
Somalialaisessa lammaspadassa on koko ateria yhdessä padassa. Kuminan, curryn ja korianterin ansiosta pata on herkullisen mausteinen olematta lainkaan tulinen.
Zab eli somalialainen lammaspata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa se reiluiksi kuutioiksi.
- Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna tilkka öljyä isossa kattilassa tai padassa. Alenna lämpöä. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää korianteri kuullotuksen aikana.
- Kaada joukkoon tomaattimurska, huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi joukkoon. Mittaa joukkoon mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuutioitu liha. Hauduta kannen alla hyvin miedolla lämmöllä noin 1 t 30 minuuttia.
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kumoa ne pataan ja lisää tarvittaessa vettä. Hauduta vielä tunti. Tomaattiliemen happamuus hidastaa kasviksia kiehumasta ylikypsiksi.
Vinkki! Jos haluat paksumman kastikkeen, kypsennä pataa viimeinen puolituntinen ilman kantta.
Missä vaiheessa liha lisätään ruokaan, ruskistetaanko vai mitä tehdään? Taisi tulla kasvisversio, jos lihakuutiot unohtui pöydälle. :)
Kiitos hyvästä huomiosta, toivottavasti lihat eivät jääneet pöydälle! Tässä kyseisessä padassa ideana on lisätä lihat joukkoon ruskistamatta. Lisäsin tiedon nyt oikeaan kohtaansa. Mutta jos haluat, voit myös tehdä padan niin, että ruskistat ensin lihat parissa erässä. Molemmilla tyyleillä tulee varmasti herkullista :)