Vähärasvaiset lihapullat kypsennetään mehevässä tomaattikastikkeessa. Sekaan lisätään reilusti vihanneksia. Todellinen herkkupasta!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Helppo
Kevyempi lihapullapasta
Ainesosat
2
porkkanaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
sellerin vartta
50
g
lehtikaalia
1
rkl
rypsiöljyä
1
tlk (400 ml)
paseerattua tomaattia
2 1/2
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
(Maizenaa suurustamiseen)
Lihapullat
300
g
vähärasvaista jauhelihaa (noin 7 %)
1
kananmuna
3/4
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
1
tl
anista (murskaa morttelissa)
Lisäksi
2
rkl
hienonnettua ruohosipulia
300
g
tagliatellea
Vaiheet
- Kuori ja viipaloi porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele sellerinvarret. Poista lehtikaalista kova ruoti ja hienonna lehdet.
- Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista kasviksia muutaman minuutin ajan.
- Kaada tomaatti ja kanaliemi joukkoon, peitä kannella ja jätä kiehumaan miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun valmistat lihapullat. (Suurusta lopuksi halutessasi.)
- Sekoita lihapulla-ainekset keskenään ja pyörittele pulliksi. Taikinasta tulee noin 10 pikkupullaa. Paista lopussa öljyssä toisella pannulla. Pullien ei tarvitse olla täysin kypsiä, ne jatkavat kypsymistä kastikkeessa.
- Lisää lihapullat kastikkeeseen ja jatka kypsentämistä noin 10 minuutin ajan. Hienonna pinnalle ruohosipulia.