Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Makaronilaatikko nousee uudelle tasolle, kun mehevöität sen juustoisella béchamelkastikkeella ja syvän makuisella jauhelihakastikkeella lasagnen tapaan.

Kaapissa on pussikaupalla makaroneja, mutta mitä muuta tehdä niistä, paitsi makaronilaatikkoa?

Oheisessa ohjeessa pulma ratkeaa yhdistämällä tavallisiin sarvimakaroneihin kaksi lasagnesta tuttua kastiketta.

Vuoan pohjalle valmistetaan tuhti ja herkullinen bolognese. Se saa kypsyä liedellä rauhassa ilman kantta, kunnes enin kosteus on haihtunut ja maut pyöristyneet yhteen.

Toisessa kattilassa keitetään täyteläinen béchamelkastike, joka saa makunsa voimakkaasta juustoraasteesta ja ripauksesta muskottipähkinää. Se sekoitetaan kypsien makaronien joukkoon. Seos levitetään jauhelihakastikkeen päälle vuokaan.

Puoli tuntia uunissa saa ainekset gratinoitumaan herkulliseksi makaronilaatikkolasagneksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makaronilaatikkolasagne

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
pieni porkkana
1
valkosipulinkynsi
1
sellerin varsi
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
jauhettua savupaprikaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
dl
punaviiniä
dl
lihalientä
1
tlk
tomaattimurskaa
2
laakerinlehteä
Béchamelkastike
50
g
pehmeää voita
¾
dl
vehnäjauhoja
2
tl
sinappia
8
dl
maitoa
1
tl
suolaa
tl
jauhettua muskottipähkinää
200
g
voimakasta juustoraastetta
Lisäksi
1
ps (400 g)
makaronia
Päälle
100
g
mietoa juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha lähes kypsäksi ruokalusikallisessa oliiviöljyä.

  2. Kuori ja paloittele porkkana ja valkosipulinkynsi pieneksi, hienonna selleri. Lisää ne ja toinen ruokalusikallinen öljyä ja paista vielä noin 5 minuuttia.

  3. Kääntele joukkoon tomaattipyree ja mausteet.

  4. Lisää lämpöä ja punaviini, anna sihahtaa ja keitä noin puolet kasaan.

  5. Lisää lihaliemi, tomaattimurska ja laakerinlehdet ja hauduta (ilman kantta) noin 30 minuuttia.

  6. Keitä sillä aikaa makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.

  7. Tee kastike. Sekoita voi, jauhot ja sinappi keskenään huolella.

  8. Kuumenna maito höyryäväksi. Lisää jauho-voiseos ja keitä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä, sulata juusto joukkoon. Kääntele makaroneihin.

  9. Kaada (ison) voidellun uunivuoan pohjalle jauhelihakastike ja päälle juustomakaroni. Ripottele juustoraastetta päälle. Kypsennä noin 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Cashewpähkinät soseutuvat öljyn kanssa ihanan kermaiseksi kastikkeeksi pastalle. Helppo vegaaninen pasta on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Cashew-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
suolaa/2 l vettä
150
g
herneitä
1
sitruuna
150
g
cashewpähkinöitä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata pakasteherneet siivilässä viileän juoksevan veden alla.

  2. Purista sitruunasta mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon herneet, pähkinät, öljy ja suola. Surauta kastike tasaiseksi, hieman karheaksi tahnaksi.

  3. Ota noin 1 dl pastavettä talteen. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Sekoita kastike kuumaan pastaan. Halutessasi ohenna kastiketta pastan keitinvedellä.

Kommentit (0)

Herkkumies on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Karamellisoidun possun vieno makeus viipyilee mukavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karamellipossu

Ainekset

800
g
kasslerpihvejä (maustamaton)
2
kpl
sipulia
5
kpl
valkosipulinkynttä
2
kpl
punaista chiliä
2
rkl
fariinisokeria
3
rkl
soijaa
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
kevätsipulia
Lisäksi
riisiä

Työvaiheet

1. Keitä riisi pakkausohjeen mukaisesti.
2. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Poista tarvittaessa luut. Silppua sipulit, valkosipulinkynnet ja chilit.
3. Pane kevätsipuleita lukuunottamatta kaikki ainekset wok-pannulle. Kuumenna ensin hyvällä lämmöllä sekoitellen. Kun ruoka on kuumaa, alenna lämpöä.
4. Paista niin kauan, että paistinneste haihtuu, ja liha saa kauniin paistopinnan, johon pannulle sulanut sokeri on tarttunut kiinni.
5. Koristele kevätsipulilla. Tarjoile riisin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Ruokaohje on kahdelle hengelle tarkoitettu ja lihaa menee 800g. Tuntuu paljolta.

Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi paistettua, ohueksi nuijittua porsaanfileetä, ananasta ja nappi grillivoita. Havaijinleikkeen resepti vie ajatukset 1980-luvulle, jolloin leikkeitä tarjottiin lähes jokaisessa ravintolassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Havaijinleike

Ainekset

4
viipaletta (à 150 g)
porsaan ulkofileetä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Leivitys
1
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
2
dl
korppujauhoja
Lisäksi
4
ananasrengasta
Paistamiseen
2
rkl
voita ja 2 rkl rypsiöljyä
Grillivoi
100
g
pehmeää voita
1
valkosipulikynsi
2
rkl
(suolatonta) grillimaustetta
noin ¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustevoi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi voin sekaan. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi maustevoi tuorekelmun päälle, kääri tangoksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.

  2. Leikkaa ulkofileeviipaleet pakastepussiin ja kahden elintarvikemuovin väliin ja nuiji hellästi noin puolen sentin paksuisiksi ohuiksi pihveiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa. Riko kananmunan rakenne ja kasta fileet munassa. Kieritä lopuksi korppujauhoissa.

  3. Kuumenna pannussa öljyä ja voita. Kun rasva hieman ruskistuu, paista leikkeet pari minuuttia per puoli.

  4. Paista ananasrenkaat lopuksi samassa rasvassa. Leikkaa grillivoista nappeja leikkeen päälle. Tarjoa havajinleike heti ananaksen, grillivoin ja esimerkiksi ranskalaisten tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Selina Vienola ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Muheva juurespata on herkullista kylmän päivän ruokaa. Nyhtökaura-papulisukkeen kanssa siitä saa täyttävän aterian isolle joukolle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
2½ t
Vaikeustaso
Helppo

Juurespata uunissa

Ainekset

1
(250 g)
palsternakka
1
(700 g)
pieni lanttu
½
(500 g)
juuriselleri
3
(300 g)
perunaa
2
(250 g)
pientä raitajuurta
2
(200 g)
porkkanaa
2
sipulia
3
kokonaista valkosipulia
2
tl
pippuriseosta (kokonaisia pippureita)
1
tl
makeaa tai tulista paprikajauhetta
3
kasvisliemikuutioita
1
tlk (500 g)
tomaattimurskaa
n. 1
l
vettä
¼
ruukku
timjamia
¼
ruukku
rosmariinia
¼
ruukku
kirveliä
4
laakerinlehteä
½
sitruuna
Lisäksi
½
ruukku
lehtipersiljaa
Nyhtökaura-papulisuke
2
rs (à 240 g)
tomaattimaustettua nyhtökauraa
2
rkl
rypsiöljyä
2
tlk (à 400 g)
kypsiä kidneypapuja
Mausteöljy
½
ruukku
timjamia
8
katajanmarjaa
3
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

  2. Pese, kuori ja paloittele juurekset isoiksi paloiksi. Kuori ja paloittele sipulit.

  3. Ota valkosipulista uloin kuori pois, mutta jätä kynnet kuorineen kiinni kantaan. Leikkaa pieni pala päältä pois, niin että kynnet näkyvät.

  4. Laita juurekset, sipulit ja valkosipulit isoon pataan. Lisää pippuri, paprikajauhe ja liemikuutiot. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi. Lisää vettä tarvittaessa, kasvikset saavat juuri ja juuri peittyä.

  5. Sido timjami, rosmariini ja kirveli keittiönarulla nipuksi. Laita yrttinippu ja laakerinlehdet pataan. Purista joukkoon sitruunan mehu. Peitä kannella.

  6. Hauduta juurespataa uunissa 2–3 tuntia.

  7. Valmista sillä aikaa nyhtökauralisauke. Kuumenna öljy pannussa ja paista nyhtökaura rapeaksi kahdessa erässä.

  8. Tee mausteöljy. Hienonna timjami ja laita kulhoon. Murskaa katajanmarjat morttelissa ja lisää öljyn kanssa kulhoon. Lisää suola ja sekoita haarukalla voimakkaasti vatkaten.

  9. Valuta kidneypavut ja sekoita ne mausteöljyn kanssa. Lisää nyhtökaura ja sekoita.

  10. Ota juurespata uunista. Hienonna pinnalle lehtipersilja. Tarjoa pata nyhtökauran kanssa.

VINKKI Voit tarjota juurespadan myös nyhtöriistan kanssa. Kypsennä 2 kg peuran tai hirven niskaa tai lapaa isoina paloina 100-asteisessa uunissa paistopussissa 5–7 tuntia, kunnes liha on hajoavan kypsää. Nyhdä liha tarjoiluastiaan. Valmista mausteöljy ohessa olevalla reseptillä, mutta puolita ainemäärät. Kääntele öljy lihan joukkoon.

Kommentit (0)