14:17 | 4.10.2017
Kokki Serko Rantasen jauhelihakastike
Huippukokin jauhelihakastikkeen maun takana on kolme salaisuutta: mummon ruskea kastike, 10 minuuttia hautunut sipuli ja rapeaksi ruskistettu jauheliha.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 min
Helppo
Kokki Serko Rantasen jauhelihakastike
Ainesosat
400
g
naudanjauhelihaa
30
g
voita
1/2
dl
vehnäjauhoja
5
dl
lihalientä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
1
dl
kermaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Lisäksi
perunoita tai spagetia
ruohosipulia
Vaiheet
- Tee ruskea kastike. Sulata voi kasarissa. Lisää jauhot ja ruskista seos sekoitellen piparitaikinan väriseksi. Nosta kasari liedeltä ja lisää lihaliemi muutamassa erässä voimakkaasti vispilällä vatkaten. Jätä kastike hautumaan miedolle lämmölle. Lisää tarvittaessa lientä.
- Raasta sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikkeeseen kuullotettu sipuli ja kerma.
- Pyyhkäise paistinpannu puhtaaksi ja ruskista jauheliha huolella rapeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita jauheliha kastikkeeseen ja anna hautua vielä 10 minuuttia.
- Tarjoa kastike keitettyjen perunoiden tai spagetin kanssa. Koristele ruohosipulilla.
Vinkki! Voit tehdä kastikkeen gluteenittomana suurustamalla sen tattarijauhoilla.