Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Juustoa valuva pastavuoka on lohturuokaa parhaimmillaan. Tässä uunipastassa mausteinen salvia leikkaa mukavasti makkaran rasvaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkara-salviapasta

Ainekset

1
ruukku
salviaa
3
rkl
oliiviöljyä
300
g
pieniä parsakaalinnuppuja
1
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
8
raakamakkaraa
400
g
pastaa
Juustokastike
50
g
voita
¾
dl
vehnäjauhoja
8
dl
maitoa
1
sitruunan kuori
150
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna salvianlehdet ronskisti ja paista nopeasti ruokalusikallisessa öljyä. Siirrä toiseen astiaan.
  2. Lisää 1 rkl öljyä ja purista raakamakkarapalloja pannulle. Ruskista erissä muutama minuutti. Makkaroiden ei tarvitse olla läpikypsiä, sillä ne jatkavat kypsymistä uunissa. Siirrä sivuun.
  3. Paista parsakaalinnuppuja lopussa öljyssä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita makkaroiden, salvian ja parsakaalin kanssa.
  5. Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hieman. Pyöritä jauhoja rasvassa minuutin ajan. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lisää juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada pastaseos uunivuokaan ja juustokastike päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Tiina Pekuri ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ravintola Magun vegecarbonara on höystetty savunmakuisilla aurinkokuivatuilla tomaateilla. Carbonaran vegaanisessa versiossa ei ole kananmunia, mutta makua riittää jokaiseen haarukalliseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
20 min + marinointi 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Magun vegaaninen carbonara

Ainekset

1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
(1
rkl
nestemäistä savuaromia)
500
g
linguinepastaa
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
1
tl
vehnäjauhoja
1
tlk (250 ml)
kaurakermaa
½
dl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukku
basilikaa tai oreganoa

Työvaiheet

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä ja hienonna ne. Sekoita soijakastike ja vesi keskenään kulhossa. Lisää halutessasi nestemäistä savua, se tuo makuun syvyyttä. Lisää tomaatit marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipuli öljyssä pannussa keskilämmöllä, noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista pari minuuttia. Lisää vehnäjauhot huolellisesti sekoittaen ja valuta kaurakerma koko ajan sekoittaen joukkoon.

  4. Ota 2 rkl tomaattien soijamarinadia ja lisää se kastikkeeseen. Valuta tomaatit siivilässä ja lisää ne sekä ravintohiivahiutaleet kastikkeeseen. Kuumenna hetki.

  5. Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Viimeistele mustapippurilla ja suikaloidulla yrtillä.

Vinkki Tee pastan pariksi vegaanista ”parmesaania”. Paahda 200 g cashewpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Jauha pähkinät ja 1 dl ravintohiivahiutaleita monitoimikoneessa ja mausta suolalla.

Kommentit (3)

Vierailija

Tämä on aurinkokuivattu tomaatti-pasta, ei carbonara. Tällä ei ole mitään yhteistä carbonaran kanssa.

Asiantuntija

Samaa mieltä. Carbonara on Carbonara, eikä tällä ole sen kanssa mitään tekemistä. Ihan kelpo pastahan tuo toki voi olla, mutta tässä kritiikissä ei olekaan kyse ruuan mausta vaan klassisen ruokalajin nimen väärinkäytöstä.

En ymmärrä mikä suomalaisia vaivaa: Jatkuvasti törmään tähän samaan ilmiöön, että jokin ikoninen klassikkoresepti muunnellaan tuntemattomaksi, ja kuitenkin sitä omaa tekelettä väkisin kutsutaan sen täysin muunnellun klassikon nimellä. Minusta tämä ilmiö kertoo siitä, että toimittajilla, bloggareilla, ruokataloilla ja nähtävästi jopa joillain ravintoloitsijoilla ei ole mitään ymmärrystä eikä kunnioitusta sitä kohtaan, että minkälaisella vakavuudella esimerkiksi Carbonaran reseptiin ja valmistamiseen Italiassa suhtaudutaan. Haluaisin nähdä italialaisten ilmeitä kun heille kerrottaisiin, että suomessa tällaista viritystä kutsutaan Carbonaraksi.

