Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 288 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Tuhti ja pehmeä mac & cheese on kylmän illan toiveruoka. Tässä pastavuoassa maistuvat kukkakaali ja paahdettu pekoni. Helppo gratiinikastike valmistuu sekoittamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Mac and cheese kukkakaalista

Ainekset

1
(noin 800 g)
kukkakaali
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
pkt (170 g)
pekonia
200
g
täysjyvämakaronia (esim. isoa putkimakaronia)
1
l
vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
1
pkt (250 g)
notkeaa cheddarsulatejuustoa (Valio Koskenlaskija Ruoka)
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
dl
parmesaania raastettuna
Vuokaan
voita
Pinnalle
1
dl
kuivahtanutta leipää murennettuna
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja halkaise kukkakaali. Irrottele kukinnot ja paloittele varsi. Kumoa palat leivinpaperin päälle pellille, pirskota päälle öljyä ja pöyhi sekaisin. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla. Hienonna pekonit ja ripottele ne kukkakaalien päälle ja lomaan. 
  2. Nosta pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, anna ainesten paahtua noin 20 minuuttia. Valmistele sillä aikaa pasta.
  3. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ne hyvin ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kukkakaali-pekoniseos. Voitele iso uunivuoka ja kumoa pasta-kukkakaaliseos vuokaan.
  4. Sekoita cheddarsulatejuusto, ranskankerma, sinappi ja parmesaani keskenään. Valuta kastike vuokaan ainesten päälle. Ripottele päälle loput parmesaanit ja leipämurut.
  5. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja nosta vuoka uuniin. Gratinoi 20–25 minuuttia, kunnes pasta on saanut kauniin värin.

Kommentit (6)

Vierailija

Sinapin lisääminen puuttuu ohjeesta..

Malla

Sinappi lisätään varmaan tossa ranskankerman ym. kanssa?! Ei pakollinen tuo sinappi.

190/110

Hyviä reseptejä, mutta rasvaa ja suolaa liikaa näissä, juustot suolaisia.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomioista! Sinappi tosiaan lisätään gratiinikastikkeeseen. Ei ole välttämätön, mutta antaa siihen hyvää potkua. Jos haluaa välttää suolaa, voi toki jättää sen paahdettavan kukkakaalin päältä pois. Omaan makuun ripaukset tuntuivat olevan tässä kohdallaan, mutta kannattaa toki tuunata ohjetta maun mukaan :)

Vierailija

Nami nam. Vähän enemmän kukkakaalia, mukaan myös 3 juuston ruokakerma ja  vaahterasiirappia. Kaiken lisätyn suolan jätin pois.  Sinappi unohtui mutta herkkua oli.

Vierailija

Tämä ohje on Jamie Oliverin, olisi korrektia mainita lähde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1159 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Fetanystävän pihvit onnistuvat niin jauhelihasta kuin keitetystä kvinoastakin! Valitse kumpi vain, lopputuloksena on 16 herkkupihviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 pientä kasvis- tai jauhelihapihviä
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Fetapihvit kahdella tapaa

Ainekset

2
dl
kotimaista kvinoaa TAI 400 g sika-nautajauhelihaa
2
valkosipulinkynttä silppuna
150
g
fetaa
½
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
kananmuna
1
ruukku
tuoretta basilikaa
1
dl
korppujauhoa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Retiisitsatsiki
100
g
retiisejä
1
pkt
valmista tsatsikia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja keitä kvinoa paketin ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä hetken ja sekoita muiden ainesten kanssa. Jos teet sekasyöjän version, sekoita jauheliha muiden ainesten kanssa. Laita kvinoataikina kylmään noin 15 minuutiksi ja muotoile sitten minipihveiksi leivinpaperille uunipellille. Jauhelihataikinan voi taputella isommiksi pihveiksi. Valuta päälle hieman aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Paista kvinoapihvit kiertoilmalla kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia. Jauhelihapihvit valmistuvat samassa ajassa ilman kiertoilmaa.

  2. Tee retiisitsatski. Pese ja raasta retiisit ja sekoita tsatsikin joukkoon. 

Vinkki! Valitse kotimainen kvinoa, sillä se puuroutuu ja sopii siksi kasvispihveihin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1159 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Itse tehty luumu-teriyakikastike on uusi luottosoosisi. Majoneesin kanssa se pehmenee dipiksi, joka sopii täydellisesti yhteen lihapullien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Japanilaiset lihapullat ja luumu-teriyakimajoneesi

Ainekset

400
g
sika-nautajauhelihaa
2
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
dl
pankojauhoja
1
kananmuna
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Luumu-teriyakikastike
2
dl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1
dl
vettä
½
dl
miriniä
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
hunajaa
12
kuivattua kivetöntä luumua
1
tl
raastettua inkivääriä
Luumu-teriyakimajoneesi
1
dl
luumu-teriyakikastiketta
1
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensiksi luumu-teriyakikastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa keskenään. Siirrä jääkaappiin.

  2. Tee lihapullat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kevätsipulin varret, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele kostutetuin sormin pieniksi pulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 20 minuuttia.

  3. Sekoita keskenään luumu-teriyakimajoneesin ainekset. Tarjoa lihapullat sen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2228 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Nyt on helppoa! Tomaatit uuniin 10 minuutiksi, kalat päälle ja vuoka takaisin uuniin 10 minuutiksi. Muikut tykkäävät tomaattien hapokkaanmakeasta meiningistä, ja maun kruunaa ihanan suolainen feta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattiset uunimuikut

Ainekset

250
g
perattuja muikkuja
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
3
rs (à 200 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
oreganoa
4
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (200 g)
fetaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi muikut talouspaperilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

  2. Puolita tomaatit, hienonna valkosipulit ja oregano. Levitä ne uunivuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Laita uuniin 10 minuutiksi.

  3. Lisää muikut ja murenna feta ruuan pinnalle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 90 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Treenin jälkeen on aika täyttää huvenneet hiilihydraattivarastot. Italianpatahenkinen ruoka syntyy hetkessä, sillä ainekset voi kypsentää kätevästi samassa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata

Ainekset

250
g
broilerinjauhelihaa
2
tl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1
paprika
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
paprikajauhetta
1
dl
orzoa eli riisinmuotoista pastaa
3
dl
kanalientä
1
rasia/250 g
kirsikkatomaatteja
1
dl
maissia (säilyke)
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Paista broilerinjauheliha kypsäksi kannellisessa paistinpannussa tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää pataan orzo, kanaliemi ja tomaatit. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

  4. Lisää maissi ja pakasteherneet. Kuumenna vielä kertaalleen. Ripottele lopuksi padan joukkoon hienonnettu persilja.

Kommentit (0)