Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 217 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee makumatka Italian kujille, jossa kaunottaren ja kulkurin suosikkipasta on maustettu tällä kertaa tavallista reilummin.

Korppujauhot saavat lihapullat pysymään koossa, pehmentävät niiden rakennetta ja imaisevat lihasta kypsyessä irtoavaa kosteutta. Aina ne eivät ole kuitenkaan välttämättömiä.

Tässä reseptissä lihapullamassaan ei lisätä korppujauhoja. Yksi kananmuna riittää sitomaan ainekset yhteen ja rakenteen pehmentämiseksi joukkoon lisätään turkkilaista jogurttia.

Pannun sijaan tällaiset pehmeärakenteiset lihapullat kypsyvät parhaiten uunissa, jossa niitä ei tarvitse käännellä. Tämän jälkeen lihapullat ovat valmiita pyöräytettäväksi tomaattikastikkeen joukkoon.

Tällä kertaa lihapulliin lisätään Lähi-Idän keittiöistä muistuttava maustekimara: fenkolia, juustokuminaa, savupaprikaa ja kanelia. Voit kuitenkin halutessasi tehdä ruoasta myös vähemmän mausteisen version.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen lihapullaspagetti

Ainekset

Tomaattikastike
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tlk
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
ruukku
basilikaa
400
g
spagettia
Lihapullat
400
g
sika-nautajauhelihaa
4
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
jauhettua savupaprikaa
2
tl
jeeraa
1
tl
kanelia
ripaus
chilirouhetta
1
tl
suolaa
4
rkl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulinkynnet isoiksi. Kuullota kattilan pohjalla 5 minuuttia.

  2. Kippaa joukkoon purkkitomaatit, huuhdo tölkki vedellä lisää joukkoon. Lisää myös mausteet. Anna hautua kannen alla sillä aikaa, kun teet lihapullat.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  4. Tee lihapullat. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, varo ettet polta niitä! Jauha morttelissa hienommaksi. Sekoita mausteet keskenään. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Öljyä kädet ja pyörittele pieniä pullia leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 15 minuuttia.

  5. Soseuta sillä aikaa tomaattikastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna basilika joukkoon. Nosta pullat kastikkeeseen ja anna hautua 20 minuuttia pienellä lämmöllä. Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Kommentit (4)

ei korppujauhoja

olen aina käyttänyt lihapulliin vehnäjauhoja, ei tarvii liottaa kuten korppujauhoja ja tulee pehmeitä pullia, ei teitenkään saa laittaa liikaa vehnäjauhoja.  Ihmettelen miksi ei missään ohjeessa ole vehnäjauhoja

Vierailija

Nimimerkille ei korppujauhoja: Olen kyllä joskus sellaisenkin ohjeen nähnyt, missä vinkataan käyttämään vehnäjauhoja. Olen kokeillutkin, mutta ehkä pistänyt liikaa, kun en tykännyt ja pidän muutenkin enemmän korppujauhosta. Tosin useimmiten en laita niitäkään, muna riittää sidosaineeksi kyllä varsinkin uunissa kypsyttäen kun ei tarvitse käännellä.

Vierailija

Käytän lihapullin ja pihveihin formaggio da pasta juustoa. Mausteena maustepippiria ja mustapippuria myllystä. Korppujauhoja en ole käyttänyt. Ennen kuin aloitin juuston käytön käytin vehnäjauhoja.

Lihan arvostaja

Korppujauhot ja vehnäjauhot on mennyttä aikaa, jolloin ne toimivat vain jauhelihan jatkeena. Hyvät lihapullat ei tarvitse edes munaa massaan, vaan hyvät mausteet on kaiken a ja o. Pysyy koossa, koostumus täydellinen eikä maussa ole muiden ainesosien makuja. Kermaviili on vihonviimeinen maku lihapullissa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.