Tämä pasta on kaikkiruokainen. Voit laittaa siihen melkein mitä tahansa jääkaapista tai kuivakaapista löytyvää, myös erilaisia kasviksia. Mitä enemmän aineksia, sitä enemmän makua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
10 min + 20 min
Helppo
Pastapyttis
Ainesosat
350
g
kierre- tai muuta kuviopastaa
1–3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
1
prk
(680 g) paseerattua tomaattia
200
g
kypsää lihaa, esim. kinkkua, lampaanfileetä tai lihapullia
1–2
dl
kivettömiä oliiveja
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sokeria
3
rkl
hienonnettua rosmariinia tai timjamia
100
g
juustoa raasteena, esim. parmesaania, mozzarellaa tai kermajuustoa
Tarjoiluun
rosmariinia, timjamia
Vaiheet
- Keitä pasta pussin ohjeen mukaan, noin 10 min. Valuta pasta siivilässä.
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne isossa kasarissa öljyssä pehmeiksi. Lisää paseerattu tomaatti ja anna seoksen kiehahtaa. Anna hautua pienellä lämmöllä vähintään 15 min. Kastike muuttuu sitä paremmaksi, mitä kauemmin se saa hautua. Sekoittele kastiketta välillä. Lisää pannulle lihalientä, jos seos uhkaa kuivua liikaa.
- Leikkaa liha 1/2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Lisää lihat kastikkeeseen oliivien ja keitetyn pastan kanssa. Anna lämmetä. Mausta seos suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
- Viimeistele pasta juustolla ja yrteillä. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Vinkki! Kaprikset, artisokat ja paahdetut paprikat antavat mukavan makulisän kastikkeelle. Pyöreyttä pastakastikkeeseen saa hyödyntämällä kerma- tai smetana-purkin rippeet.