Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kunnon loraus balsamiviinietikkaa, ripaus sokeria ja palsternakka tekevät perinteiselle jauhelihakastikkeelle pienen makuihmeen.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + hauduttaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parempi bolognese

Ainekset

1
iso
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
palsternakka
2
rkl
oliiviöljyä
1/2 + 1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1/2
dl
balsamiviinietikkaa
400
g
paistijauhelihaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
1
dl
vettä
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
Lisäksi
300
g
pastaa
2
dk
ranskankermaa
4
rkl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise sipuli ja leikkaa se viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Harjaa palsternakka hyvin ja raasta se kuorineen karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Kuullota sipuleita ja palsternakkaraastetta keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää ½ tl suolaa, sokeri ja balsamiviinietikka. Jatka paistamista pari minuuttia, kunnes sipulit ja palsternakka ovat hieman karamellisoituneet. Siirrä seos hetkeksi lautaselle.
  2. Laita pannu takaisin levylle, kuumenna se ja ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumassa pannussa. Tarvittaessa ruskista liha kahdessa erässä.
  3. Kun jauheliha on kunnolla ruskistunut, laske lämpöä. Lisää tomaattipyree ja 1 tl suolaa. Sekoita ja kuumenna 1 minuutti. Lisää kuoritut purkkitomaatit. Huuhtaise purkki 1 dl:lla vettä ja lisää vesi pannuun. Riko tomaatit puuhaarukalla sopiviksi suupaloiksi.
  4. Kaada sipuli-palsternakkaseos kastikkeen joukkoon. Hauduta kastiketta 15 minuuttia. Keitä sillä aikaa pasta.
  5. Mausta kastike mustapippurilla ja hienonna joukkoon lehtipersilja. Sekoita pasta ja kastike keskenään. Tarjoa ruoka ranskankerman ja parmesaanin kanssa.

 

Kommentit (1)

Pena

+piparjuurta raastettuna tai tuubista

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Risoton vati, Sokos.
Risoton vati, Sokos.

Puolen tunnin luksusruokaa. Tässä risotossa perinteisen valkoviinin sijaan raikasta sitruunankuorta ja -mehua.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut siikafileet ja sitruuna-hernerisotto

Ainekset

600
g
ruodotonta siikafileetä
2
rkl
voita paistamiseen
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä
Risotto
6–7
dl
kasvislientä (fondista)
1
sitruuna (kuori ja mehu)
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2 1/2
dl
risottoriisiä
200
g
pakasteherneitä
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Tee ensin risotto. Kuumenna kasvisliemi pienessä kattilassa ja pidä se kuumana. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja laita se sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä laakeassa kasarissa keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota sitä pari minuuttia, kunnes riisin reunat muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Purista sitruunasta 2 rkl mehua riisin joukkoon. Kun mehu on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kasvislientä ja uusi kauhallinen aina kun edellinen on imeytynyt, kunnes riisi on napakan kypsää. Tähän menee noin 15 minuuttia.
  3. Paista siikafileitä voissa pannussa 2 minuuttia, käännä ja paista vielä noin 1 minuutti. Jos valitset nahallisen fileen, aloita paistaminen nahkapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää risottoon kauhallinen kuumaa kasvislientä ja pakasteherneet, Kuumenna risotto. Raasta juusto ja lisää se, voi ja raastettu sitruunankuori risottoon. Tarjoa siian kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lehtikaali, oliivit ja punaviini ryhdistävät takavuosilta tutun italianpadan. Kun herkku vielä tarjotaan ricottajuuston kanssa, se ei voisi olla kauempana monille tutusta valmispussipadasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parempi italianpata

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (17 % rasvaa)
2
sipulia
150
g
lehtikaalia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
punaviiniä
5
dl
lihalientä (fondista)
2
dl
orzo-pastaa (tai muuta minipastaa)
1 1/2
dl
mustia oliiveja
1
rosmariininoksa tai
1
tl
kuivattua rosmariinia
Lisäksi
1
prk (250 g)
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumassa kasariissa tai padassa.
  2. Lihan ruskistuessa kuori ja hienonna sipulit ja suikaloi lehtikaali. Lisää sipulit, lehtikaali ja tomaattipyree jauhelihan joukkoon ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää punaviini. Anna seoksen kiehahtaa.Lisää lihaliemi, pasta ja oliivit. Nypi joukkoon rosmariinin lehdet. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Tarjoa pata ricottajuuston kanssa.

Kommentit (1)

jepjep

Muuten hyvä mutta tuo juustokumina,oksennuksen vivahteen,kuten korianteri,kannattaa vaihtaa johonkin muuhun,toiset tykkää mausta,minä en

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Ropsaus tuoretta tilliä tuo jauhelihakeittoon aniksen sävyä ja käärii makunystyrät onnesta sykkyrälle.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-jauhelihakeitto

Ainekset

2
punajuurta
1
porkkana
1
sipuli
¼
punakaalia
l
kiehuvaa vettä
4
rkl
öljyä
1
pkt (300 g)
jauhelihaa
1
lihaliemikuutio
2
rkl
tomaattipyreetä
½
ruukkua
tilliä
½–1
tl
suolaa
1
tlk (150 g)
smetanaa

Työvaiheet

 

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja suikaloi kaali. Laita vesi kiehumaan.
  2. Kuumenna öljy eri kattilassa. Ruskista siinä jauhelihaa 3–5 minuuttia. Murenna liemikuutio joukkoon, lisää juuresraasteet, kaali ja sipuli. Paista 2 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kiehuva vesi. Keitä 15 minuuttia.
  3. Hienonna tilli ja sekoita keittoon. Maista ja mausta suolalla. Tarjoa smetanan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Lehtikaali ja kurpitsa mehevöittävät italialaisen pikaversion makaronilaatikosta. Ilmakuivattu kinkku tuo nopeaan arkiruokaan ripauksen luksusta.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen tortellinilaatikko

Ainekset

2
pkt (á 250 g) tortellinituore-pastaa (esim. kinkkutäytteinen)
1
ps
(125 g) suikaloitua lehtikaalia
½
myskikurpitsaa
1
rkl
öljyä
1
pkt (100 g) ilmakuivattua
kinkkua
4
dl
maitoa
2
kananmunaa
dl
parmesaania raasteena
2
rkl
tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan ensin 2 minuuttia, lisää lehti-kaalisuikaleet ja keitä vielä 2 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele pasta-kaaliseos kylmän veden alla. Valuta hyvin.
  2. Pastan kypsyessä kuori kurpitsa ja suikaloi se kuorimaveitsellä.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä. Yhdistä pasta-lehtikaaliseos, kurpitsa ja kinkku vuoassa. Sekoita kulhossa maito ja munat. Raasta juusto ja hienonna timjami, lisää ne muna-maitoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan.
  4. Kypsennä ruokaa uunissa 20 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.

Kommentit (0)