Savulammaspasta
Ainekset
Työvaiheet
- Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Pyyhkäise paahtopaistien pinta talouspaperilla kuivaksi.
- Leikkaa rosmariinin oksa muutamaan osaan. Murskaa valkosipulin kynttä veitsen lappeella hieman. Sitä ei tarvitse kuoria. Kuumenna voi ja öljy paistipannulla. Lisää paahtopaistit, rosmariinit ja valkosipuli.
- Ruskista paisteja kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Aseta paistit savustuspussiin ja sulje tiiviisti pussin valmistajan ohjeen mukaan.
- Pese kirsikkatomaatit. Aseta kirsikkatomaatit ja mozzarellat toiseen savustuspussiin ja sulje pussit tiiviistii. Nosta paahtopaistipussi ja tomaattipussi 250-asteiseen uuniin. Pidä viisi minuuttia. Laske sitten lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
- Anna vetäytyä viitisen minuuttia. Leikkaa paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi. Irrota kirsikkatomaatit varsista ja nosta tarjoilukulhoon. Murskaa tomaattien rakenne rikki kevyesti haarukalla.
- Keitä savustuksen aikana pasta. Kiehauta vesi, mausta suolalla ja lisää veteen pastat. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuutioi voi pannulle. Kuumenna. Kun ensimmäiset savukiehkurat nousevat pannulta ja voi alkaa ruskistua, nosta pannu liedeltä.
- Huuhtele rukolanlehdet.
- Siivilöi pasta keitinvedestä. Kaada pasta tarjoilukulhoon tomaattien joukkoon. Sekoita joukkoon paahtopaistit, ruskistettu voi ja rukolanlehdet. Leikkaa mozzarelloihin viiltoja ja aseta pastan päälle. Tarjoa heti.
Huikean hyvää, ehdottomasti vaivan arvoinen resepti!
Kiva kuulla, Saara!