Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Pastat ja risotot
10:27 | 14.4.2014

Pastapyttis

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Arto Vuohelainen

Tämä pasta on kaikkiruokainen. Voit laittaa siihen melkein mitä tahansa jääkaapista tai kuivakaapista löytyvää, myös erilaisia kasviksia. Mitä enemmän aineksia, sitä enemmän makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
10 min + 20 min
Helppo

Pastapyttis

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

350
g
kierre- tai muuta kuviopastaa
1–3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
1
prk
(680 g) paseerattua tomaattia
200
g
kypsää lihaa, esim. kinkkua, lampaanfileetä tai lihapullia
1–2
dl
kivettömiä oliiveja
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sokeria
3
rkl
hienonnettua rosmariinia tai timjamia
100
g
juustoa raasteena, esim. parmesaania, mozzarellaa tai kermajuustoa
Tarjoiluun
rosmariinia, timjamia

Vaiheet

  1. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan, noin 10 min. Valuta pasta siivilässä.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne isossa kasarissa öljyssä pehmeiksi. Lisää paseerattu tomaatti ja anna seoksen kiehahtaa. Anna hautua pienellä lämmöllä vähintään 15 min. Kastike muuttuu sitä paremmaksi, mitä kauemmin se saa hautua. Sekoittele kastiketta välillä. Lisää pannulle lihalientä, jos seos uhkaa kuivua liikaa.
  3. Leikkaa liha 1/2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Lisää lihat kastikkeeseen oliivien ja keitetyn pastan kanssa. Anna lämmetä. Mausta seos suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
  4. Viimeistele pasta juustolla ja yrteillä. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.



Vinkki! Kaprikset, artisokat ja paahdetut paprikat antavat mukavan makulisän kastikkeelle. Pyöreyttä pastakastikkeeseen saa hyödyntämällä kerma- tai smetana-purkin rippeet.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Pyttipannu
Pasta
liha
Finca: Shiraz
30 minuuttia
Pastatehdas

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini