Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Savulammaspasta

Ainekset

3
kpl
karitsan paahtopaistia (550g)
1
kpl
rosmariinin oksa
1
kpl
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
400
g
terttukirsikkatomaatteja
250
g
buffalomozzarellaa
400
g
papparedelle-nauhapastaa
50
g
voita
Savustamiseen
2
kpl
savustuspussia
Lisäksi
5
dl
rucolanlehtiä

Työvaiheet

  1. Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Pyyhkäise paahtopaistien pinta talouspaperilla kuivaksi.
  2. Leikkaa rosmariinin oksa muutamaan osaan. Murskaa valkosipulin kynttä veitsen lappeella hieman. Sitä ei tarvitse kuoria. Kuumenna voi ja öljy paistipannulla. Lisää paahtopaistit, rosmariinit ja valkosipuli.
  3. Ruskista paisteja kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Aseta paistit savustuspussiin ja sulje tiiviisti pussin valmistajan ohjeen mukaan.
  4. Pese kirsikkatomaatit. Aseta kirsikkatomaatit ja mozzarellat toiseen savustuspussiin ja sulje pussit tiiviistii. Nosta paahtopaistipussi ja tomaattipussi 250-asteiseen uuniin. Pidä viisi minuuttia. Laske sitten lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
  5. Anna vetäytyä viitisen minuuttia. Leikkaa paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi. Irrota kirsikkatomaatit varsista ja nosta tarjoilukulhoon. Murskaa tomaattien rakenne rikki kevyesti haarukalla. 
  6. Keitä savustuksen aikana pasta. Kiehauta vesi, mausta suolalla ja lisää veteen pastat. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Kuutioi voi pannulle. Kuumenna. Kun ensimmäiset savukiehkurat nousevat pannulta ja voi alkaa ruskistua, nosta pannu liedeltä.
  8. Huuhtele rukolanlehdet.
  9. Siivilöi pasta keitinvedestä. Kaada pasta tarjoilukulhoon tomaattien joukkoon. Sekoita joukkoon paahtopaistit, ruskistettu voi ja rukolanlehdet. Leikkaa mozzarelloihin viiltoja ja aseta pastan päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Saara Dufva
Seuraa 
Liittynyt10.7.2014

Huikean hyvää, ehdottomasti vaivan arvoinen resepti!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kiva kuulla, Saara!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aurinkokuivatut tomaatit, hummus ja halloumi sopivat yllättävän hyvin yhteen kotoisen ruisreissarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min (+ halloumin liotus 1 h)
Vaikeustaso
Helppo

Reissarit tomaattihummuksella ja halloumilla

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
halloumia
5
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (noin 150 g)
kaupan valmista hummusta
PAISTAMISEEN
2
tl
öljyä
LISÄKSI
8
viipaletta ruisleipää
4
salaatinlehteä
(8
viipaletta
ohutta meetvurstia)

Työvaiheet

  1. Liota halloumista halutessasi ylimääräinen suola pois. Tämä kestää vähintään tunnin.

  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit liemestä. Soseuta hummuksen kanssa sauvasekoittimella.

  3. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet nopeasti pannulla tilkassa öljyä.

  4. Voitele ruisleivät tomaattihummuksella ja täytä halloumilla ja salaatilla ja halutessasi myös meetvurstilla.

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Varhaiskaali kypsyy talvikaalia nopeammin – oikeastaan ihan hetkessä! Siitä huolimatta keitto paranee muhittelemalla, ja aivan parasta soppa on seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-makkarakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
sellerin varsi
2
rkl
öljyä
6
perunaa
1
rs (noin 300 g)
raakamakkaraa
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
sokeria
1
rkl
(valko-tai omena) viinietikkaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
kg
varhaiskaalia
(PÄÄLLE)
(harissalla maustettua ranskankermaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna selleri. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla minuutin ajan. Paloittele makkara joukkoon jatka muutama minuutti.

  2. Kuori ja paloittele perunat joukkoon. Paista käännelleen vielä 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot, soijakastike, sokeri, etikka ja mausteet. Suikaloi kaali joukkoon. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Upota possu kunnolla valkosipuliseen ja chiliseen marinadiin ennen grillaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soijamarinadi lihalle

Ainekset

600
g
possunlihaa (esim. kassleria)
MARINADI
1
dl
soijakastiketta
1
rkl
sinappia
1
tl
paprikajauhetta
1
chilipalko
1
pieni punasipuli
4
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita soijakastike, sinappi ja paprikajauhe yhteen.

  2. Viipaloi chili. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää chili ja sipulit marinadiin.

  3. Leikkaa kassleri 1½ cm:n pihveiksi. Levitä lihat laakeaan vuokaan ja lisää marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Anna lihojen marinoitua vähintään 2 tuntia.

  4. Grillaa pihvit kypsiksi, noin 10 minuuttia molemmin puolin.