Hävettää teidän puolestanne.

Vierailija

Alunperin nimi on miilunpolttajan spaghetti koska se tehtiin hiilien päällä. Jos mennään alkuun niin käytettiin varmasti siankylkeä mutta se johtui siitä työntekijät tarvitsivat proteiinia ruoaksi. Kyllähän tämä vegeksi taittuu jos osataan.
Sinällään kuitenkin resepti on aika teennäinen savunmakuisen aromin, soijan ja ravintohiivahiutaleen vuoksi,pekonihan tuo makuun myös syvyyttä. Resepti ei kiinnosta.

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Fetanystävän pihvit onnistuvat niin jauhelihasta kuin keitetystä kvinoastakin! Valitse kumpi vain, lopputuloksena on 16 herkkupihviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 pientä kasvis- tai jauhelihapihviä
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Fetapihvit kahdella tapaa

Ainekset

2
dl
kotimaista kvinoaa TAI 400 g sika-nautajauhelihaa
2
valkosipulinkynttä silppuna
150
g
fetaa
½
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
kananmuna
1
ruukku
tuoretta basilikaa
1
dl
korppujauhoa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Retiisitsatsiki
100
g
retiisejä
1
pkt
valmista tsatsikia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja keitä kvinoa paketin ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä hetken ja sekoita muiden ainesten kanssa. Jos teet sekasyöjän version, sekoita jauheliha muiden ainesten kanssa. Laita kvinoataikina kylmään noin 15 minuutiksi ja muotoile sitten minipihveiksi leivinpaperille uunipellille. Jauhelihataikinan voi taputella isommiksi pihveiksi. Valuta päälle hieman aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Paista kvinoapihvit kiertoilmalla kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia. Jauhelihapihvit valmistuvat samassa ajassa ilman kiertoilmaa.

  2. Tee retiisitsatski. Pese ja raasta retiisit ja sekoita tsatsikin joukkoon. 

Vinkki! Valitse kotimainen kvinoa, sillä se puuroutuu ja sopii siksi kasvispihveihin.

Kommentit (1)

Käyttäjä1228
Seuraa 
Liittynyt1.2.2015

Puoli prk on aika huono mitta reseptissä! Voisko vähän tarkentaa.

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Itse tehty luumu-teriyakikastike on uusi luottosoosisi. Majoneesin kanssa se pehmenee dipiksi, joka sopii täydellisesti yhteen lihapullien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Japanilaiset lihapullat ja luumu-teriyakimajoneesi

Ainekset

400
g
sika-nautajauhelihaa
2
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
dl
pankojauhoja
1
kananmuna
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Luumu-teriyakikastike
2
dl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1
dl
vettä
½
dl
miriniä
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
hunajaa
12
kuivattua kivetöntä luumua
1
tl
raastettua inkivääriä
Luumu-teriyakimajoneesi
1
dl
luumu-teriyakikastiketta
1
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensiksi luumu-teriyakikastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa keskenään. Siirrä jääkaappiin.

  2. Tee lihapullat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kevätsipulin varret, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele kostutetuin sormin pieniksi pulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 20 minuuttia.

  3. Sekoita keskenään luumu-teriyakimajoneesin ainekset. Tarjoa lihapullat sen kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 90 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Treenin jälkeen on aika täyttää huvenneet hiilihydraattivarastot. Italianpatahenkinen ruoka syntyy hetkessä, sillä ainekset voi kypsentää kätevästi samassa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata

Ainekset

250
g
broilerinjauhelihaa
2
tl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1
paprika
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
paprikajauhetta
1
dl
orzoa eli riisinmuotoista pastaa
3
dl
kanalientä
1
rasia/250 g
kirsikkatomaatteja
1
dl
maissia (säilyke)
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Paista broilerinjauheliha kypsäksi kannellisessa paistinpannussa tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää pataan orzo, kanaliemi ja tomaatit. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

  4. Lisää maissi ja pakasteherneet. Kuumenna vielä kertaalleen. Ripottele lopuksi padan joukkoon hienonnettu persilja.

Kommentit (0)