Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
45 minuuttia
Keskivaikea
Tomaatti-chorizo-juustopasta
Ainesosat
1
l
keitettyä gnocchipastaa (7dl keittämätöntä)
2
tlk
tomaattimurskaa (á 400g) tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
kasvislientä (2dl vettä + 2 rkl kasvisfondia)
3
valkosipulinkynttä
2
tl
ruokosokeria tai hunajaa
1
tl
kuivattua timjamia
ripaus suolaa
300
g
tuoremakkaraa (esim. karitsan yrttimakkaraa tai chorizoa)
Juustotahna
150
g
vuohenjuustotuorejuustoa
2
dl
raastettua pecorinoa tai parmesaanijuustoa
2
pkt
buffalomozzarellaa (á 125g)
1
kananmunankeltuainen
Vaiheet
- Sekoita isossa korkeareunaisessa uunivuoassa (koko noin 25 cm x 35 cm) tomaattimurska, kasvisliemi, kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet, sokeri, timjami ja suola.
- Viipaloi makkarat ja ruskista pannulla. Nosta kastikkeen joukkoon.
- Sekoita juustotahnan ainekset keskenään kulhossa mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi.
- Nostele pastat tomaattikastikkeen päälle. Lusikoi päälle juustotahnaa nokareina. Jos olet viitseliäs, lusikoi juustotahnaa gnocchien sisälle.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut pastan päälle.