.

Vinkki! Vegeversiossa paahtopaistin voi jättää pois ja pilkkoa päälle reilummin avokadoa.

Kommentit (0)