
Makaronilaatikko nousee uudelle tasolle, kun mehevöität sen juustoisella béchamelkastikkeella ja syvän makuisella jauhelihakastikkeella lasagnen tapaan.
Kaapissa on pussikaupalla makaroneja, mutta mitä muuta tehdä niistä, paitsi makaronilaatikkoa?
Oheisessa ohjeessa pulma ratkeaa yhdistämällä tavallisiin sarvimakaroneihin kaksi lasagnesta tuttua kastiketta.
Vuoan pohjalle valmistetaan tuhti ja herkullinen bolognese. Se saa kypsyä liedellä rauhassa ilman kantta, kunnes enin kosteus on haihtunut ja maut pyöristyneet yhteen.
Toisessa kattilassa keitetään täyteläinen béchamelkastike, joka saa makunsa voimakkaasta juustoraasteesta ja ripauksesta muskottipähkinää. Se sekoitetaan kypsien makaronien joukkoon. Seos levitetään jauhelihakastikkeen päälle vuokaan.
Puoli tuntia uunissa saa ainekset gratinoitumaan herkulliseksi makaronilaatikkolasagneksi.
Makaronilaatikkolasagne
Ainekset
Työvaiheet
-
Ruskista jauheliha lähes kypsäksi ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
-
Kuori ja paloittele porkkana ja valkosipulinkynsi pieneksi, hienonna selleri. Lisää ne ja toinen ruokalusikallinen öljyä ja paista vielä noin 5 minuuttia.
-
Kääntele joukkoon tomaattipyree ja mausteet.
-
Lisää lämpöä ja punaviini, anna sihahtaa ja keitä noin puolet kasaan.
-
Lisää lihaliemi, tomaattimurska ja laakerinlehdet ja hauduta (ilman kantta) noin 30 minuuttia.
-
Keitä sillä aikaa makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.
-
Tee kastike. Sekoita voi, jauhot ja sinappi keskenään huolella.
-
Kuumenna maito höyryäväksi. Lisää jauho-voiseos ja keitä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä, sulata juusto joukkoon. Kääntele makaroneihin.
-
Kaada (ison) voidellun uunivuoan pohjalle jauhelihakastike ja päälle juustomakaroni. Ripottele juustoraastetta päälle. Kypsennä noin 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.