Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Pastat ja risotot
12:00 | 8.1.2013

Pinaattispagetti ja uppomuna

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pinaattispagetti syntyy nopeasti arki-iltana. Ja kun päälle taituroi uppomunan, annos kelpaa juhlavampaankin pöytään.

1322814

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min
Keskivaikea

Pinaattispagetti ja uppomuna

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

350
g
spagettia
4
luomukananmunaa
150
g
salaattipinaattia
80
g
pancettaa tai pekonia (tai villisikasalamia)
4
rkl
voita
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
raastettua parmesaania
Uppomunien vesi
3
l
vettä + 1 rkl etikkaa

Vaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee uppomunat pastan kypsyessä. Keitä toisessa kattilassa vesi kiehuvaksi. Alenna keskilämmölle niin, että vesi porisee hiljaa. Lisää etikka. Riko munat yksitellen pikkukulhoihin. Pyöräytä keitinvesi pyörteille esimerkiksi puulusikalla. Kaada munat yksitellen keitinveteen. Keitä noin 4 min. Nosta uppomunat reikäkauhalla hetkeksi talouspaperille valumaan.
  3. Huuhtaise pinaatit ja hienonna pekoni pieniksi paloiksi. Paista pekonia muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää pinaatti ja voi. Kääntele seosta, kunnes se lämpiää. Jos käytät pekonin sijaan salamia, leikkaa se pieniksi kuutioiksi, mutta älä kypsennä sitä vaan lisää pinaattiin vasta lopuksi.
  4. Valuta pasta ja ota vähän keitinlientä talteen. Yhdistä pasta ja pinaatti-pekoniseos. Jos haluat kastikkeesta juoksevampaa, lorauta hieman keitinvettä joukkoon.
  5. Jaa annokset lautasille ja nosta uppomuna päällimmäiseksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja parmesaanilla. Tarjoa heti.

 

Vinkki! Uppomunien sijaan voit tarjota pastan paistettujen kananmunien kanssa. Jätä keltuainen raa’ahkoksi, sillä se antaa kastikeelle mukavaa makua. Italialaista villisikasalamia myy esim. Hakaniemen hallin Roiniset.

 

Pinaatin vihreä maku sekoittuu parmesaanin ja pekonin runsaaseen ja leveään makuun, joten viinissä saa olla hapokkuutta. Uppomuna puolestaan toivoo viiniltä kypsää hedelmäisyyttä. Hapokuuus ja hedelmä yhdistyvät esimerkiksi Pinot Grigio St. Magdalenassa, 13,62 e, jonka raikas yrttisyys nostaa annoksen vivahteikkuutta. Toinen vaihtoehto on chileläinen Llai Llai Pinot Noir, 10,48 e, jonka kypsä marjaisuus ja kirsikkaisuus istuu hyvin annoksen makuihin. Tarjoa punaviini hieman viilennettynä. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Pinaatti
Pekoni
Pasta
spagetti
uppomuna
liha
videoresepti
30 minuuttia
Pastatehdas

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini