
Tuhti raakamakkaraa, pancettaa ja parmesania sisältävä pasta on täydellistä ruokaa viikonloppuun.
Italialainen makkarapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Purista raakamakkarat kuoristaan ja kuutioi pancetta.
-
Erottele keltuaiset kulhoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja hienonna persilja. Raasta parmesaani ja lisää puolet munaseokseen. Rouhi joukkoon mustapippuri. Sekoita.
-
Paista makkarat öljyssä pannussa kullanruskeiksi. Lisää pannuun pancetta ja paista, kunnes pancetta on kullanruskeaa.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota pastan keitinvettä talteen 1 dl.
-
Valuta pasta ja sekoita se munaseokseen. Lisää makkarat ja pancetta. Lisää pastan keitinvettä, jos pasta tuntuu kuivalta. Ripottele päälle loput parmesaanista. Tarjoa heti.
Yllättävänkin italiaishenkinen pastaresepti. Itse olisin jättänyt pekonin mainitsematta ja pysytellyt pancettassa ja valitsisin juustoksi voimakkaamman pecorinon. Hyvä kuitenkin, että kermaosastolta on pysytty poissa. Keitinveden käyttö saa tämän kuulostamaan jo italialaiselta keittiöltä!