
Laadukas kanaliemi on ilman munamaitoa syntyvän makaronilaatikon juju.
Makaronilaatikko on arkiruokien vakiokalustoa monessa kodissa. Valmistustapoja on monia, mutta yleinen tyyli on valmistaa laatikko munamaitoseokseen. Tällä kertaa munamaidon korvaa laadukas kanaliemi.
Resepti etenee kuitenkin tuttuun tyyliin. Makaronit keitetään suolatussa vedessä, jonka jälkeen paistetaan jauheliha. Tässä reseptissä kannattaa suosia joko sika-nautajauhelihaa tai rasvaista naudanlihaa. Lopuksi jauhelihan joukkoon lisätään hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kypsä jauheliha sekoitetaan makaronien sekä voisulan kanssa, jonka jälkeen se kaadetaan uunivuokaan ja viimeistellään kanaliemellä.
Aktiivinen kokkausaika jää makaronilaatikon valmistuksessa lyhyeksi, mutta uunissa se saa kypsyä 45 minuuttia ja vetäytyä vielä 10 minuuttia paiston jälkeen.
Kirkas makaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa/3 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Paista jauheliha rapeaksi omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Älä ruskista enää.
- Kuumenna (kiertoilma)uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Käytä puolet voista uunivuoan voiteluun. Sekoita makaronit, jauheliha-sipuliseos ja puolet voisulasta. Levitä seos vuokaan. Valmista kanaliemi ja kaada se vuokaan. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle ja sekoita niin, että osa juustosta sekoittuu muihin aineisiin. Kypsennä uunin alatasossa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Vinkki Voit keittää oman kanaliemen esimerkiksi broilerin perkeistä ja luista. Sopiva suhde on 350 grammaa perkeitä ja 1 litra vettä.
Meillä makaroonit keitetään lihaliemessä,joka kaadetaan laatikkoon.Päälle vain tomaattia ja persiljaa.
Meillä makaroneja ei edes keitetä etukäteen. Liha- tai kanalientä vain pitää olla sen verran runsaasti että ei tule liian kuivaa.
Hyvä resepti, jossa makaroneista ei tule lotköjä.
"Vinkki Voit keittää oman kanaliemen esimerkiksi broilerin perkeistä ja luista. Sopiva suhde on 350 grammaa perkeitä ja 1 litra vettä."
Kyllä aika onneton "laadukas" kanaliemi tulee siitä jos siihen yrittää käyttää pelkkää vettä ja broilerinperkeitä. Ei taida tämä kokki olla ikinä keittänyt kanalientä kun antaa noin "pelkistettyjä" ohjeita. Jos annetaan resepti, niin sen pitää olla sellainen joka toimii, eikä mitään sinnepäin!
Kyllä kanafondi on minusta parasta!
Ja reseptin tulisi toimia jos se julkaistaan!
Miksi näissä resepteissä ei koskaan mainita kuinka iso astia tarvitaan. Riittääkö tähän esimerkiksi 1,5 litran lasivuoka? Voihan tuon karkeasti laskeakin mutta joissain resepteissä pitää ottaa huomioon myös kohoaminen yms. Lisäksi olisi kiva tietää kuinka ison kulhon vaatii kun alkaa sekoittelemaan.
Ei ole makaronilaatikkoa. On lihamakaronilaatikkoa.
Kuka keittää tänä päivänä broilerin luita tai jämiä. Kyllä liemikuutiot ja ja kanafondit ovat paljon parempia. Laatikkoon voi myös lisätä tomaattipyreetä tai tomaattimurskaa. Käytän erilaisia lisukkeita. Oman maun mukaan. Ja lapsetkin tykkää
Eikös liharuokaan lihalientä ja kanaruokaan kanalientä?!no makunsa kullakin!