Pidän punajuuren mausta ja käytän sitä monenmoisiin ruokiin varsinkin sesonkiaikaan. Keitän lasagnen punajuuret etukäteen kuorineen (40-50 min) ja sen jälkeen kuoriminen käy helposti ns. kalttaamalla. Eli keittämisen jälkeen punajuuret laitetaan heti oikein kylmään veteen 10-20 minuutiksi, jonka jälkeen kuoret lähtee erittäin helposti pois sormilla painelemalla/työntämällä. Tästä tuli oikein maistuvaa. Tästä saa erittäin helposti kasvisversion laittamalla jauhelihan tilalle vaikka porkkanaa,härkistä tms.
Punajuurinen jauhelihalasagne
Ainekset
Työvaiheet
1. Keitä punajuuret etukäteen kuorineen kattilassa (40-50 min), niin kuoriminen käy helpommin ns. kalttaamalla. Eli keittämisen jälkeen punajuuret laitetaan heti oikein kylmään veteen 10-15 minuutiksi, jonka jälkeen kuoret lähtee erittäin helposti pois sormilla painelemalla/työntämällä! Suikaloi tai raasta punajuuret pieniksi paloiksi.
2. Leikkaa sipulit ja valkosipulit pieniksi ja paista ne jauhelihan kanssa isommassa kasarissa kypsiksi.
3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet, tomaattimurska, punajuuret, vesi ja lihaliemikuutio. Keitä hiljaa poreillen noin 15-20 min. (Käytä varovasti Shrirachaa, koska se on voimakas mauste. Itse tykkään pienestä potkusta. Voi jättää hyvin poiskin!)
4. Lisää kastikkeeseen lopuksi Lemon Ponzu. (Sitruunakin sopii tähän hyvin tai soya, etikka tms. tuomaan happoa.)
5. Kokoa lasagne voideltuun uunivuokaan niin, että aloitat ja lopetat kastikkeella. Kastikkeen päälle tulee aina ensin juustot ja sen päälle lasagnelevyt! Eli tähän lasagneen ei tehdä erikseen juustokastiketta vaan juustokerros korvaa sen. (kastike-homejuusto-emmentaljuusto-lasagnelevyt). Vuoraa vielä koko paistos lopuksi juustolla ennen uuniin menoa!
6. Paista uunin alimmaisella tasolla 175 asteessa 45-50 min! Anna Lasagnen vetäytyä folion alla kunnolla ennen tarjoilua.
Ohje. Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue