Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Pastat ja risotot
14:48 | 31.5.2018

Akin Kummisetä-pasta

Lisää omaan keittokirjaan
Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä
Ohje Jaap Schaafsma Kuva Petri Aho

Vain elämää -sarjassa omaa päiväänsä viettävä Aki Tykki halusi tarjota illallisellaan ruokaa mafiaelokuvien henkeen, eli lihapullapastaa tomaattikastikkeessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Helppo

Akin Kummisetä-pasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

12
voileipäkeksiä (esim. Cream cracker)
4
oksaa
tuoretta rosmariinia
2
tl
dijoninsinappia
500
g
jauhelihaa (sika-nauta)
1
tl
kuivattua oreganoa
1
kananmuna
oliiviöljyä
1
ruukku
tuoretta basilikaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
puolikas tuore chili
800
g
tomaattimurskaa
2
rkl
balsamiviinietikkaa
400
g
spagettia

Vaiheet

  1. Kääri voileipäkeksit keittiöpyyhkeeseen ja hakkaa niitä esimerkiksi kaulimella, kunnes keksit ovat murua. Siirrä murut kulhoon.
  2. Hienonna rosmariini ja lisää kulhoon murujen sekaan. Lisää sekaan myös sinappi, jauheliha ja oregano.
  3. Riko muna lihapullataikinan joukkoon, ja lisää suolaa ja mustapippuria.
  4. Sekoita taikina käsin ja pyörittele siitä ensin neljä isoa palloa, ja jaa sitten jokainen iso pallo kuuteen pienempään.
  5. Siirrä lihapullat lautaselle, pirskota niiden päälle oliiviöljyä. Peitä ja siirrä jääkaappiin kunnes olet valmis paistamaan ne.
  6. Nypi basilikasta lehdet. Säästä muutama pieni lehti. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja pilko hienoksi.
  7. Lämmitä kaksi ruokalusikallista öljyä suuressa paistinpannussa tai kasarissa. Lisää sipuli ja paista keskilämmöllä noin 7 minuuttia.
  8. Lisää valkosipuli ja chili, jatka paistamista pari minuuttia. Lisää suurin osa basilikanlehdistä.
  9. Lisää pannuun tomaattimurska ja balsamiviinietikka. Maista ja lisää suolaa ja pippuria. Kiehauta ja anna porista jonkin aikaa.
  10. Lämmitä toisessa pannussa ruokalusikallinen öljyä ja paista lihapullat (n. 8-10 minuuttia). Lisää kypsät lihapullat kastikkeen joukkoon.
  11. Keitä pasta. Lisää ruokalusikallinen pastan keitinvettä kastikkeen joukkoon. Kääntele kastike ja lihapullat pastan sekaan. Tarjoa parmesaanin ja säästämiesi pienten basilikanlehtien kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vain elämää
Pastatehdas

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini