Kokolihaa, laadukasta tomaatisäilykettä, muutamia mausteita ja paljon aikaa miedossa lämmössä hautumiseen. Siinä ovat avaimet täydellisen lihaisan pastakastikkeen tekoon.
Ragu, bolognese tai pizzaiola ovat kaikki lihapastoja, joiden valmistukseen löytyy lukemattomia reseptejä ja koulukuntia. Raguksi kastiketta kutsutaan, kun valmistukseen käytetään jauhelihan sijaan kokolihaa. Pizzaiolaa pastasta tulee, kun mausteeksi nakataan kuivattua oreganoa.
Pasta pizzaiola
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa liha paksuiksi, noin 2 cm:n viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista lihaviipaleet paistinpannulla voissa, noin minuutti molemmin puolin. Mausta ne suolalla ja pippurilla, ja siirrä sitten kannelliseen pataan.
-
Lorauta oliiviöljyä pannulle ja paista seuraavaksi sipuleita noin minuutti. Kaada valkoviini joukkoon ja anna viinin kiehahtaa. Kaada purkkitomaatit liemineen pannulle. Huuhtele purkki vedellä ja lisää huuhteluvesi, sokeri ja oregano joukkoon. Kuumenna ja kaada valkoviini-tomaattiliemi pataan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa kannella peitettynä noin 3 tuntia. Ota kansi pois, ja jatka kypsentämistä vielä tunti.
-
Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
-
Nosta pata uunista ja riivi liha kahdella haarukalla. Tarkista suola. Kääntele valutettu pasta lihan joukkoon. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
ne on niin kivoja nämä sopan reseptit :HALPOJA PAISTILIHAA PARMESAANIA JNE
AI NIIN JA VIINI JA KAIKKI
Nämä todella ovat hauskoja.
Hyvin harvoin näitä kukaan kehuu.
Ja en kyllä luota näihin ohjeisiin sitten yhtään. Harmi
Muuten uskottava resepti, mutta jos vaikkakin esipaistettua nautaa kypsentää vain 125 asteessa vaikka kuinka pitään, niin kyllä se ammuu tuskasta kun sitä yrittää syödä.
Anteeksi: Bolognese eli Ragu alla Bolognese. Tuo Bolognese EI ole valmistustapa vaan kaupungin nimi, jossa resepti on lähtöisin. Ja se on ragu. Italialaiset lihakastikkeet pastalle =ragu. Sama onko kokolihasta vaiko jauhelihasta. .https://www.bolognawelcome.com/en/other/recipes-and-typical-products/rag... Olettehan tarkempia artikkeleita kirjoittaessanne. https://de.m.wikipedia.org/wiki/Ragù
Jos on vaikka hirvenlihaa pakkasessa niin jos hauduttaa leivinuunissa silloin kun sitä muutenkin lämmittää vaikka yön yli niin voisi toimia tässä. Viiniä en itse laita ruokaan vaan käytän ruokajuomana. Italiassa se on niin halpaa että voi kaadella joka ruokaan mutta toisaalta en pidä edes mausta jota se ruokaan tuo. Itse laitan vettä nesteeksi ruokaan.Samoin parmesaani haisee lähinnä oksennukselta mutta kotimainen mustaleimaemmental tuoksuu raikkaalta ja maistuu todella hyvältä pastaruuissa, Sitä olen käyttänyt parmesaanin sijaan.
Tämä maistui vieraille ja kotiväelle. Kiitos reseptistä.
Pata ollut nyt uunissa ohjeen mukaisesti 125 asteessa 4 tuntia ja valmiusasteesta päätellen kestää vielä toiset neljä tuntia, jos samalla lämpötilalla mennään. Eikö näitä kukaan testaa koekeittiössä ennen julkaisua?!
Olen samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa!Kalliit erikoiset raaka-aineet ja onko oikeesti testattu?toki toimivia ohjeitakin on joukossa!