Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Keskivaikea
Lammas-fetapasta ja minttupesto
Ainesosat
6
lampaan sisäfileetä
50
g
ohuita sokeriherneitä
100
g
salaatti- tai fetajuustoa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Minttupesto
1/2
ruukkua
tuoretta minttua
1/2
ruukkua
tuoretta basilikaa
1
valkosipulinkynsi murskattuna
1
dl
pinjansiemeniä
1/2
tl
raastettua sitruunankuorta
1/2
dl
oliiviöljyä
500
g
pastaa, esimerkiksi pappardelle tai tagliatelle
Vaiheet
- Valmista pesto. Laita monitoimikoneen kulhoon yrtit, kuorittu ja murskattu valkosipuli, pinjansiemenet ja sitruunan raastettu kuori ja surauta seos tasaiseksi. Lisää lopuksi oliiviöljyä ohuena nauhana, kunnes seos on sopivan notkeaa.
- Kiehauta sokeriherneet suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valutaja upota nopeasti kylmään veteen. Näin väri säilyy kauniina. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
- Paista puhdistetut fileet kypsäksi voin ja öljyn seoksessa ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja pane takaisin kattilaan. Lisää joukkoon liha- ja sokerihernepalat sekä makusi mukaan pestoa ja paloiteltua fetaa. Sekoita nopeasti ja annostele lautasille.