Kaksi suomalaisten suosikkia kohtaa, kun nyhtöpossu pääsee pastalevyjen väliin. Tähän lasagneen sopii muukin nyhtöliha.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
20 + 40 min
Helppo
Nyhtölasagne
Ainesosat
8-10
lasagnelevyä
500
g
valmista nyhtöpossua (tai muuta nyhtölihaa)
Valkokastike
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
maitoa
1
dl
valkoviiniä
100
g
juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
muskottia
1/4
tl
valkopippuria
Kuorrute
120
g
mozzarellajuustoa
50
g
juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
1
kananmuna
2
rkl
maitoa
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele lasagnevuoka.
- Tee valkokastike. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoittele 1 minuutin ajan. Lisää maito kahdessa erässä pallovatkaimella vatkaten. Vatkaa tasaiseksi ja lisää viini. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja mausteet.
- Kokoa lasagne. Kasaa maitokastiketta, lasagnelevyjä ja nyhtölihaa kerroksittain vuokaan. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä.
- Revi mozzarella pieneksi ja yhdistä juustoraasteen, munan ja maidon kanssa. Levitä seos lasagnen pinnalle.
- Peitä vuoka foliolla. Paista 20 minuuttia. Ota folio pois ja jatka paistamista 20 minuuttia.