Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 141 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ei ole väärin huijata, jos lopputulos on näin ihana. Voi olla, ettet koskaan enää palaa lasagnelevyihin kokeiltuasi korvata ne valkosipulivoita tihkuvilla patonkiviipaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Huijarin lasagne

Ainekset

400
g
jauhelihaa
2
tl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
2
tl
täysjyväsinappia
1
tlk (noin 400 g)
valmista (valkosipulilla tai yrteillä maustettua) tomaattipastakastiketta
Lisäksi
300
g
valkosipulivoipatonkeja (valmiita tai pakasteesta paistettuja)
Kastike
3
dl
ruokakermaa
250
g
pehmeää sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija Ruokaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä. Kuori ja purista valkosipulinkynnet lopussa joukkoon. Mausta suolalla ja sinapilla. Kaada pastakastike joukkoon ja jätä porisemaan matalalle lämmölle.
  3. Kiehauta ruokakerma kattilassa ja sulata juusto joukkoon.
  4. Leikkaa patongit 24 ohueksi viipaleeksi. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle kerros patonkiviipaleita. Kaada päälle jauhelihakastiketta ja päällimmäiseksi juustokastiketta. Toista sama vielä kerran.
  5. Kypsennä 30 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

rr

No ei tämä kyllä mitään lasagnea ole. Tuostahan tulee samanlaista " puuroa " mitä saa lounaspaikoista kuten esim. RAX. Kyllä lasagnen pitää olla jämäkkää.

Vierailija

"Ruokakermaa"?

Oikeasti?

Miten olisi ihan vaan kermaa? Vaikkeivat enää ehkä olekaan kasviöljy-E-koodi-seoksia - uskomaton järkiintyminen siinä - niin silti. Kerma on kermaa, on kermaa.

Vierailija

Tein tänään ja ei voi muuta todeta kuin, että todella hyvää! Kivaa vaihtelua normilasagnellekin. Suosittelen 😋

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Talven väripilkku! Salviavoissa paistettu ja meheväksi kypsennetty possunfilee saa hyvää seuraa valkosipulilla maustetusta lehtikaalista ja punajuuripyreestä. Voit unohtaa kastikkeen, tämä annos on parhaimmillaan juuri näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salviapossu

Ainekset

1
possun sisäfilee (n. 600 g)
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
3–4
salvianoksaa
3
rkl
voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmistele pyreeseen tulevat punajuuret uuniin tässä vaiheessa (ks. ohje alla).
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää filee, salvia ja voi pannuun. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Siirrä liha pellille uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 70 astetta, noin 40 minuuttia.
  5. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Viimeistele punajuuripyree ja paista lehtikaali.

Punajuuripyree

Ainekset

800
g
punajuuria
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
prk (120 g)
smetanaa
(kasvislientä tai vettä)

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Laita palat pellille ja sekoita 1 rkl öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa kypsiksi, noin 45 minuuttia. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa öljyssä kypsiksi, noin 5 minuuttia.
  3. Soseuta kaikki pyreen aineet. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä.

Valkosipulinen lehtikaali

Ainekset

200
g
lehti- tai mustakaalia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
pinjansiemeniä
2
tl
sitruunamehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat ruodit ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannussa öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta lämpötilaa, lisää kaalit ja paista muutama minuutti. 
  3. Lisää siemenet kaalin joukkoon ja anna niiden saada hieman väriä. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Shepherd’s Pie eli paimenen piiras on kuin lihaperunasoselaatikko, mutta sillä erolla, että muusi on kantena jauhelihakastikkeen päällä, ei joukkoon sekoitettuna. Muusi on myös hiukan tiiviimpää. Tämä tuhti ja herkullinen paimenen piiras saa hyvää särmää pinnalle raastetusta piparjuuresta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paimenen piiras piparjuurella

Ainekset

800
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
¾
dl
maitoa
50
g
voita
½
tl
suolaa
Jauhelihakastike
2
pientä
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
iso
porkkana
4
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa
300
g
karitsan jauhelihaa
2
dl
tomaattimurskaa
3
rosmariininoksaa
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
Päälle
dl
parmesaania raastettuna
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ne kuumina ja soseuta survimella tai sähkövatkaimella.
  2. Kuumenna maito ja sulata voi. Lisää perunoiden joukkoon ja sekoita sileäksi. Mausta suolalla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä keskilämmöllä noin 3 minuuttia, älä kuitenkaan ruskista. Kaada kasvikset kulhoon.
  4. Paista jauheliha samalla pannulla kypsäksi. Lisää tomaattimurska, kuullotetut kasvikset ja hienonnetut rosmariininoksat. Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen grillivastukselle. Kaada jauhelihakastike vuokaan pohjimmaiseksi. Levitä perunamuusi päälle ja ripottele parmesaaniraaste päällimmäiseksi. Gratinoi 10 minuuttia.
  6. Raasta tuoretta piparjuurta annosten päälle ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kolmen juuston jauhelihapizza on todellista lohturuokaa! Kiitos valmistaikinan, valmista tulee alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kolmen juuston jauheliha-pannupizza

Ainekset

1 valmis
(600 g)
pizza-kit (sisältää taikinan ja tomaattikastikkeen)
öljyä
1
valkosipulinkynsi
Täyte
400
g
sika-nautajauhelihaa
2
tl
pizzamaustetta
2
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
suolaa
2
dl
parmesaania raastettuna
dl
mozzarellaraastetta
dl
sinihomejuustomurua
1
ruukku
tuoretta basilikaa
Päälle
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Hiero oliiviöljyä valurautapannuun. Kuori valkosipulinkynsi ja pyöritä kynttä pannun pohjalla ja reunoilla. Kauli valmistaikina auki ja jaa kahteen osaan. Leikkaa taikinasta pannun kokoiset pohjat ja painele taikina voideltuun pannuun.
  2. Paista jauheliha pannulla ja mausta pizzamausteella, valkosipulijauheella ja suolalla.
  3. Raasta parmesaani. Levitä puolet tomaattikastikkeesta pohjalle ja ¾ dl revittyä mozzarellaa, ¾ dl sinihomejuustomurua ja ½ dl parmesaania. Levitä päälle puolet jauhelihasta ja ½ dl parmesaania. Ripottele päälle basilikanlehtiä. Paista noin 8 minuuttia. Toista sama toisen pizzan kanssa. Lorauta päälle öljyä ja koristele tuoreella basilikalla.

Kommentit (1)

Vierailija

Voitteko pikkuhiljaa lopettaa tuon lohturuoka-termin viljelyn, ihan kuin Suomessa ei olisi jo tarpeeksi ylipainoisia lohturuokailijoita.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vuohenjuuston ja hunajan kanssa paahdetut maa-artisokat höystävät pastan herkulliseksi. Voit unohtaa muhkuraisen mukulan kuorimisen – pelkkä pesu riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
maa-artisokkaa
1
rkl
timjamia hienonnettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
hunajaa
½
tl
suolaa
200
g
vuohenjuustoa (esim. Soignon)
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese maa-artisokat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi uunipellille. Hienonna timjami. Lisää se, öljy, sitruunanmehu, hunaja ja suola maa-artisokille, ja sekoita. Paahda uunissa 6–7 minuuttia.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kun maa-artisokat ovat olleet uunissa 6–7 minuuttia, nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Ota pelti hetkeksi uunista ja murustele vuohenjuusto isoiksi paloiksi artisokkien päälle. Jatka paahtamista 5 minuuttia.
  4. Valuta kypsä pasta ja lisää artisokka-juustoseos pastan joukkoon.

Kommentit (1)

Vierailija

Olipa hyvää! Lempeän herkullista!