Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Juustoa valuva pastavuoka on lohturuokaa parhaimmillaan. Tässä uunipastassa mausteinen salvia leikkaa mukavasti makkaran rasvaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkara-salviapasta

Ainekset

1
ruukku
salviaa
3
rkl
oliiviöljyä
300
g
pieniä parsakaalinnuppuja
1
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
8
raakamakkaraa
400
g
pastaa
Juustokastike
50
g
voita
¾
dl
vehnäjauhoja
8
dl
maitoa
1
sitruunan kuori
150
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna salvianlehdet ronskisti ja paista nopeasti ruokalusikallisessa öljyä. Siirrä toiseen astiaan.
  2. Lisää 1 rkl öljyä ja purista raakamakkarapalloja pannulle. Ruskista erissä muutama minuutti. Makkaroiden ei tarvitse olla läpikypsiä, sillä ne jatkavat kypsymistä uunissa. Siirrä sivuun.
  3. Paista parsakaalinnuppuja lopussa öljyssä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita makkaroiden, salvian ja parsakaalin kanssa.
  5. Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hieman. Pyöritä jauhoja rasvassa minuutin ajan. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lisää juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada pastaseos uunivuokaan ja juustokastike päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli liha-riisikulho

Ainekset

4
dl
sushi- tai puuroriisiä
400
g
kassleria
2
sipulia
2
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta
1
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
sokeria
Pinnalle
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
1
dl
sushi-inkivääri garia
(togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta tai chiliä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
  3. Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  5. Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Valmista vartissa! Paistetut gnocchit toimivat omana annoksenaan siinä missä risottokin tai voit tarjota ne kalan lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut gnocchit

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja (tuorepasta)
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
1
sitruunan kuori
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemeniä kuumassa kuivassa paistinpannussa, kunnes ne saavat vähän väriä, noin 2 minuuttia. Kaada siemenet pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista valkosipulia ja gnoccheja öljyssä pannussa, kunnes gnocchit ovat kypsiä ja rapeita, noin 8 minuuttia.
  3. Hienonna basilika. Raasta juusto. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita basilika, juusto ja pinjansiemenet gnoccheihin. Viimeistele sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)