Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Mehevä kasvigratiini syntyy kasviksista ja pätkästä chorizo-makkaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Chorizo-kasvisgratiini

Ainekset

1
l
paloiteltuja kasviksia (esim. 2 porkkanaa, 1 paprika, 1 sipuli ja 1 kukka- tai parsakaali)
8
dl
keitettyä pennepastaa
200
g
chorizomakkaraa
1
tl
chilihiutaleita
125
g
mozzarellaa tai juustoraastetta
Juustokastike
6
dl
täysmaitoa
½
dl
vehnäjauhoja
2-3
dl
juustoraastetta
1
tl
suolaa
1
tl
valkopippuria myllystä
Tomaattikastike
270
g
säilöttyjä kokonaisia kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee juustokastike. Kuumenna 5 dl maitoa kattilassa. Sekoita loppu maito ja jauhot tasaiseksi suurukseksi. Lisää suurus kuumennettuun maitoon ohuena nauhana. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää juustoraaste, suola ja valkopippuri.
  2. Paloittele kasvikset ja juustokastikkeen hautuessa. Laita kasvikset ja ja keitetty pasta uunivuokaan.
  3. Leikkaa chorizo ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita ja chilihiutaleita muutama minuutti paistinpannussa. Lisää chorizo vuokaan.
  4. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset erillisessä kulhossa. Sekoita kastike pastan ja kasvisten joukkoon. Lusikoi juustokastiketta sinne tänne vuoan pinnalle. Viimeistele pinta revityllä mozzarellalla tai juustoraasteella.
  5. Kypsennä gratiinia uunissa noin 40 minuuttia. Peitä vuoka foliolla tai alenna lämpö 175 asteeseen, jos pinta alkaa ruskistua liikaa. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli liha-riisikulho

Ainekset

4
dl
sushi- tai puuroriisiä
400
g
kassleria
2
sipulia
2
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta
1
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
sokeria
Pinnalle
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
1
dl
sushi-inkivääri garia
(togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta tai chiliä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
  3. Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  5. Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Valmista vartissa! Paistetut gnocchit toimivat omana annoksenaan siinä missä risottokin tai voit tarjota ne kalan lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut gnocchit

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja (tuorepasta)
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
1
sitruunan kuori
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemeniä kuumassa kuivassa paistinpannussa, kunnes ne saavat vähän väriä, noin 2 minuuttia. Kaada siemenet pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista valkosipulia ja gnoccheja öljyssä pannussa, kunnes gnocchit ovat kypsiä ja rapeita, noin 8 minuuttia.
  3. Hienonna basilika. Raasta juusto. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita basilika, juusto ja pinjansiemenet gnoccheihin. Viimeistele sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)