Helsingin Sanomat on lisännyt 56 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Savulammaspasta

Ainekset

3
kpl
karitsan paahtopaistia (550g)
1
kpl
rosmariinin oksa
1
kpl
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
400
g
terttukirsikkatomaatteja
250
g
buffalomozzarellaa
400
g
papparedelle-nauhapastaa
50
g
voita
Savustamiseen
2
kpl
savustuspussia
Lisäksi
5
dl
rucolanlehtiä

Työvaiheet

  1. Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Pyyhkäise paahtopaistien pinta talouspaperilla kuivaksi.
  2. Leikkaa rosmariinin oksa muutamaan osaan. Murskaa valkosipulin kynttä veitsen lappeella hieman. Sitä ei tarvitse kuoria. Kuumenna voi ja öljy paistipannulla. Lisää paahtopaistit, rosmariinit ja valkosipuli.
  3. Ruskista paisteja kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Aseta paistit savustuspussiin ja sulje tiiviisti pussin valmistajan ohjeen mukaan.
  4. Pese kirsikkatomaatit. Aseta kirsikkatomaatit ja mozzarellat toiseen savustuspussiin ja sulje pussit tiiviistii. Nosta paahtopaistipussi ja tomaattipussi 250-asteiseen uuniin. Pidä viisi minuuttia. Laske sitten lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
  5. Anna vetäytyä viitisen minuuttia. Leikkaa paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi. Irrota kirsikkatomaatit varsista ja nosta tarjoilukulhoon. Murskaa tomaattien rakenne rikki kevyesti haarukalla. 
  6. Keitä savustuksen aikana pasta. Kiehauta vesi, mausta suolalla ja lisää veteen pastat. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Kuutioi voi pannulle. Kuumenna. Kun ensimmäiset savukiehkurat nousevat pannulta ja voi alkaa ruskistua, nosta pannu liedeltä.
  8. Huuhtele rukolanlehdet.
  9. Siivilöi pasta keitinvedestä. Kaada pasta tarjoilukulhoon tomaattien joukkoon. Sekoita joukkoon paahtopaistit, ruskistettu voi ja rukolanlehdet. Leikkaa mozzarelloihin viiltoja ja aseta pastan päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Saara Dufva
Seuraa 
Liittynyt10.7.2014

Huikean hyvää, ehdottomasti vaivan arvoinen resepti!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kiva kuulla, Saara!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset
1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
7 dl
kanalientä
300 g
broilerinsuikaleita
2 rkl
öljyä
1 tl
currya
2 dl
risottoriisiä
1/2 tl
timjamia
200 g
herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pasta alfredo on italialainen pastaklassikko, joka luottaa voin, kerman ja parmesaanin  lyömättömään komboon. Raikasta pasta parsakaalilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kana-parsakaali-alfredo

Ainekset

400
g
pastaa
300
g
parsakaalin nuppuja
4
rkl
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
kanalientä
4
dl
ruokakermaa
1
tl
Provencen maustesekoitusta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
dl
raastettua parmesaania
LISÄKSI
200
g
kypsää (grilli)kanaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsakaalin nuput keitinveteen viimeisiksi minuuteiksi. Valuta ja pidä lämpimänä.
  2. Sulata voi kattilassa ja pyöräytä jauhot voissa, sekoittele minuutin ajan. Lisää kanaliemi, ruokakerma ja mausteet koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää parmesaani lopuksi joukkoon.
  3. Kaada juustokastike pastan ja parsakaalien joukkoon. Viipaloi broileri joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)