
Juustoa valuva pastavuoka on lohturuokaa parhaimmillaan. Tässä uunipastassa mausteinen salvia leikkaa mukavasti makkaran rasvaisuutta.
Tuoremakkara-salviapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna salvianlehdet ronskisti ja paista nopeasti ruokalusikallisessa öljyä. Siirrä toiseen astiaan.
- Lisää 1 rkl öljyä ja purista raakamakkarapalloja pannulle. Ruskista erissä muutama minuutti. Makkaroiden ei tarvitse olla läpikypsiä, sillä ne jatkavat kypsymistä uunissa. Siirrä sivuun.
- Paista parsakaalinnuppuja lopussa öljyssä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita makkaroiden, salvian ja parsakaalin kanssa.
- Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hieman. Pyöritä jauhoja rasvassa minuutin ajan. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lisää juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada pastaseos uunivuokaan ja juustokastike päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.